Gigantikus feladat előtt áll, aki a Manchester Cityvel akarja felvenni a versenyt – Jürgen Klopp elmagyarázta, miért nem lehet versenyképes a Liverpool sem.
Jürgen Klopp irányításával a Liverpool nyert Bajnokok Ligáját és Premier League-et is, tavaly pedig mindenki másnál közelebb került ahhoz, hogy minden kupát besöpörjön a csapatával egyetlen szezon alatt. A német szakvezető azonban úgy gondolja: hiába tartották a lépést a Cityvel, hosszabb távon esélytelenek a bajnoki címvédővel szemben.
„Nem fog tetszeni a válaszom, és már ti is mindent tudtok. Senki sem veheti fel a versenyt a Cityvel ezen a téren. A világ legerősebb csapatába beletették a legjobb elérhető támadót. A költségek nem számítanak, megtehették” – mondta Klopp a szezont elképesztő formában kezdő Erling Haalandra utalva.
Foci-vb
Foci-vb: a hátrahagyott sztárokból is elég ütős csapatot lehetne összerakni
13/11/2022 - 18:11
„Mit tehet a Liverpool? Nekünk ez nem fér bele. Nem lehetséges. Ez egyértelmű, és ti is tudjátok rá a választ. Három olyan klub van a világon, amelyik pénzügyi értelemben azt csinálhat, amit csak akar. Legálisan működnek meg minden, rendben van. De azt csinálhatnak, amit csak akarnak.”

Jürgen Klopp és Pep Guardiola

Fotó: Getty Images

Klopp a három klub alatt azt a hármat értette, amelynek közel-keleti tulajdonosai vannak, és valamelyik topligában szerepelnek. A Manchester Cityn kívül ilyen a Paris Saint-Germain, ahol a végtelen anyagi lehetőségek újabban egészen komoly problémákat okoztak, illetve a Newcastle, amelynek felvásárlását tavaly hagyta jóvá a Premier League.
Hallottam, hogy a Newcastle-től valaki [Dan Ashworth sportigazgató] azt mondta, hogy a klubjuk számára nincsenek határok. Igaza volt. Teljes mértékben igaza. A Newcastle-nél nincsenek határok. Gratulálok, másoknál viszont vannak!
Vélhetően a gyenge szezonkezdet miatt érzett keserűség is szerepet játszhatott abban, hogy Klopp ennyire nyíltan beszélt az európai futball problémáiról, mindenesetre érthető a frusztrációja. A legnagyobb különbség nem is feltétlenül abban rejlik, hogy mennyi pénzt költhetnek el a piacon, sokkal inkább abban, hogy a nem állami hátterű projekteknél kevesebb a hibázási lehetőség.
Amíg egy Manchester City vagy Paris Saint-Germain típusú klubnál belefér, hogy egy 60 milliós igazolás besüljön, a többiek jóval kisebb hibaszázalékkal dolgozhatnak. Jó példa erre a Liverpool, amely csak úgy tudott ideig-óráig versenyezni a ManCityvel, hogy éveken keresztül minden fontosabb igazolása telitalálatnak bizonyult.
A mellékelt példa pedig azt bizonyítja, hogy még ez sem garancia a sikerre.
Forrás: Goal
Foci-vb
Beintett a FIFA az "Emberi jogokat mindenkinek!" feliratnak
10/11/2022 - 17:07
Premier League
Dubaji tulajt kaphat a Liverpool? Klopp utálná ezt a fejleményt
09/11/2022 - 13:06