Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Liverpool - Aston Villa - élő eredmények

Premier League / Matchday 4
Anfield / 03.09.2023
    Élő
    Élő frissítések
    Eurosport Magyarország

    Frissítve 02/09/2023 - 12:50 GMT+2


    Kellemetlen ellenfél vár Szoboszlaiékra
    A Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpool az Aston Villát fogadja, míg Kerkez Milos együttese, a Bournemouth a Brentfordhoz látogat az angol labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában.
    A veretlen, rosszabb gólkülönbségével negyedik helyezett Liverpool múlt vasárnap emberhátrányban fordítva nyert Newcastle-ben és ezúttal sem számíthat könnyű összecsapásra a Villa ellen. Unai Emery együttese ugyan a nyitófordulóban "beleszaladt" egy 5-1-es vereségbe a Szarkák otthonában, azóta két bajnokin két győzelemnél és hét lőtt gólnál tart, ráadásul a Konferencia-ligában is szinte biztosan főtáblás lesz, miután a selejtező utolsó fordulójának múlt csütörtöki első mérkőzésén idegenben 5-0-ra nyert skót riválisa ellen.
    A közelmúlt ezzel együtt a Liverpool sikerét ígéri vasárnap, ugyanis a birminghamiek legutóbb 2020-ban, odahaza tudták legyőzni riválisukat, igaz, akkor emlékezetes, 7-2-es mérkőzésen. Idén májusban, Liverpoolban 1-1-es döntetlennel zártak, de a Villa 2014 óta nyeretlen az Anfield Roadon.
    A nyáron igazolt Szoboszlai azonnal kulcsember lett Jürgen Kloppnál, együttese mindhárom eddigi bajnokiját végigjátszotta, ezeken egy gólpasszt adott.
    Kerkez Milos klubja, az idényt rosszul kezdő és mindössze egy ponttal 16. Bournemouth a veretlen Brentfordnál vendégszerepel szombat délután. A két együttes előző idénybeli meccsei egy döntetlent és egy Brentford-sikert hoztak, és a papírforma most is hazai győzelmet vetít előre. Kerkezék egy keddi ligakupa-továbbjutással hangoltak a bajnokira, a magyar válogatott védő - aki az eddigi bajnokikat végigjátszotta - a másodosztályú Swansea ellen egy félidőt kapott.
    A címvédő, Bajnokok Ligája-győztes és a mezőnyben egyedüliként hibátlan Manchester City ezúttal azt a Fulhamet fogadja, amelyet legutóbbi 11 egymás elleni bajnokijukon kivétel nélkül legyőzött.
    A forduló rangadóját vasárnap kora este Londonban rendezik, ahol az előző idényben második Arsenal a legutóbb bronzérmes Manchester Unitedet fogadja. A két együttesnek ez lesz a 240. egymás elleni tétmérkőzése - ebből a 209. a bajnokságban -, az MU pedig meglehetősen régen, még 2017 decemberében tudott nyerni az Ágyúsok vendégeként.
    A szezont jól kezdő csapatok közül a második West Ham United az 1992 óta első hazai élvonalbeli meccsére készülő Luton Townhoz látogat a forduló pénteki nyitómeccsén, a szintén hétpontos Tottenham a Lutonhoz hasonlóan pont nélkül álló Burnley otthonában szerepel, míg az ugyancsak nullapontos Sheffield United és Everton egymással találkozik.
    Premier League, 4. forduló:
    szombat:
    Sheffield United-Everton 13.30
    Brentford-Bournemouth 16.00
    Burnley-Tottenham Hotspur 16.00
    Chelsea-Nottingham Forest 16.00
    Manchester City-Fulham 16.00
    Brighton-Newcastle United 18.30
    vasárnap:
    Crystal Palace-Wolverhampton Wanderers 15.00
    Liverpool-Aston Villa 15.00
    Arsenal-Manchester United 17.30