Akár két meccset is kihagyhat a Milan legeredményesebb támadója, aki azt állítja, semmi sértőt nem mondott a játékvezetőnek. A kérdés már csak az, tudja-e ezt bizonyítani.

Egy félidő után úgy tűnt, az AC Milan könnyedén legyűri a Parmát, a végén azonban vért kellett izzadnia a három pontért. A milánóiak Zlatan Ibrahimovic véleményes kiállítása miatt az utolsó fél órát emberhátrányban voltak kénytelenek lejátszani, ami visszahozta a második játékrészben egyébként is aktívabb Parmát a meccsbe. Végül a középpályát és a védelmet is túltöltő Milan begyűjtötte a három pontot, ami kulcsfontosságúnak bizonyulhat a BL-indulás szempontjából.
A mérkőzés egyik legvitatottabb pillanata Ibrahimovic kiállítása volt: a támadó vesztét ezúttal nem egy meggondolatlan belépő okozta, hanem a szövegelés. Ilyesmi persze fordult már elő korábban is a svéd pályafutásában, sőt, nemrég egy másik milánói támadót, Ante Rebicet küldték le a pályáról azért, mert tett néhány megjegyzést a bíró édesanyjának általa vélelmezett foglalkozására. Rebic nem is nagyon reklamált, pontosan tudta, hogy ki fogják állítani.
Premier League
Guardiola csattanós választ adott Ibrahimovićnak, de ha nem vigyáz, feltalálja a szarkasztalasztit
05/11/2022 - 17:35
Ibrahimovic kiállítását azonban nem nagyon tudták értelmezni a játékosok. Amikor Stefano Pioli kérdő tekintettel számon kérte meggondolatlansága miatt a leballagó Ibrát, a támadó azt állította, ő csak egy egyszerű kérdést tett fel a játékvezetőnek. Amelynek vélhetően erősen szarkasztikus volt a hangvétele, de ilyenért az Ibrához hasonló előéletű játékosokat is ritkán szokták azonnali pirossal leküldeni a pályáról.
"Zlatan azt mondta nekem, hogy beszéltek valamiről a bíróval, de nem volt tiszteletlen vele szemben, és egyáltalán nem inzultálta. Marescával még nem beszéltem, tehát pontosan nem tudom. Zlatan utoljára annyit kérdezett: 'Szóval már nem is érdekel, amit mondok? Ez elég furcsa.' De nem én voltam ott, szóval nem tudom" - nyilatkozta Pioli a meccset követően. A felvételek és az átiratok alapján úgy tűnik, hogy Ibrahimovic igazat mondott.

Az idézett szöveg ugyanis úgy hangzik: "mi sembra strano", amit Maresca könnyedén hallhatott úgy, mintha a kétségtelenül sértő "sei un bastardo" - vagyis fattyú - hagyta volna el Ibra száját.

Lényeges kérdés, hogyan értelmezik a támadó szavait, valóban ez váltotta-e ki a játékvezető szerint a piros lapot, és van-e elegendő bizonyíték, hogy mérsékeljék a várható büntetést. Az azonnali kiállítás miatt a svédnek két meccset ki kellene ülnie, ami nagy csapás lenne a BL-indulásért küzdő csapatának a Genoa és a Sassuolo elleni bajnokikon. Az tehát biztosra vehető, hogy az ügy itt nem ért véget, és fellebbeznek az eltiltás eltörléséért.
Labdarúgás
"Mit képzeltek, kik vagytok ti?" Ibrahimovic beszólt Mbappé szüleinek, sőt, Guardiola egójának is
04/11/2022 - 08:10
Premier League
Az 57 percenként betaláló Haaland álma, hogy öt gólt szerezzen öt labdaérintésből egy meccsen
16/09/2022 - 12:16