Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Szemenszedett hazugság” – Dele Alli családja cáfol, szerintük átmosták a focista agyát

Eurosport Magyarország

Publikálva 17/07/2023 - 21:13 GMT+2

Néhány napja a focista Dele Alli azzal került a címlapokra, hogy egy nagyon nem szokványos és őszinte interjút adott Gary Neville-nek a traumák egész sorát felvonultató gyerekkoráról, a gyógyszerfüggőségéről és hogy mindezek hogyan hatottak a pályafutására. Az interjúban kitért arra is, hogy az alkoholista édesanyja egyik barátja kisgyerekként molesztálta.

Dele Alli

Fotó: AFP

A 27 éves, 37-szeres angol válogatott labdarúgó a múlt heti interjújában számos olyan kérdést is kibontott, amikről meglehetősen ritkán hallani profi sportolóktól, ilyen például, hogy nem ő az egyetlen, aki rendszeresen szed altatókat a sorozatterhelés és a szoros menetrend miatt.
Az Everton középpályásának neve mellől az elmúlt években eltűnt a „szupertehetség” jelző, a Premier League-ből a török első osztályba csöppent, sérülésekkel bajlódott, és látszott, hogy valami nincs rendben. Most egy hathetes elvonókúra után újra számít rá az Everton, azt kommunikálta a klub, hogy mindenben támogatják a játékosukat.
Dele Alli vallomása azonban nem aratott osztatlan sikert, egy meg nem nevezett családtagja, és az interjúban alkoholistának nevezett édesanya is megszólalt az ügyben.
„Alkoholistának neveztek, és elhangzott az is, hogy azért hagytam el őt, mert nem tudtam gondoskodni róla, de ez hazugság” – olvasható az exkluzív interjúban, amire a Marca napilap hivatkozik.
„Meg akartam adni neki az esélyt, hogy elérje az álmait, de ettől még ugyanúgy a fiam maradt, és mindig ott voltam neki, amikor csak szüksége volt rám.”
picture

Dele Alli

Fotó: Getty Images

Dele Alli azt is elmondta, hogy tizenkét évesen örökbe fogadták, de a családja ezt is cáfolta.
„Delét soha senki nem fogadta örökbe. Hétéves korában Lagos egyik legjobb iskolájába járt. Nem azért lett Afrikába küldve, hogy megfegyelmezzék.
Ez egy szemenszedett hazugság. Sofőrje volt, aki minden nap elhozta őt az iskolából. Megvan az összes gyerekkori dokumentum és fotó róla és az apjáról. Átmosták az agyát” – mondta az anya, aki elmondása szerint mindig a legjobbat akarta a fiának, és szerinte az egész családja drukkolt neki, hogy meg tudja valósítani az álmait.
„Amikor körülbelül 13 éves volt, Dele elkezdett az MK Donsnál edzeni heti öt napot" – mondta még 2018-ban egy, a Mirrornak adott interjújában az anya. „Aztán kényelemből elkezdett a legjobb barátjánál lakni hét közben, és csak hétvégén jött haza.
Nehéz volt hagyni, hogy ne otthon lakjon, de nem volt autónk, és nem tudtam máshogy megoldani, hogy elvigyem az edzésekre” – magyarázta akkor az édesanyja.
picture

Dele Alli

Fotó: Getty Images

Dele Alli 1996. április 11-én született Milton Keynes-ben, Angliában. Dele édesanyjának, Denise-nek két lánya volt – Barbara és Becky – az előző kapcsolatából, mielőtt találkozott volna Dele édesapjával - Kenny Allival. Három évvel Dele születése után a szülők szétmentek.
Denise a nigériai Allival még az egyetemi évei alatt ismerkedett meg az Egyesült Királyságban. Miután Kenny megszerezte a mérnöki mesterdiplomáját, visszatért Nigériába, ekkor vitte magával a hétéves fiát is.
„Kenny mindenhová elvitte Delét Nigériában. Nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy azok legyünk, akik ma vagyunk. Senki sem vitte őt büntetésből Nigériába” – olvasható a hivatkozott interjúban.
Amikor az apja egy nigériai-amerikai nővel házasságot kötött, és elköltöztek az Egyesült Államokba, Dele visszakerült az édesanyjához. Itt ismerkedett meg a Hickford családdal, akiknek a fiuk, Harry ugyanabban a csapatban játszott, ahol Dele. Ők vitték az edzésekre, és náluk lakott a hétköznapokon.
„Egy bizonyos szerdán Dele anyukája felhívta Kennyt, hogy a Hickford család nem vitte haza a fiát, ahogy szokták.Kenny azonnal felhívta Hickfordékat, akik szinte könyörögtek neki, hogy Dele náluk maradhasson éjszakára, mert nekik kényelmes otthonuk van, és a gyerekük úgyis jó barátja Delének " – mondta a családtag.
Kenny beleegyezett – nem tudva, hogy Hickfordéknak épp ez volt a terve. Onnantól töltött náluk több időt, és onnantól kezdték el a saját céljaikhoz igazítani Delét.”
Harry Hickford egyébként Dele Alli interjúja után a közösségi médiában üzent a focistának, és közzétett magukról egy közös gyerekkori képet is.
„Nem tudom szavakba önteni, mennyire büszke vagyok rá, Dele. Nagyon sok erő és bátorság kellett ahhoz, hogy megnyílj a közelmúltbeli küzdelmeidről. El sem tudod képzelni, hány embernek segítettél ezzel. Olyan sok hullámvölgyet éltél át, de hihetetlen ember vált belőled, akit büszkén nevezhetek a testvéremnek. Nehéz volt ez a néhány év, de a lépések, amelyeket megtettél, megadták neked a legjobb esélyt adták a boldog és sikeres élethez. Szeretlek, testvérem ❤️”
Forrás: Marca, OJBSport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés