Hiába van jócskán harminc fölött, a szélső óriási hatást gyakorolna a ligára Buffon szerint.
A nyáron olyan sok lejáró szerződésű sztár keres magának új csapatot, hogy a PSG-től távozó Angel Di Maria neve szinte másodvonalasnak számít. Pedig az argentin szélső hosszú éveken át volt a párizsiak meghatározó embere, és még az idei szezonban, egyre kevesebb szerepet kapva is jó számokat hozott.
Leggyakrabban a Juventus nevét hallani vele kapcsolatban, az olasz rekordbajnok korábbi híres kapusa, Gianluigi Buffon szerint pedig hatása a Serie A-ra épp akkora lenne, mint egykor legendás honfitársáé, Diego Maradonáé volt.
Coppa Italia
Chiellini nyáron elhagyja a Juventust
12/05/2022 07:50
Az „új Maradona” jelzővel Olaszországban óvatosan kell dobálózni, ha kisebb név állítana ilyet, betudnánk mi is nagyotmondásnak. Buffon véleményére viszont oda kell figyelni, már csak azért is, mert jól ismeri Di Maria képességeit, hiszen a 2018-19-es szezonban együtt húztak le egy évet a PSG-nél.
A kapust főleg az argentin játékos technikai képességei nyűgözték le.
„Ha most idekerülne, olyan lenne a Serie A-nak, mint Maradona. A játékosokat az alapján kell megítélni, hol játszanak. Ma a Serie A egy kevésbé technikás bajnokság, ő pedig kiemelkedő ezen a téren.”

Di Maria nemrég épp az olasz válogatott ellen mutatta meg, mire képes még a pályán.

Fotó: AFP

Határozott a kapu előtt, jól cselezi ki az ellenfeleket. Szállítja a gólpasszokat és fel-le rohan a pályán. Több szerepkörben bevethető. Röviden: ő egy igazi futballista.
Buffont nem csak a pillanatnyi érzelem ragadtatta el, később az interjú során ráerősített a Maradonával való párhuzamra, és Di Maria mentalitását illetve karakterét is dicsérte. Mindkettőre, és sokoldalúságára is szüksége volt, hogy az évek során mellette játszó szupersztárok ne homályosítsák el őt.
„A PSG-nél együtt játszottam Neymarral, a fiatal Kylian Mbappéval és Marco Verrattival is, egyiküktől sem maradt el. Amikor a Real Madriddal megnyerték a 2014-es Bajnokok Ligáját, olyan csapattársai voltak, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo, Luka Modric és Toni Kroos. Folyton visszalépett, de szélsőként, támadó középpályásként vagy mezzalaként is bevethető volt.”
Di Maria idén már 34 éves lett, de ha valaki, a 44 évesen még mindig aktív Buffon nyugodtan mondhatja, hogy a kor nem akadály.
„Én 44 évesen még mindig játszom. A kor nem számít, a motiváció és szenvedély sokkal inkább, ahogy a kitartás is. Ha Di Maria a Juventushoz igazol, az azt jelenti, hogy ez megvan benne.”
Nyilván Buffon is azt szeretné, hogy egykori csapata egy ilyen szintű játékossal erősödjön. Pláne, mert a Juventus sokévnyi dominancia után az előző két szezonban lemaradt a bajnoki címről, Di Maria pedig visszahozhatná Torinóba a győztes mentalitást.
Bárki is szerzi meg – és remélem a Juventus lesz az –, nagy üzletet csinál. Ő egy igazi bajnok, a focinak pedig szüksége van bajnokokra.
Forrás. Goal
Serie B
Gianluigi Buffon bejelentette, marad a Parmánál
08/05/2022 08:39
Labdarúgás
Felfoghatatlan összegért vitték el Maradona legendássá vált mezét
04/05/2022 17:44