Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Negyedosztályú csatár” – beleszállt Haalandba a korábbi MU-legenda

Minich Réka

Frissítve 03/04/2024 - 18:24 GMT+2

A hétvégi Manchester City – Arsenal meccsen ismét láthatatlan volt a pályán a City norvég gólvágója, Erling Haaland. Mindössze 23 labdaérintése volt, ami teljesen kiakasztotta a Sky Sports szakértőjeként dolgozó Roy Keane-t. Szerinte Haaland a kapu előtt jó, de rengeteget kéne még fejlődnie a játékának más elemeiben.

„Negyedosztályú csatár” – beleszállt Haalandba a korábbi MU-legenda

Fotó: Getty Images

Erling Haaland 6 lövésből mindössze 1 gólt szerzett a top 5 csapat ellen idén a Premier League-ben, Roy Keane szerint ez édeskevés.
A Manchester City hazai pályán egészen félelmetes gépezet, két és fél év kellett, hogy a vendégcsapat kapott gól nélkül távozzon az Etihad Stadionból. A Premier League hétvégi csúcsrangadóján az Arsenal remekül semlegesítette a City támadójátékát, szinte kaput eltaláló lövésig sem jutottak el a hazaiak.
Roy Keane – a korábbi Manchester United legenda – kritikájának középpontjába Erling Haaland került. Keane szokásához híven most sem fogta vissza magát.
„A kapu előtt a világ legjobbja, de egy ilyen játékosnak nem csak egy dologban kéne kiemelkedőnek lennie. Nem csak a mai meccsről beszélek, muszáj lesz fejlődnie. Olyan, mintha egy negyedosztályú játékos lenne, a következő szezonoknak arról kell szólnia, hogy fejlessze a játékának a többi elemét is.”
Keane mellett a Sky stúdiójában ott ült Micah Richards is, aki árnyalta ugyan a képet, de ő is kritizálta Haaland teljesítményét.
„A City kapuskirúgásainál az Arsenal emberfogást alkalmazott a pálya nagy részén, így kénytelenek voltak felívelni a labdákat Haalandra. A testalkata és fizikai ereje meglenne hozzá, hogy meg tudja tartani a labdákat, vagy letegye a csapattársainak, de erre egyáltalán nem volt képes. Ezen javítania kell.”
Az újságírók természetesen nem hagyhatták figyelmen kívül az éles szavakat, az Aston Villa elleni mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón meg is kérdezték erről Pep Guardiola véleményét.
Egyáltalán nem értek ezzel egyet. Keane sem volt a legsikeresebb edző eddig, mégsem gondolom, hogy második vagy harmadik vonalba tartozna.
„Erling a világ legjobb csatára, tavaly nagy szerepe volt abban, hogy ennyi mindent meg tudtunk nyerni. Az Arsenal ellen nem igazán tudtunk helyzeteket kialakítani, de ennek nem ő volt az oka, egész egyszerűen több emberre lett volna szükségünk a támadó harmadban. Elképesztő meccset játszottunk, azóta persze már kielemeztük. Többen kellett volna ott lennünk a kapu előtt és kicsit élesebbnek kellett volna lennünk, de Erling remek volt.
Különösen meglepett, hogy egy korábbi játékos mondott ilyet, az újságíróktól jobban megértettem volna. Ez olyan, mint amikor egy játékvezető visszavonul és aztán az aktuális bírókat kritizálja. A játékosoknak nagyon nehéz dolga van, ezért is meglepő, hogy a korábbi játékosok memóriája ilyen rövid. Nekik is hasonló problémáik voltak, sokat hibáztak ők is és nekik is ugyanúgy fájt a korábbi társaik kritikája. Ez van, el kell fogadni ezt is, aztán tovább kell lépnünk.
Nem tudom, mi fog történni a jövőben, de ha visszavonulok én biztosan nem fogom nyilvánosan kritizálni a kollégáimat.
„Most is mondhatnám a magamét, de nem teszem, de nem vagyunk egyformák, mindenkinek meg kell valamiből élni. A játékosoknak el kell fogadni, hogy ez is a munkájuk része, ha nem megy, akkor mást kell keresni. Néha Erling is kihagyja a helyzeteit, néha nem elég jó a kiszolgálása, néha az edző taktikája nem megfelelő, de van, hogy csak túl jó az ellenfél. A labdarúgásban a rosszabb teljesítménynek több oka is lehet, nem egyéni sportról beszélünk, mint a golf vagy a tenisz.”
Haaland és a Manchester City szerdán az Aston Villa ellen javíthat, és folytathatja a Liverpool és az Arsenal üldözését, hogy sorozatban negyedszerre is bajnok legyen.
Forrás: Sky Sports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés