Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A PSG sztárja lehet az új Maradona a Serie A-ban, állítja Buffon

Szabó Bence

Frissítve 21/06/2022 - 10:00 GMT+2

Angel Di Maria egyike az idén nyáron csapatot kereső sztároknak. A szélsőt legtöbbször a Juventus csapatával hozzák szóba, a torinóiak egykori kapusa, Gianluigi Buffon pedig most kampányolni kezdett, hogy a szélső oda igazoljon. Szerinte hatása a bajnokságra olyna lenne, mint legendás honfitársáé, Diego Maradonáé volt egykor, ezen pedig az sem változtat, hogy már bőven benne van a korban.

Buffon és Di Maria

Fotó: AFP

Hiába van jócskán harminc fölött, a szélső óriási hatást gyakorolna a ligára Buffon szerint.
A nyáron olyan sok lejáró szerződésű sztár keres magának új csapatot, hogy a PSG-től távozó Angel Di Maria neve szinte másodvonalasnak számít. Pedig az argentin szélső hosszú éveken át volt a párizsiak meghatározó embere, és még az idei szezonban, egyre kevesebb szerepet kapva is jó számokat hozott.
Leggyakrabban a Juventus nevét hallani vele kapcsolatban, az olasz rekordbajnok korábbi híres kapusa, Gianluigi Buffon szerint pedig hatása a Serie A-ra épp akkora lenne, mint egykor legendás honfitársáé, Diego Maradonáé volt.
Az „új Maradona” jelzővel Olaszországban óvatosan kell dobálózni, ha kisebb név állítana ilyet, betudnánk mi is nagyotmondásnak. Buffon véleményére viszont oda kell figyelni, már csak azért is, mert jól ismeri Di Maria képességeit, hiszen a 2018-19-es szezonban együtt húztak le egy évet a PSG-nél.
A kapust főleg az argentin játékos technikai képességei nyűgözték le.
„Ha most idekerülne, olyan lenne a Serie A-nak, mint Maradona. A játékosokat az alapján kell megítélni, hol játszanak. Ma a Serie A egy kevésbé technikás bajnokság, ő pedig kiemelkedő ezen a téren.”
picture

Di Maria nemrég épp az olasz válogatott ellen mutatta meg, mire képes még a pályán.

Fotó: AFP

Határozott a kapu előtt, jól cselezi ki az ellenfeleket. Szállítja a gólpasszokat és fel-le rohan a pályán. Több szerepkörben bevethető. Röviden: ő egy igazi futballista.
Buffont nem csak a pillanatnyi érzelem ragadtatta el, később az interjú során ráerősített a Maradonával való párhuzamra, és Di Maria mentalitását illetve karakterét is dicsérte. Mindkettőre, és sokoldalúságára is szüksége volt, hogy az évek során mellette játszó szupersztárok ne homályosítsák el őt.
„A PSG-nél együtt játszottam Neymarral, a fiatal Kylian Mbappéval és Marco Verrattival is, egyiküktől sem maradt el. Amikor a Real Madriddal megnyerték a 2014-es Bajnokok Ligáját, olyan csapattársai voltak, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo, Luka Modric és Toni Kroos. Folyton visszalépett, de szélsőként, támadó középpályásként vagy mezzalaként is bevethető volt.”
Di Maria idén már 34 éves lett, de ha valaki, a 44 évesen még mindig aktív Buffon nyugodtan mondhatja, hogy a kor nem akadály.
„Én 44 évesen még mindig játszom. A kor nem számít, a motiváció és szenvedély sokkal inkább, ahogy a kitartás is. Ha Di Maria a Juventushoz igazol, az azt jelenti, hogy ez megvan benne.”
Nyilván Buffon is azt szeretné, hogy egykori csapata egy ilyen szintű játékossal erősödjön. Pláne, mert a Juventus sokévnyi dominancia után az előző két szezonban lemaradt a bajnoki címről, Di Maria pedig visszahozhatná Torinóba a győztes mentalitást.
Bárki is szerzi meg – és remélem a Juventus lesz az –, nagy üzletet csinál. Ő egy igazi bajnok, a focinak pedig szüksége van bajnokokra.
Forrás. Goal
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés