Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronaldo a Clash egyik legjobb dalának címét megidézve gondolkozik a jövőjén: maradjon vagy menjen?

Takács Márton

Publikálva 05/07/2022 - 20:23 GMT+2

Cristiano Ronaldo, a Manchester United támadója szívesen lenne egy olyan klub tagja, amely képes megnyerni a Bajnokok Ligáját. Mivel ez nem jelenlegi egyesülete, ehhez távoznia kéne az MU-tól. Mi lesz az új állomáshelye? A Chelsea? A PSG? A Bayern München?

Lejárhatott Ronaldo ideje a Unitednél, pontosabban a United ideje járhatott le Ronaldónál

Fotó: AFP

Cristiano Ronaldo a BL-ben játszana, a bökkenő, hogy a Manchester United csak az Európa-ligában indul.
Cristiano Ronaldo egy olyan csapatban játszana szívesen, amely a következő szezonban a Bajnokok Ligája esélyese lehet, ezért hajlandó lenne fizetéscsökkentést is elfogadni - írja az Independent.
A csatár állítólag legalább heti 500 ezer fontot keres a Manchester Unitednél, de a leendő klubok nem hajlandóak ezt a fizetést megadni a 37 éves játékosnak. Ronaldo preferált opciói között szerepel a Chelsea, a Bayern München és a PSG, ügynöke, Jorge Mendes a Barcelonával is beszélt.
Azt azonban még nem tudni, hogy mely klubok keresték meg őt meg, míg a United kijelentette, hogy nem hajlandó eladni portugál klasszisát. A brit sajtó szerint a Chelsea új tulajdonosa, Todd Boehly szeretné Ronaldót, de Thomas Tuchel vezetőedző nem vevő az ötletre.
Ronaldo ezzel fel fogja bolygatni az átigazolási szezont, pedig nyugodtan kijelenthette volna távozási szándékát a tavalyi szezon vége felé, akkor, amikor egyértelművé vált, hogy nem jutnak be a Bajnokok Ligájába. Most pedig már máshol keresgélnek a klubok, Ronaldo pedig úgy tűnik, nehezen talál olyan egyesületet, amelyik egyszerre akarja őt és versenyképes tud lenni a Bajnokok Ligájában is.
picture

Vajon hátat fordít-e Ronaldo a Manchester Unitednek?

Fotó: AFP

A Sky Sports News értesülései szerint Ronaldo ügynöke, Jorge Mendes az elmúlt heteket azzal töltötte, hogy a ’Cristiano-hatást’ próbálta eladni más kluboknak, miután összeállított egy dossziét ügyfele hatalmas szponzori, közösségi média és "új piaci" befolyásáról.
És bár a United ragaszkodik ahhoz, hogy Ronaldo nem eladó, ez az álláspont várhatóan enyhülni fog, ha egy tengerentúli csapat ajánlatot tesz.
Június elején Ronaldo még azt mondta, "nagyon boldog", amiért a Manchester Unitednél maradhat, és azt jósolta, hogy a borzalmasan rosszul sikerült 2021/22-es szezonból talpra fognak állni.
De alig egy hónappal később a portugál csapatkapitány meggondolta magát. Cikkében a Sky Sports megvizsgálta az esetleges távozása mellett és ellen szóló érveket.
A 37 éves játékos tavaly nyáron tért vissza Manchesterbe - 12 évvel azután, hogy a Real Madridhoz távozott - és 38 mérkőzésen 24 gólt szerzett, amivel a klub legjobb góllövője lett minden sorozatot figyelembe véve.
picture

Ronaldo távozófélben van a klubjától

Fotó: AFP

De míg Ronaldo számára ez egy erős idény volt a kapu előtt, addig a csapat számára katasztrofálisnak bizonyult. A United a hatodik helyen végzett a Premier League-ben, és ötödik egymást követő szezonban sem tudott trófeát szerezni.
Az ötszörös aranylabdás 19 egymást követő évadban játszott a Bajnokok Ligájában, és a United sikertelen kvalifikációja a BL-sorozatra érthetően az egyik fő oka annak, hogy másodszor is távozni akar a klubtól.
Miközben a United játékosai igyekeznek lenyűgözni az új főnököt, Erik ten Hagot a Brighton elleni Premier League-nyitány előtt, Ronaldo jövője most nemkívánatos figyelemelterelő tényező.
A Clash egyik legjobb dalának címe ráillik a helyzetre Ronaldo szempontjából : Should I Stay or Should I Go.
via eurosport.co.uk, Sky Sports

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés