Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

600 millió font elköltése után Lampard úgy gondolja, újjá kell építeni a Chelsea keretét

Takács Márton

Publikálva 26/05/2023 - 18:17 GMT+2

Frank Lampard, a Chelsea megbízott vezetőedzője elismerte a csütörtöki, Manchester Unitedtől elszenvedett 4-1-es vereség után, hogy a Chelsea-t újjá kell építeni, annak ellenére, hogy a klub az elmúlt két átigazolási időszakban mintegy 600 millió fontot költött el új játékosokra. De azt már nem Lamparddal teheti majd meg az egyesület a nyártól. London kék felén van pénz lóvéra.

Ancelotti nem tér vissza a Chelsea kispadjára

Már nem Frank Lamparddal a kispadon történik majd meg a Chelsea játékosállományának átalakítása.
"Megvannak a játékosok ahhoz, hogy minőség legyen ebben a keretben, az, hogy ebből egy kiforrott, egységes játékrendszerű csapat legyen, ahhoz nincsenek meg. Ez a nagy kérdés: 600 milliót már elköltöttél a piacon, és akkor most megint költeni kell 200 milliót? Valszeg ez lesz az irány, megint költeni fog a Chelsea."
Ezt még márciusban említette Soós Márk, a Spíler TV és a Premier Leak podcast elemzője a Tribün című podcastban. Eltelt két hónap, azóta Graham Pottert kirúgták a Chelsea-től, és az ideiglenesen kinevezett utódjával, Frank Lamparddal is csak szenvedtek a londoniak.
A Manchester United sima, 4-1-es győzelmet aratott a vendég Chelsea ellen az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójából csütörtökre halasztott mérkőzésen, ezzel biztosan a legjobb négy között végez és a következő szezonban a Bajnokok Ligájában szerepelhet.
Ellentétben a Chelsea-vel, amely legjobb esetben is csak a 11. (!) lehet a szezon végén. A meccs után Lampard is arra utalt, amelyet fent idéztünk a kiváló szakértőtől.
Miután a Todd Boehly vezette konzorcium átvette a Stamford Bridge-en az irányítást, a Chelsea óriási pénzeket fektettek be új arcokba – csak a világbajnok argentin középpályás, Enzo Fernandez 106 millió fontba került. Ez az üzlet megdöntötte az angol átigazolási rekordot.
A Chelsea-nek azonban nem sok haszna származott a világ pénzéből sem, rossz volt nézni tavasszal a játékát, és ebben az idényben biztosan a Premier League alsó felében fognak végezni Raheem Sterlingék.
picture

A Chelsea rekordösszegű, 120 millió eurós díjban állapodott meg Fernandezért

Még Lampard is elismerte, hogy még több pénzre lesz szükség ahhoz, hogy helyrehozzák az elromlott csapatot. A Kékek legendája a Manchester Unitedtől elszenvedett újabb demoralizáló, 4-1-es idegenbeli vereség után így nyilatkozott az újságíróknak:
"Ez egy rossz év a klub számára. Az a fontos, hogy a végére járjunk annak, hogyan javulhatunk. Újjá kell építeni a csapatot, a klub a nyáron teheti meg az ehhez szükséges lépéseket. Fejleszteni kell sok mindent, hogy elérjünk egy megfelelő szintet" – idézi Lampardot a goal.com.
Csak hogy ez már nem vele fog megtörténni, a klublegenda nem lesz ott, hogy felügyelje a Chelsea átalakítását. Még nincs meg az új menedzser, Mauricio Pochettino örökölheti meg a posztját, és kaphatja meg a nyakába ezt a brutál nehéz feladatot.
A korábbi angol válogatott középpályás megszenvedte már annak a terhét, hogy milyen egy több mint 30 (!) játékosból álló keretet irányítani. Nem volt benne sok sikere.
A Chelsea ideiglenes menedzsereként 10 mérkőzésen elszenvedett nyolcadik bajnoki vereségét követően Lampard nem tudott sok tanácsot adni leendő utódjának.
picture

Lampard hamarosan búcsúzik a Chelsea-től

Fotó: AFP

Arról, hogy milyen problémákkal kell majd szembenéznie az őt követő edzőnek, visszafogottan nyilatkozott.
"Szerintem ez egy fantasztikus munka, mert a Chelsea edzője lehet valaki. Élveztem a folyamatot, hogy elvállaltam. Minden jót kívánok az új menedzsernek. Ez már ő problémája lesz, azt hiszem." – nyilatkozta Lampard a BBC cikke alapján.
Lampard olyan csapatot tett pályára az MU ellen, amelynek átlagéletkora 23 év és 238 nap volt. A kezdő tizenegyben kilenc 24 év alatti futballista szerepelt. Van tehát perspektíva ebben a játékosállományban annak ellenére, hogy az az ember érzése, akire rámutatott valaki a Chelsea-nél, azt le is igazolták.
Ez a tavasz megmutatta, hogy az új menedzserre mennyi meló vár, hogy ütőképes csapatot gyúrjon ebből az önmagát is túlnövő keretből.
A struktúra és a szervezettség hiányzik ebből a klubból, a focisták létszámából pedig alaposan le kell faragni.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés