Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A tisztelet jeleként az ukrán Zinchenko volt az Arsenal csapatkapitánya a hétvégén

Takács Márton

Frissítve 27/02/2023 - 13:59 GMT+1

Martin Odegaard elárulta, hogy ő volt az ötletgazdája annak, hogy az Arsenal a Leicester elleni hétvégi Premier League-mérkőzésén az ukrán Oleksandr Zinchenko viselje a csapatkapitányi karszalagot.

Arteta a bírót kritizálta

Mikel Arteta Ukrajnának ajánlotta az Arsenal szombati, Leicester elleni győzelmét.
Alex Zinchenko ma a kapitányunk, a tisztelet és a szeretet jeleként az ukrajnai konfliktus első évfordulóján.
Oleksandr Zinchenkót nevezték ki az Arsenal csapatkapitányának a Leicester City elleni szombati Premier League-mérkőzésre az ukrajnai konfliktus egyéves évfordulója alkalmából. A londoniak a közösségi oldalaikon jelentették be a hírt a meccs előtt a fent idézett közleményben.
A klub így fejezte ki közös támogatását a játékosa hazájában élők felé. Az ukrajnai orosz invázió első évfordulójához érve Odegaard és társai úgy döntöttek, hogy Zinchenko a tisztelet újabb jeléül az eddiginél is nagyobb szerepet kapjon a PL listavezetőjénél.
Odegaard-t 2022 nyarán nevezték ki az Arsenal kapitányának. Mint a goal.com cikkéből kiderült, az ő sportszerű kezdeményezése vált valóra a hétvégén.
"Beszéltem néhány emberrel a klubnál, majd elmentem Mikelhez, és javasoltam neki a váltást. Szép dolog volt, hogy megmutassuk Alexnek a támogatásunkat. Már egy év telt el, túl sok idő, nagyon nehéz helyzet ez számára, és nagyon érzelmes. Ez jó kifejezése lett annak, hogy megmutassuk a támogatásunkat. Beszéltem vele, megkérdeztem, hogy nem bánja-e, hogy ezt tegyük.
Amikor a pályán van, mindig 100 százalékosan koncentrál. Nem hagyja, hogy a helyzet befolyásolja őt, de persze ez nem könnyű dolog neki, a családjának. Mi csak ki akartuk mutatni a támogatásunkat. Sok szokásos dolgot csináltunk, mindig beszél a meccsek előtt, én is beszélek, mások is beszélnek. Most is így volt, a meccs előtt mondott néhány szót.”
picture

Zinchenko duplán ünnepelhetett

Fotó: AFP

Zinchenko lett a meccs legjobbja, ahogy a brit Eurosport cikkében olvasható, "találó, hogy egy ukrán nyerte ezt a címet egy olyan napon, amikor mindkét menedzser ukrán kitűzőt viselt".
A Gabriel Martinelli góljával 1-0-ra megnyert mérkőzés után Mikel Arteta az Arsenal honlapján megerősítette, hogy a döntést maguk a játékosok kezdeményezték, hogy egységet mutassanak ukrán csapattársuk felé.
"Nagyszerű, hogy ez a játékosok kezdeményezése volt. Martin odajött hozzám, és elmondta, hogy ezt a gesztust tenné. Ezúttal Alexért, a szeretteiért és az egész ukrán népért akartunk győzni, amely szerintem inspirálta a világot azzal a harci szellemmel és azzal az összetartással, amit országként mutatott.
Ha egy kis boldogságot tudtunk nekik szerezni, megmutatva nekik, hogy mit is jelent ő számunkra, akkor ez egy jó lehetőség volt, így örülök, hogy ezt a győzelmet nekik szentelhettük." – nyilatkozta Arteta.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés