Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ha Salah Szaúd-Arábiába igazolna, a Pool már nem tudná pótolni őt - Crouch szerint ez igazságtalan

Takács Márton

Publikálva 03/09/2023 - 14:57 GMT+2

A TNT Sports szakértője, Peter Crouch felhívta a figyelmet arra, hogy a szaúdi profiliga átigazolási ablaka továbbra is nyitva van, és ez nagy hátrányt jelent az olyan kluboknak, mint például egykori klubja, a Liverpool. A Pool eddig ellenállt a Mohamed Salah-ért érkező szaúdi gigaajánlatoknak, de ha az egyiptomi mégis eligazol, Jürgen Kloppék már képtelenek lennének pótolni őt.

Mohamed Salah olyan kategóriát képvisel a Liverpoolban, amit nem lehet pótolni - télig biztosan nem

Fotó: AFP

A szaúdi liga átigazolása ablaka még szeptember 20-ig nyitva van, Mohamed Salah addig eligazolhatna a Liverpoolból.
"Ha az lesz ebből, hogy Núñez ötöt, ő meg kettőt rúghat kapura egy meccsen, egy idő után sírni fog miatta. Mert egója van."
A Premier Leak legutóbbi adásában Soós Márk, a Spíler TV (Liverpool-szurkoló) adatelemzője mondta ezt a Pool játékának átalakulása és Mohamed Salah kapcsán.
Hetek óta téma, hogy Salah marad-e a a Liverpoolnál, ahová 2025-ig köti a szerződése, vagy mint számos más klasszis, ő is a szakmailag lapos, pénzügyileg viszont a kánaánt jelentő szaúdi bajnokságba igazol.
A TNT Sports szakértője, Peter Crouch úgy véli, az, hogy a szaúdi profi liga átigazolási ablaka nyitva maradt, miután a nagy európai bajnokságoknál már bezárt a piac, igazságtalan.
Mohamed Salah-ra a szaúdi profiliga is felfigyelt (kire nem?), és bár a Liverpoolnak eddig sikerült ellenállnia ezeknek az ajánlatoknak, a szaúdi átigazolási ablak továbbra is nyitva maradt, a FIFA szerint a határidő szeptember 20-a. Csak összehasonlításképpen, a Premier League-ben szeptember 1-je volt az átigazolási időszak utolsó napja.
"Hihetetlenül fontos a Liverpool számára, hogy Salah maradjon, de ez a különbség nem tűnik igazságosnak.
Azt hiszem, ez Jürgen Kloppot megérintette. Azt a tényt, hogy a szaúdiak képesek versenyben lenni egy olyan játékosért, mint Mo Salah, aki szerves része annak, amit a Liverpool csinál, és a Pool már nem tudná őt pótolni, kissé igazságtalannak érzem.
A Liverpool meg akarja tartani őt. Ő egy szezononként 25, 30 gólos játékos, és ezt nem lehet pótolni. A tény, hogy az ablak bezárult, bizonyítja, hogy nem tudják."
picture

Salah elvesztése óriási csapást jelentene a Liverpoolnak

Fotó: AFP

A Liverpool nem csak Salah megtartásával foglalkozott, az egyesület maga sokat költött a középpálya teljes átépítésére, többek között a Bayern Münchentől a határidő lejártával megszerezték Ryan Gravenberchet is Szoboszlai Dominik, Alexis McAllister és Endo Wataru után.
Crouch így nyilatkozott: a holland megszerzéséről.
"Gravenberch egy nagyszerű vétel. De kíváncsi vagyok, hogy Curtis Jones hogyan érzi majd magát? Gravenberch egy top játékos. Izgalmas, nagy név.”
Annak ellenére, hogy Crouch dicsérte a holland válogatott játékos szerződtetését, nem teljesen pozitív a véleménye a Liverpool piacon végzett munkájával kapcsolatban.
"Nem hiszem, hogy ez volt a Pool legjobb átigazolási időszaka. Versenyben voltak játékosokért, de nem tudták megszerezni őket, és kénytelenek voltak B-opciókat megszerezni.”
picture

Ryan Gravenberch a Bayern Münchentől érkezett a Liverpoolba

Fotó: AFP

Crouch arra céloz, hogy a Liverpool tárgyalt Moises Caicedóval, de a klub időhúzását (bénázását) megunva az ecuadori labdaszerző középpályás inkább aláírt az iránta régóta érdeklődő Chelsea-hez. A londoniak brit rekordot jelentő 100+15 millió fizettek érte a Brightonnak.
Ráadásul Caicedo mellett a Southampton belga szűrőjéről, Roméo Laviáról is lemaradtak Kloppék, mert ő is a Chelsea-t választotta helyettük.
Mivel a Liverpoolhoz ne, érkeztek nagy nevek a nyáron, Mohamed Salah elvesztése nem is arcvesztéssel, hanem minden eddiginél fájóbb arculcsapásnak számítana.
részben via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés