Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Pochettino a 12. hely ellenére sem félti az állását a Chelsea kispadján

Minich Réka

Publikálva 16/12/2023 - 12:43 GMT+1

Mauricio Pochettino szerint a tulajdonosok nem készülnek a leváltására, annak ellenére sem, hogy a Chelsea gyenge idénykezdete után csak a 12. helyen áll. A múlt heti, Everton elleni vereséget követően az argentin edző elmondta, hogy mindenképpen szeretne januárban igazolni, de ennek ellenére bízik a fiatal játékosok beépítésében.

Mauricio Pochettino

Fotó: Getty Images

Mauricio Pochettino szerint nincs edzőkérdés a Chelsea-nél, annak ellenére, hogy a tavalyi szezon kezdete óta ő már az 5. menedzser a csapatnál.
Mauricio Pochettino nehéz szezonkezdeten van túl a Chelsea csapatánál. A tavalyi elképesztő igazoláshullám után mindenki tudta, hogy nem lesz egyszerű feladata, ha csapatot akar építeni, de talán arra mégis kevesen számítottak, hogy karácsony előtt a 12. helyen lesznek a tabellán.
Az Everton elleni vereséget követően az argentin edző el is mondta, hogy további játékosokra lenne szüksége, amit sokan úgy értelmeztek, hogy nem bízik a fiatalokban. Most a Sheffield United elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón pontosított:
„Azért igazoltam ide, mert bízom a tulajdonos elképzeléseiben. Olyan ember vagyok, aki a legvégéig hinni fog benne, egészen addig, amíg valaki nem bízik bennem többé. Tudom, hogy eredményeket kell hoznom, ismerem a focit. Annak ellenére, hogy nem hozzuk az elvárt eredményeket, még mindig hiszek a csapatban és a projektben.
A tulajdonosokkal jó a viszonyom, kifelé is mindig ugyanazt kommunikálják. Azért vagyok itt, mert bíznak bennem, ha ez változik, akkor már nem leszek itt.”
Pochettino korábban többször is elmondta, hogy a fiatal csapatának időre van szüksége, de egyelőre nagyon ingadozó a teljesítményük. Ebben nem segít az sem, hogy az idősebb, tapasztaltabb játékosokat sérülések sújtják. Reece James újabb combhajlító sérülését követően egyelőre kérdéses, hogy szüksége lesz-e műtétre az angol válogatott jobbhátvédjének. Ennek ellenére Pochettino nem vesztette el az optimizmusát:
„Egyértelműek a céljaink. Az első perctől kezdve pozitívok a visszajelzések, jó munkát végzünk, csak időre van szükségünk. Természetesen tudunk pénzt költeni. Ha egy házat akarsz venni, akkor vegyél, de ha építeni akarsz egyet, annak mindig lesznek kockázatai.
A házépítésnél is meg kell venned a telket, meg kell tervezned a házat, meg kell találni az építőket, aztán ki kell várni, amíg befejezik a munkát. Ha csak venni akarsz, az jóval könnyebb.
Azt is meg kell értenie az embereknek, hogy egy ilyen komoly munkába mindig közbe fognak szólni a körülmények. A fiatal játékosoknak szerencsére is szükségük van, nem csak időre. Az a baj, hogy a fiatal csapatunk túl sok ütést kap, ami csak halasztgatja, hogy ki tudjanak bontakozni a pályán.
Nem fog két nap alatt minden jóra fordulni, de ez nem jelenti azt, hogy nem fogjuk soha megvalósítani, amit elterveztünk. Néha persze változtatni kell menet közben is, de az alapok attól ugyanazok maradnak.”
A Chelsea szombaton 16 órától a Sheffield United ellen javíthat, de újabb kulcsjátékosaik estek ki sérülés miatt. Reece James egyelőre kérdéses mennyi időre esett ki, de Marc Cucurella sincs jó helyzetben. A spanyol balhátvéd jövő héten specialistánál vizsgáltatja meg a bokáját, ahol eldőlhet mi lesz a rehabilitáció következő lépése. A kapus Robert Sanchez sem lehet ott, helyette Đorđe Petrović védhet, akit nyáron a New England Revolution csapatától igazoltak.
Legalább egy jó hír is maradt a Chelsea drukkerek számára, hiszen a nyáron, az RB Leipzigtől igazolt Christopher Nkunku ott lehet a keretben. A francia támadó még az előszezonban szenvedett térdsérülést, így hivatalos meccsen még nem léphetett pályára a Kékeknél.
Forrás: The Guardian

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés