Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Guardiola világklasszisnak nevezte középpályását, az élete szezonját futó Fodent

Takács Márton

Frissítve 27/02/2024 - 09:10 GMT+1

Pep Guardiola szerint a Manchester City szélsője, a 23 esztendős Phil Foden egy tehetséges kisfiúból világklasszis játékossá vált az évek alatt. A spanyol edző 2019-ben őt nevezte meg a legtehetségesebb futballistának, akit valaha látott a karrierje során. A Brentford főnöke, Thomas Frank egyenesen odáig ment, hogy angolként Foden áll a legközelebb ahhoz, hogy aranylabdás legyen.

Pep Guardiola mutatja, hogy ki a Manchester City újabb világklasszisa: Phil Foden

Fotó: AFP

Pep Guardiola szerint Phil Foden már világklasszis, Thomas Frank pedig potenciális aranylabdást lát benne.
39 mérkőzésen 3064 játékperc, 16 gól és 10 assziszt. Ez Phil Foden, a Manchester City szélsőjének mérlege ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve.
Impozáns.
"Phil a legeslegtehetségesebb játékos, akit valaha láttam játékosi vagy menedzseri karrierem során" – ezt Pep Guardiola még 2019-ben mondta Fodenről. Pep kijelentésének értékét növeli, hogy többek között volt Lionel Messi, Andrés Iniesta, Xavi és Arjen Robben edzője is.
A hétvégén még továbbment Guardiola.
picture

Phil Foden parádézik ebben az idényben

Fotó: AFP

A City Foden góljával nyert a Kerkez Milossal felálló Bournemouth otthonában a Premier League 26. fordulójában. A spanyol menedzser a meccs után megjegyezte, milyen messzire jutott 23 éves játékosa az évek során.
"Felejtsük el a gólokat, miközben persze fontosak. Tudjátok, hogyan játszott Foden, hogyan irányított és gyorsított? Ő már most egy első osztályú futballista lett. Korábban egy kisfiú volt jó akciókkal, most pedig egy világklasszis topjátékos. Annyira jó. Mindenhol tud játszani, de különösen a középső posztokon nagyon, nagyon, nagyon jó" – említette Guardiola riportereknek a goal.com cikke szerint.
Foden az elmúlt néhány szezonban a City kulcsembere lett, de a fontossága a csapatban vitathatatlanul soha nem volt még ilyen nagy, mint most - pláne, hogy Erling Haaland és Kevin De Bruyne több mérkőzést is kihagyott sérülés miatt ebben az idényben.
Az angol válogatott játékos már most megdöntötte eddigi legeredményesebb évadát a 16 találatával, az a 10 gólpassz is nagyon jól néz ki tőle, a City akadémiájának neveltjétől még több is várható, hiszen még csak február van.
picture

Foden, a rongylábú

Fotó: AFP

Nem csak a saját edzője dicsérte meg alaposan Fodent. A Brentford vezetőedzője, Thomas Frank szerint a City klasszisa áll angolként a legközelebb ahhoz, hogy egyszer Aranylabdát nyerjen. Épp Frank csapata ellen triplázott Foden a hónap elején.
Frank úgy véli, hogy Fodenben megvan a potenciál ahhoz, hogy ő legyen az első angol 2001, Michael Owen díjazása óta, aki megkapja a sportág legrangosabb egyéni díját. Harry Kane és Jude Bellingham a háttérben felsóhajt.
"Phil Foden nagyon jó játékos. Számomra ő áll a legközelebb ahhoz, hogy angolként aranylabdás legyen a jövőben. Szerintem megvan benne ez a szint.
Nagyon sokféleképpen befolyásolja a játékot. A legutóbbi meccsen három helyzet végén is benne volt, és három gólt szerzett. Nagyon jól cselez, nagyon jól játssza meg az embereket. Nagyon keményen dolgozik. Úgy tűnik, jó mentalitása van a kemény munka szempontjából. Tényleg nagyon jó" – nyilatkozta Frank az eurosport.com cikke alapján.
Thomas Frank elismert edzőnek számít, olyannyira, hogy a kiváló Premier Leak-podcast szakértői (Soós Márk, Szabó Peet, Vályi Bence) Jürgen Klopp lehetséges utódjait rangsoroló listáján a dán szakember áll a második helyen Xabi Alonso mögött, megelőzve Julian Nagelsmannt és Roberto De Zerbit.
picture

Az a balos!

Fotó: AFP


Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés