Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

BL-győztes legendája szerint a Liverpoolból két dolog hiányzik, hogy esélye legyen a bajnoki címre

Takács Márton

Publikálva 06/11/2023 - 14:45 GMT+1

A Liverpool korábbi legendás, Bajnokok Ligája-győztes védője, Jamie Carragher nem tartja a Poolt bajnoki címre esélyesnek ebben a szezonban, és elmagyarázta, mi hiányzik Jürgen Klopp csapatából ahhoz, hogy megint a Manchester City valódi kihívója legyen. Carragher a védelembe és a középpályára is igazolna még egy-egy játékost, ahogy lehet.

Négy liverpooli játékos a Luton Town elleni meccsen

Fotó: AFP

Jamie Carragher nem tartja esélyesnek a Liverpoolt a bajnoki címre ebben az idényben.
Egy klasszis védő és egy védekező középpályás. Jamie Carragher szerint a Liverpoolnak még erre a két posztra kellene szerződtetnie játékost ahhoz, hogy felvehesse a versenyt a Manchester Cityvel.
A Liverpool 1-1-es döntetlenre mentette a Luton Town otthonában játszott bajnoki mérkőzését a Premier League vasárnapi játéknapján, köszönhetően Luis Diaz 95. percben született góljának.
A kiscsapat elleni teljesítményét elemezve a Liverpool korábbi hátvédje, Jamie Carragher arra a következtetésre jutott, hogy a klub még mindig nem elég jó ahhoz, hogy ebben a szezonban a Premier League bajnoki címéért szálljon harcba. Emellett néhány tanácsot is megosztott, amelyek segíthetnek a Pool fejlődésében az elkövetkező hónapokban.
"Ami a Liverpoolnak az elmúlt 18 hónapban megvolt, azt ebben a szezonban sokkal jobban csinálják a játékosok, de az ellentámadások megállításában még mindig nem olyan jók, mint a Manchester City futballistái." – nyilatkozta Carragher a Sky Sportsnak.
picture

Szoboszlai Dominik nagy dicséretet kapott korábban Trent Alexander-Arnoldtól

Fotó: AFP

Majd jobban kifejtette azokat a szakmai részleteket, amelyek miatt szerinte a Pool le van maradva a címvédőhöz képest.
"Az emberek mindig arra gondolnak, hogy a Liverpool legelöl kezdi a presszinget, de a Pool olyan csapat, amely sokat birtokolja a labdát. Nem olyan jók labdabirtoklásban, mint a City, így több a lefordulás, amikor elveszítik a labdát a játékosok. Úgy tűnik, az ellenfelek sokkal több helyet találnak, hogy hátulról támadhassák a Liverpoolt. A Lutonban nem volt meg a minőség ahhoz, hogy igazán megbüntessék őket, kivéve azt a gólt, amit láttunk."
Mint ismeretes, Klopp csapatának középpályája teljesen megújult a nyáron. Távozott Fabinho, Jordan Henderson, James Milner és Alex Oxlade-Chamberlain is.
Érkezett a világbajnok argentin Alexis Mac Allister, a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik, a japán Endo Wataru és a holland Ryan Gravenberch.
picture

Alexis Mac Allister mellé, mögé hozna még egy középpályást Jamie Carragher

Fotó: AFP

Bár a klub a nyáron szerződtette Mac Allistert, Carragher úgy véli, egy labdaszerző középpályásra még szüksége lenne a csapatnak.
"A Liverpool a középpályán sokkal jobb, mint amit az előző szezonban láttunk, de még mindig nincs egy top védekező középpályása. Mac Allister nem ilyen játékos. Jó a labdával a labdakihozatal szempontjából, de védekezésben nagyon nehéz dolga van, és hiányzik egy kis tempó ahhoz a pozícióhoz, úgyhogy szerintem ott még mindig tudna fejlődni a csapat."
Erről a helyzetről egyébként Szoboszlai Dominik is beszélt a Fodball nevű Youtube-csatornának, Soós Márknak és Ablonczy Gábornak adott kiváló interjúban.
Azt is szorgalmazta Carragher, hogy a klub szerződtessen egy tartalékot Trent Alexander-Arnold mellé, mögé, ami lehetővé tenné Jürgen Klopp számára, hogy az angol válogatott játékost több poszton is bevethesse.
picture

Trent Alexander-Arnold mellé is hozna egy védőt Carragher

Fotó: AFP

"Úgy gondolom, hogy a hátvédsorba nem annyira egy konkrét posztra való játékosra lenne szükség, hanem egy olyan nagyszerű védőre, aki több pozícióban is bevethető.
Most Joe Gomez szerepelt balhátvédként Kostas Tsimikas helyett, úgy gondolták, ő erősebb lesz védekezésben. Még mindig azt hiszem, hogy a Liverpoolnak jól jönne egy másik játékos jobbhátvédként, így Trentet különböző időszakokban talán a középpályára engedhetnék, bizonyos ellenfelek ellen olyasvalakit játszatnék ott, aki erősebb és keményebb védekezésben."
Majd összegezte is Jamie Carragher, hogy szerinte milyen lépések után lehetne a Manchester City közvetlen riválisa a Liverpool.
"A Liverpool még nem áll készen arra, hogy megnyerje a bajnokságot, szerintem ezt most Jürgen Klopp és a klub szurkolói is tudják. Vissza akarnak kerülni a legjobb négy közé, de az újbóli kihívás szempontjából szerintem szükségük van még egy középpályásra és klasszis védőre."

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés