Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nem csalás, csak ámítás volt Allardyce részéről a Leeds élén tett első nyilatkozata

Nánási Antal

Frissítve 12/05/2023 - 09:32 GMT+2

Valósággal felszántotta a futball közbeszédét a Leeds United vezetésével majdhogynem a lehetetlenre vállalkozó Sam Allardyce minapi nyilatkozata, amiben azt találta mondani, hogy a PL és az edzői szakma jelenkorának legjobbjai semmivel sem jobbak nála.

Nem csalás, csak ámítás volt Allardyce részéről a Leeds élén tett első nyilatkozata

Fotó: AFP

Big Sam most megmagyarázta, hogy azokat a szavakat ő nem is úgy gondolta.

Mi tagadás, Sam Allardyce megadta a módját a Premier League-be, és ezáltal a klubfutballba való visszatérésének. A 68 éves, sokat látott angol menedzser bő egy hete vette át a kiesés felé robogó Leeds United irányítását, bemutatkozó sajtótájékoztatóján pedig ajtóstól rontott a házba.
“Tudom, hogy sokan gondolják úgy, hogy öreg vagyok és a módszereim is elavultak. Nos, 68 éves vagyok, ez igaz, de az is biztos, hogy senki sem tud nálam többet a futballról.
Sem Guardiola, sem Klopp, sem pedig Arteta. Ők csinálják a maguk dolgát, én meg a magamét. A futballról szerezhető tudás mélységében hiszem, hogy nincs köztünk különbség. Nem állítom, hogy jobb vagyok náluk, de azt igen, hogy azonos szinten vagyunk.”
picture

Sam Allardyce

Fotó: AFP

Sok más mellett ezt mondta Allardyce azon a bizonyos sajtótájékoztatón, amely jóformán minden más elhangzottat elhomályosítva épp az új menedzser önfelmagasztalása miatt járt be szép utat a világ futball-közbeszédében.
A Leeds United szombati, Newcastle elleni hazai bajnokija előtti sajtótájékoztatón Allardyce kapott egy kérdést, miszerint mit gondol, ha annak idején a Szarkák menedzsereként ő elegendő időt kapott volna az építkezéshez, ki tudta volna-e hozni a csapatból azt a helyezést, amelyet jelenleg elfoglal a tabellán? Emlékeztetőül, a rutinos angol mester a kiesés előli menekülésben vezette sikerre a Newcastle Unitedet, míg a csapat manapság már a dobogóért, de minimum a Bajnokok Ligája indulást jelentő helyekért harcol.
A kérdés mintha kiprovokálta volna az előző heti nagyotmondás magyarázatát, Big Sam válasza ugyanis a következő volt:
“Ez csak spekuláció, amit nem is kommentálnék, múlt héten azt hiszem, elegendő címlapra valót jegyezhettek fel tőlem, ebből ma nem kapnak.
Amit a szavaimmal múlt héten tettem, azzal igyekeztem tehermentesíteni a játékosaimat. Ezt egyébként Sir Alex Fergusontól tanultam. A játékosok nyomás nélkül futhattak ki a pályára, mert minden terhet le tudtam venni a vállukról.
Ma erről nincs szó, minden idegszálunkkal a Newcastle elleni mérkőzésre készülünk és próbáljuk megszerezni azt a három pontot, amelyre égető szükségünk van.”
A Leeds United 2-1-es vereséget szenvedett a Manchester City vendégeként Sam Allardyce bemutatkozó mérkőzésén, Pep Guardiola így végsősoron mégiscsak legyőzte a vele egy szinten lévő angol menedzser csapatát. A Yorkshire-i csapat ezzel a kudarccal a tabella utolsó előtti helyére esett vissza, lemaradása azonban mindössze két pont a jelenleg még biztos bennmaradást érő 17. helyen álló Evertonnal szemben. A hétvégi mérkőzés ráadásul komoly esélyt kínál a menekülésre, a közvetlen rivális Leicester ugyanis a jó formába lendült Liverpoolt, míg az Everton a bajnoki címért versenyben lévő Manchester Cityt fogadja. A hárompontos távolságban lévő Nottingham a Chelsea-t fogadja, a londoniak pedig, bár hullámvölgyben vannak, az előző fordulóban végre megszerezték az első győzelmet Frank Lampard irányítása alatt, nem lenne tehát meglepő, ha újra győznének.
A mérkőzés jelentőségével nyilvánvalóan Sam Allardyce is tisztában van, aki a sajtótájékoztatón hozzátette:
“A játékosoknak már beszéltem erről, és most itt is elmondom. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy vesztesen jöjjünk le a pályáról a Newcastle ellen. Valamit mindenképpen el kell érnünk.”
A Leeds United-Newcastle United angol bajnoki szombaton 13:30-kor kezdődik az Elland Roadon. A további két fordulóban a Leeds előbb a West Ham vendégeként lép pályára, majd a zárófordulóban a Tottenhamet fogadja.
Forrás: Goal.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés