Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

“Kidobtam az ablakon öt évet” – a Chelsea játékostemetőjéből szabaduló focista őszinte vallomása

Nánási Antal

Frissítve 08/07/2022 - 19:52 GMT+2

A modern futballban gyakran látunk felelőtlenül nyélbe ütött igazolásokat, amelyek később a játékosnak és a klubnak egyaránt kényelmetlenné válnak. Egy ilyen szerződésből szabadult most annak lejártával Danny Drinkwater, aki a Leicester City csodaszámba menő, bajnoki címmel végződő szezonjának egyik oszlopa volt.

Danny Drinkwater

Fotó: AFP

Amekkora lehetőség egy igazi topklubhoz szerződni, annyira üthet vissza egy ilyen transzfer, és rekesztheti meg egy felszálló ágban lévő játékos karrierjét.

Játékostemető.

Talán túlzásnak hat a Chelsea-vel kapcsolatban elsőre a fenti jelzőt használni, de kétségtelen, hogy nem feltétlenül életbiztosítás, és főleg nem garancia a sikerre, ha az ember a kékekhez szerződik. A londoni klub múltjában számos olyan esetet találunk, amikor nagyobb nevek nem tudtak húzóemberré válni (Andriy Shevchenko, Fernando Torres, vagy épp a legfrissebb eset, Romelu Lukaku), és ugyancsak “divat” volt arrafelé, hogy a nyakra-főre összevásárolt játékosokat éveken keresztül kölcsönügyleteken keresztül foglalkoztatták.
A Premier League nyári átigazolási szezonjának a liga rajtjához való igazítása előtt augusztus 31-én éjfélkor zárult a nyári transzferablak. Az utolsó napon általában üzletek sorra köttetett meg, amelyek közül néhányra bizony utólag rásüthető az “idő szűkében elhamarkodott” plecsni.
Ilyen igazolás volt a Chelsea által 2017 augusztus 31-én szó szerint az utolsó percben szerződtetett Danny Drinkwater esete is.
picture

Danny Drinkwater of Chelsea during the Pre-season friendly International Champions Cup game between Arsenal and Chelsea at Aviva stadium on August 1, 2018 in Dublin, Ireland.

Fotó: Getty Images

Az akkor már angol bajnok és válogatott védő karrierje csúcsán igazolt a Chelsea-hez, megragadni a csapatban azonban egyáltalán nem tudott. Első szezonjában még jutott neki összesen 22 mérkőzés, ötéves szerződése utolsó négy évében azonban összesen egy további alkalommal ölthette magára tétmérkőzésen a Chelsea szerelését.
Az évek során négyszer is kölcsönadott futballista (Burnley, Aston Villa, Kasimpasa, Reading) sikeresnek a legkevésbé sem mondható fél évtizede a Chelsea kötelékében június 30-án, szerződése lejártával hivatalosan is véget ért. Mindettől pedig leginkább maga Drinkwater könnyebbült meg, aki most lapozhat egyet, és megpróbálhat új életet lehelni a karrierjébe.
“Megkönnyebbültem, mert az elmúlt évek által teremtett helyzet sem a klubnak, sem pedig nekem nem volt jó. Ugyanakkor mérges is vagyok, hogy így alakult és hogy így bántak velem.”
picture

Danny Drinkwater is surplus to requirements at Chelsea

Fotó: PA Sport

Nem volt kódolva, hogy angol válogatottként, a Leicester alapembereként Drinkwater ennyire “megég” a Chelsea-nél. Különösen azért is igaz ez, mert korábbi csapattársai közül N’Golo Kanté épp a Chelsea-ben találta meg a számításait, Riyad Mahrez pedig a Manchester City alapembere lett. Nyilván ilyenkor felmerülnek a “mi lett volna, ha…?” típusú mondatok az emberben.
“Úgy érzem, mintha az elmúlt öt évet kidobtam volna az ablakon. Mi lett volna, ha maradok Leicesterben, vagy nem sérülök le, esetleg a Chelsea-nél másképp bánnak velem? Nyilván ezek feltevések, ettől még 100%-ban foglalkoztatnak és bántanak. Magamat is bőven hibáztatom a történtekért, a kölcsönszezonokkal próbáltam önmagamat is kizökkenteni a rossz passzból, csak ez nem mindig sikerült.”
picture

Danny Drinkwater a Readingnél

Fotó: AFP

A négy, kölcsönben tölött szezon közül egyértelműen az utolsó sült el a legjobban, a Reading alkalmazásában ugyanis Drinkwater összesen 34 mérkőzésen lépett pályára, többnyire kezdőként. Épp az utolsó év élménye és tapasztalata mondatja azt vele, öt elvesztegetett szezon után, 33 évesen lehet még keresnivalója a legmagasabb szinten.
“Vannak ajánlataim, a döntéssel még várok egy kicsit. Az elmúlt szezon, különösen annak is a második fele megmutatta, hogy még mindig éhes vagyok a sikerre és képes vagyok magamat is jobb teljesítményre sarkallni. Furcsa időszak most ez így, hogy nincs csapatom, de nagyon szeretek nyerni, és ezt nem akarom elengedni.”
Forrás: goal.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés