Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az Inter januárban elengedheti Eriksent, aki nyári szívmegállása ellenére folytatná a profi focit

Takács Márton

Publikálva 16/12/2021 - 15:01 GMT+1

Az Internazionale a télen várhatóan felbontja Christian Eriksen szerződését, így a dán középpályás új egyesületet kereshet magának, és megpróbálhatja folytatni játékoskarrierjét.

Christian Eriksen az interes csapattársaival augusztusban

Fotó: Getty Images

Christian Eriksen új klub után nézhet.

Jól emlékezhetünk arra a borzasztó napra a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon, amikor Christian Eriksen a dán-finn meccsen összeesett, megállt a szíve. Defibrillátorral újjáélesztették, kórházba került, de felépülése után szívesen folytatná a profi futballt.
Olaszországban viszont erre nincs lehetősége, a Serie A-ban nem játszhat olyan labdarúgó, akinek szívritmus-szabályozót ültettek a szervezetébe. Eriksen nem lépett pályára június óta, de hazájában, nevelőklubjánál, az Odensénél folytatta az edzéseket, önállóan.
A középpályás még 2024 nyaráig szerződésben áll az Interrel, de az olasz bajnoki címvédő nem gördítene akadályt Eriksen távozása elé.
A Gazzetta dello Sport arról számolt be, hogy a milánóiak arra készülnek, hogy a januári átigazolási időszakban felbontják dán játékosuk szerződését, ami lehetővé tenné számára, hogy olyan bajnokságban játsszon, ahol nincs érvényben lévő tiltás a defibrillátorok ellen.
Bár nem valószínű, hogy Eriksen a következő szezon előtt játékra alkalmas lenne, nem adta fel a reményt, hogy a 2022/23-as szezonra visszatérjen a pályára.
picture

Christian Eriksen dán válogatottként

Fotó: Getty Images

A szívritmus-szabályozók elleni olasz szabályok célja, hogy megvédjék a szívproblémákkal küzdő játékosokat attól, hogy újabb incidens történjen a pályán. A beültetett kardioverter defibrillátorral (ICD) rendelkező játékosokat - amilyen készüléket Eriksen is kapott - azonban sok más európai országban nem tiltják el a játéktól. A Manchester United korábbi védője, Daley Blind ICD-vel rendelkezik, és még mindig Eriksen korábbi klubjában, a holland Ajaxban játszik.
Bár az Ajaxhoz való visszatérés technikailag lehetséges lenne Eriksen számára, talán valószínűbb, hogy a középpályás inkább Dániában marad. Ifjúsági korában az Odensében futballozott, mielőtt tinédzserként az Ajaxhoz került, és a dán élvonalbeli klub szívesen visszavenné őt - ha megengedhetik maguknak anyagilag.
"Természetesen van hely Christian számára az Odensében, ha úgy dönt, hogy újra futballozni akar" - nyilatkozta a klub sportigazgatója, Enrico Augustinus nemrég a dán BT című lapnak. „Egy kicsit nyújtózkodhatunk (anyagilag), de valószínűleg nincs olyan dán klub, amelynek lenne annyi pénze, hogy megvegye őt. Attól függ, hogy ingyen, szabadon igazolhatóként érkezne-e. De valószínűleg nincsenek más olyan dán klubok sem, amelyek tisztességes piaci fizetést tudnának adni neki."
picture

Christian Eriksen az Inter mezében

Fotó: Getty Images

via eurosport.com

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés