Határozottan reagált az esetre Giorgio Chiellini.

A klasszis olasz védő, Giorgio Chiellini a brit Eurosport honlapján megjelent cikk szerint szigorúbb szankciókat követelt, miután a Fiorentina szurkolói rasszista szidalmakkal illették a Napoli játékosait.
Kalidou Koulibaly és Victor Osimhen a közösségi médiában részletezte az őket ért gyalázkodást.
Labdarúgás
A 11 legfontosabb keddi átigazolási hír, amiről lemaradtál
03/08/2021 17:17
Koulibaly tweetje szerint a Stadio Artemio Franchiban a lilák szurkolóinak egy része lemajmozta őt.
Rajtuk kívül Andre-Frank Zambo Anguissa volt kitéve a rasszista szidalmazásoknak a vasárnapi 2-1-es, Firenzében aratott vendéggyőzelmük alkalmával.
A szenegáli válogatott védő, Koulibaly azt is elmondta, hogy a rasszista szurkolókat "örökre távol kellene tartani a stadionoktól". Osimhen eközben arra buzdította a drukkereket, hogy "értsék meg, milyen undorító dolog gyűlölni egy embert a bőrszíne miatt".
Minderre keményen és határozottan reagált az egyik legtekintélyesebb olasz hátvéd, Giorgio Chiellini:
"Ez elfogadhatatlan. Olyan törvényekre és szabályokra van szükségünk, amelyeket alkalmaznak is. Szégyelltem magam, mint olasz és toszkán a hétvégi eset miatt, és azért is, mert Olaszország számomra nem rasszista ország. Valamivel többet kell tenni az eddigieknél, különben rossz képet adunk magunkról." – kommentálta az ügyet a több mint 100-szoros olasz válogatott védő.
A 37 esztendős bekk az Én, Giorgio Chiellini című remek önéletrajzi könyvében hangsúlyozza a tisztelet, az elköteleződés fontosságát. Arról is beszámolt kötetében, hogy 2019-es súlyos sérülésekor többek között Koulibaly is üzent neki.

Giorgio Chiellini és Kalidou Koulibaly

Fotó: Getty Images

Ezzel kapcsolatban ezt írja kötetében:
"Ott voltam a Luigi Ferraris Stadionban azon az emlékezetes genovai estén: az Olaszország-Szerbia találkozót kellett volna lejátszanunk, de ehelyett ’Rettegett Iván’ felült az egyik korlátra, és onnan hergelte a tömeget. Ezer kisgyerek volt aznap este a stadionban, ahol végül elmaradt a meccs. Valakinek el is kellett magyaráznia ezeknek a gyerekeknek, hogy miért.
Olyan világban élünk, ahol sajnos egyre többen vannak, akik kismillió ok miatt elégedetlenek a jelenlegi társadalmi renddel, ezért keresnek valamit, ahol kiereszthetik a gőzt, rátalálnak a futballra, és eszközül használják elégedetlenségük kifejezésére. Így lesz a labdarúgás egyfajta szivacs, ami a társadalmi problémákat szívja magába."

Victor Osimhen a Fiorentina-Napoli meccsen

Fotó: AFP

Az Olasz Labdarúgó-szövetség vizsgálatot indított a Firenzében történtek miatt. A Fiorentina beleegyezett, hogy átadja a hatóságoknak a mérkőzésen készült térfigyelő kamerák felvételeit, hogy segítsen azonosítani a szurkolókat, valamint "a leghatározottabban és legsúlyosabban elítélte a rasszizmus eme epizódjait".
A múlt hónapban az AC Milan jogi eljárást indított, miután Tiemoue Bakayokót rasszista gyalázkodás érte a Lazio elleni mérkőzésen, de egyelőre nem világos, hogy a Napoli is hasonlóan fog-e eljárni.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Labdarúgás
Bonucci meggyőzné az olasz csapatkapitányt a folytatásról
12/07/2021 17:59
Európa-bajnokság
Utolsó nagy csatáinak egyikére készül az olasz válogatott klasszisa
10/07/2021 16:40