Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szoboszlai Klopp személye miatt is mondott igent a Liverpoolnak

Takács Márton

Publikálva 03/07/2023 - 18:28 GMT+2

Szoboszlai Dominik az átigazolás megpecsételése utáni első interjújában, amelyet a Liverpool honlapjának adott, kifejtette, miért a Jürgen Klopp csapatába való átigazolás a tökéletes következő lépés a saját karrierje szempontjából. A német menedzser személye bizonyult például az egyik legfontosabb indoknak.

Szoboszlai Dominik mutatja az irányt: go west!

Fotó: AFP

Szoboszlai Dominik a világ egyik legjobb edzőjének tartja Jürgen Kloppot, alig várja, hogy elkezdjék a közös munkát.
Voltam már Salzburgban, Lipcsében, az is szép volt. De Liverpoolban is nagyon jó
Miután vasárnap befejezte az orvosi vizsgálatokat és hosszú távú szerződést kötött a klubbal, a magyar válogatott középpályás, Szoboszlai Dominik leült a liverpoolfc.com-mal egy exkluzív beszélgetésre. Ennek kivonatát közöljük az alábbiakban.
Szoboszlai beszélt a döntése mögött álló legfontosabb tényezőkről, a játékstílusáról és a sokoldalúságáról, az Anfielden való ambícióiról és a Jürgen Klopp-pal való közös munka iránti várakozásáról.
Megtudhatjuk, Szoboszlai hogyan reagált arra, amikor meghallotta, hogy a Liverpool le akar szerződtetni.
"Nehéz kérdés! Nagyon boldog voltam, de mégis nyugodt maradtam, mert nem akartam túl korán örülni. Először, amikor a főnök felhívott, úgy éreztem, oké, ez egy nagyon jó dolog lehet. A végén minden tökéletes lett."
picture

Szoboszlai Dominik az első liverpooli stadiontúráján © liverpoolfc.com

Fotó: From Official Website

Mi tehette vonzóvá a klubot számára, hogy itt folytassa a pályafutását?
"A Liverpool történelmi klub, nagyon jó játékosokkal, jó edzővel. Számomra tökéletes, hogy egy ilyen klubnál tegyem meg a következő lépést. A szurkolók, a stadion, minden nagyon jó."
Mint kiderült, Jürgen Klopp személye döntő fontosságúnak bizonyult, hogy Szoboszlai igent mondott a Liverpool hívására.
"Ahogy mondtam 2020-ban, úgy gondolom, ő a világ egyik legjobb edzője. Ahogyan a pálya mellett viselkedik - mintha ő is játszana a srácokkal – nekem nagyon tetszett. Az is, ahogyan az elmúlt években dolgozott, amit elért ezzel a klubbal, szintén nagyon lenyűgözött. Alig várom, hogy együtt dolgozhassak vele."
picture

Szoboszlai és az ő 8-as meze © liverpoolfc.com

Fotó: From Official Website

A magyar válogatott csapatkapitányának sokoldalúsága aranyat érhet Liverpoolban. Arra is rákérdeztek nála, hogy melyik poszton érezné magát a legjobban.
"Hogy őszinte legyek, számomra mindegy - a pályán akarok lenni. De persze mindenkinek megvan a maga pozíciója. Természetesen támadó középpályásként, 10-esként játszanék, a bal vagy a jobb oldalon is szerepelhet. Csak játszani akarok."
Riporteri kérdésre jellemezte a saját játékát is
"Én egy olyan játékos vagyok, aki képes box-to-box középpályásként futballozni. Elég gyors vagyok, de nem a leggyorsabb, ahogyan az itteni játékosokat látom. Elég jól lövök."
picture

Menő © liverpoolfc.com

Fotó: From Official Website

A nyolcas mezszámot választotta, ami nyilvánvalóan egy híres szám a Liverpoolnál. Elmesélte, mi az oka ennek.
"Nincs különösebb oka, de természetesen ez egy nagyszerű szám, sok nagy játékosnak volt ez a mezszáma. És van egy tetoválásom is Steven Gerrardtól, amit ő mondott - már nem is emlékszem mikor. Ez is egy ok volt."
A Salzburggal és a Lipcsével Szoboszlai már nyert bajnoki címet és kupát. Milyen ambíciói lehetnek most a Liverpoolnál?
"Amióta profi vagyok, minden évben nyertem valamit - szóval ezt szeretném folytatni! Alig várom, hogy a stadionban lássam a szurkolókat, és mindent megteszek majd, ami tőlem telik."
picture

Pláne menő © liverpoolfc.com

Fotó: From Official Website


Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés