Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Guardiola örül az iksznek, Arteta szerint játékosainak nem szabad megelégedniük az egy ponttal

Takács Márton

Frissítve 01/04/2024 - 17:16 GMT+2

0-0-s döntetlent hozott a Premier League 20. fordulójának Manchester City-Arsenal szuperrangadója. A City menedzsere, Pep Guardiola elégedett az egy ponttal, Mikel Arteta pedig bár megdicsérte jól védekező játékosait az erőfeszítéseikért, ragaszkodott ahhoz a véleményéhez is, hogy nem szabadna örülniük annak, hogy nem sikerült nyerniük idegenben.

Gabriel ennyire ragaszkodott Erling Haalandhoz

Fotó: AFP

Pep Guardiola örül, hogy nem kapott ki a Manchester City az Arsenaltól, Mikel Arteta megdicsérte a saját játékosait.
"Ez nem lesz egy jó meccs, semmiféleképpen. Eseményből viszonylag kevés lesz ezen a mérkőzésen, a lövésekre gondolok."
Szabó Peet, az ország egyik legjobb szakírója eltalálta a Premier Leak előzetesében, hogy milyen lesz a várva várt meccs.
Sem a Manchester City, sem az Arsenal nem tudott döntő csapást mérni vasárnap a másikra a Premier League bajnoki címéért folyó versenyfutásban, feszült és óvatos patthelyzet alakult ki az Etihadban.
A vasárnapi Manchester City-Arsenal derbin mindössze három lövés találta el a kaput, a City részéről egy, a londoniaktól kettő.
A tiszta lehetőségek hiánya jellemezte a meccset, az eredmény pedig azt jelenti, hogy a Liverpool vezeti a PL tabelláját, az Arsenal két, a City pedig három ponttal van lemaradva Szoboszlai Dominikék mögött.
A hazaiak domináns, bár néha erőtlen játékot mutattak be kihívójuk ellen, de Pep Guardiola így is elégedett volt az egy ponttal. A mérkőzés után a BBC-nek úgy beszélt, mint aki örül, hogy nem kapott ki csapata.
"Kemény meccs volt, elég hasonló, mint a legutóbbiak, fogadjuk el az egy pontot, és irány a következő!”
A két klub előző, októberi összecsapásán az Arsenal hasonlóan szoros mérkőzésen 1-0-ra győzött.
A folytatásban Guardiola tele volt dicsérettel az ellenfelet illetően.
"Nagyon jó presszinget csináltak, ennek mesterei. A végén megpróbáltuk. Nagyon jó játékosaik vannak a védekezésben, tökéletesen kompaktan védekeztek.”
picture

Pep Guardiola

Fotó: AFP

A City a hátvéd Kyle Walker és a kapus Ederson nélkül lépett pályára, majd az első félidő közepén a védő Nathan Ake is kiesett sérülés miatt. Utóbbi lecserélésével a City védelme még vékonyabbnak tűnt, de az Arsenal első sora nagyrészt próbára sem tette őket.
Guardiola Ake sérülésével is foglalkozott mondandójában.
"Rengeteg a meccs, ez néha megtörténik. Nem beszéltem az orvosokkal, de ha úgy döntött, hogy muszáj lejönnie a pályáról, az azért van, mert valami történt. Pihenjen, regenerálódjon, és szerdán visszatérünk rá” – nyilatkozta Guardiola a BBC Sportsnak.
A Sky Sportsnak beszélve Guardiola hozzátette a sérüléssel bajlódó védőivel kapcsolatban:
"John Stones szerintem hamarosan jobban lesz, Kyle Walker később térhet vissza. Rico Lewis most jól játszott, és azokkal a srácokkal, akik nálunk vannak, meg fogjuk csinálni.”
A címvédésre rátérve Guardiola a Liverpoolra helyezte a nyomást.
"Az első helyen a Pool áll. Még kilenc meccs van hátra, meglátjuk, mi történik.”
picture

Mikel Arteta

Fotó: AFP

Mikel Arteta dicsérte az Arsenalt a fenomenális csapatteljesítményért, de ragaszkodik ahhoz, hogy a játékosoknak kell éhesebbnek kell lenniük, miután egy pontot szereztek Manchesterben. A spanyol örömmel látta, ahogy csapata végig küzdött a bajnokkal, de szerinte a pálya támadó részein még van hova fejlődni.
"Igazán versenyképes mérkőzés volt, ahogy azt el lehetett képzelni” - mondta Arteta a BBC Match of the Day című műsorában.
"Most újabb nagy lépést tettünk. A City játékosai sok pillanatban képesek formációt váltani. Nagyon fizikálisak, de úgy gondolom, hogy ezt nagyon jól kezeltük.
Nekünk voltak jobb helyzeteink. Időnként nagyon agresszívek voltunk, és nagyszerű területekre juttattuk a labdát. Ahogy egyénileg és csapatként teljesítettünk, az fenomenális volt.
Egyénileg a legjobb formát kell hozni. Ez egy nagyon kemény teszt volt számunkra. Győzni akartunk.”
picture

Arteta és Guardiola

Fotó: AFP

Arteta azonban azt is állította, hogy a játékosainak nem szabad megelégedniük azzal, hogy egy ponttal távoztak az Etihad Stadionból, és arra buzdította őket, hogy találják meg a kíméletlenség egy fokát, hogy eldöntsék a szoros mérkőzéseket.
"Semmiképpen sem lehetünk teljesen elégedettek az egy ponttal” - magyarázta a Sky Sportsnak.
"Kivételesen játszottunk, és a mérkőzés más részein sokkal jobban is focizhattunk volna, különösen a labdával az utolsó harmadban. Volt néhány nagy pillanatunk, hogy megnyerjük a meccset.
Semmi sem változik. Győzni akartunk, de nem sikerült. Ismerjük a liverpooli eredményt, de nekünk csak folytatnunk kell a dolgunkat. Még sok minden van, amiért játszhatunk.”
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés