Távozik a Hertha Berlin felügyelőbizottságából Jens Lehmann, az Arsenal és a német válogatott egykori kapusa, miután egy WhatsApp-üzenetben „kvótafeketének" nevezte a csatorna az egyik televízió szakértőjét, Dennis Aogót.

A 12-szeres német válogatott Aogo 2004 és 2020 között volt aktív játékos, öt különböző Bundesliga-csapatban is megfordult, legtöbb alkalommal (133) a Hamburg színeiben lépett pályára. Tavaly vonult vissza a profi labdarúgástól, ezt követően a német Sky szakértője lett, többek között a keddi Manchester City-Paris Saint Germain találkozón is ott volt a stúdióban. Aogo a meccs után hozta nyilvánosságra, hogy a WhatsAppon keresztül sértő üzenetet kapott Jens Lehmantól.

Az Instagramon közzétett bejegyzés alapján Lehmann azt írta: „Dennis lett a kvótafeketétek?" A 61-szeres német válogatott kapus vélhetően rossz számra küldte az üzenetet, amit Aogo is jelzett a posztban. „Azta, ez komoly? Azt hiszem, ezt nem nekem szántad."

Labdarúgás
A Hertha 2025-ig hosszabbított Dárdai Mártonnal
10/05/2021 13:51
Nem kellett sokat várni a Hertha reakciójára, a klub már szerdán felbontotta a felügyelői bizottságban dolgozó Lehmann szerződését. „Az ehhez hasonló kijelentések nincsenek összhangban a Hertha BSC által képviselt értékekhez és aktívan támogatott ügyekhez. A Hertha BSC elhatárolódik a rasszizmus minden formájától” – jelentette ki a klub elnöke Werner Gegenbauer. Az egykori kapus egy évvel ezelőtt, Jürgen Klinsmann helyére került Lars Windhort befektető közbenjárására a klubhoz.
Lehmann a közösségi oldalain sietett tisztázni a helyzetet. „Már beszéltem Denisszel telefonom, és megkérdeztem, meg tud-e bocsátani, ha a szavaim tiszteletlennek tűntek. Egyáltalán nem úgy értettem, sőt, pozitív volt a szándék. Nagy tudással és erős jelenléttel rendelkezik a Sky szakértőjeként. És mindenekelőtt növeli a kvótát. Így értettem, de szerencsétlen volt a megfogalmazás. Mivel én küldtem, vállalom a felelősséget. Ez egy magánüzenet volt.”
Rövid idő alatt ez már a második olyan eset, amikor a Hertha rasszizmusra hivatkozva rúgja ki az egyik alkalmazottját. Április elején a magyar kapusedző, Petry Zsolt veszítette el az állását, miután a Magyar Nemzetnek adott interjújában a német bevándorláspolitikát bírálta. A klub akkor arra hivatkozott: a kapusedző által elmondottak nem összeegyeztethetőek a Sokszínűség Chartájával, amelyhez a Hertha is csatlakozott.
Labdarúgás
Nem számíthat a Hertha egyik alapemberére Dárdai a hajrában
07/05/2021 14:21
Labdarúgás
Dárdai Pál: Öntudatosan tértünk vissza, büszke vagyok a fiúkra
04/05/2021 07:43