Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kivel kellene (és kivel lehetne) pótolni Cristiano Ronaldót a Manchester Unitednél?

Eurosport Magyarország

Frissítve 27/12/2022 - 18:17 GMT+1

Cristiano Ronaldo távozásával a Manchester United támadóereje nyilvánvalóan gyengült, Erik ten Hag pedig már a megfelelő utódot keresi. Szükség is lesz rá, hogy megtalálják a tökéletes embert a portugál sztár helyére, ugyanis a csapatnak össze kell kapnia magát a bajnokság második felére. 14 meccs alatt mindössze 20 gólt szereztek, ami pontosan fele annak, amennyit a Manchester City összehozott...

Cristiano Ronaldo megérkezett a Juventustól a Manchester Unitedhez

A Manchester United számára egy csatár szerződtetése egyértelmű prioritás lett, Erik ten Hag pedig ragaszkodik ahhoz, hogy a lehető legjobb embert kaparintsák meg.
Cristiano Ronaldo a múlt hónapban emlékezetes kilépővel távozott a csapattól, Ten Hagnak pedig nyilvánvalóan komoly fejtörést okoz a pótlása. A holland nem árult el nagy titkot, amikor azt mondta, hogy a United aktív keresésbe kezdett, hogy találjanak valakit a távozó sztárjuk helyére, még akkor is, ha a csapaton belül is van pár olyan tehetség, akinek ez a pillanat lehetne a tökéletes ugródeszka, hogy megmutassa, mire képes. Alejandro Garnacho, Anthony Elanga és Facundo Pellistri legalábbis biztos, hogy a nagy esélyére vár.
"Két dolog van" – kezdte Ten Hag a helyzet ismertetését. „Egy új játékos Ronaldo helyére érkezhet a saját klubunkból is, lásd Garnacho, Elanga vagy Pellistri, akik jó benyomást tettek a világbajnokságon és persze az edzéseken is. Ez az egyik.”
picture

Erik ten Hag

Fotó: Getty Images

"Másfelől, igen, tisztában vagyunk vele, hogy elvesztettünk egy csatárt, ezért úgy gondolom, hogy be kell szereznünk egy másikat, de annak tényleg a megfelelőnek kell lennie.
A 'megfelelő játékos' pedig egy olyan, aki minőséget hoz a csapatba, nem csak annyi történik, hogy többen leszünk vele, mert az mindig csak problémákat okoz. Itt a Manchester Unitednél pedig magasak az elvárásaink."
Ez a két lábon álló terv valójában három láb, Ten Hag szerint ugyanis van még egy opciójuk, szerinte ugyanis Marcus Rashford is képes lehet 20 gólt szerezni a Premier League-ben – igen, még ebben a szezonban.
Az angol válogatott focista neve mellett eddig mindössze négy gól szerepel, a vb-ről viszont pokoli jó formában tért vissza, Katarban betalált háromszor, visszatérése után pedig egyből beköszönt az angol ligakupában a Burnley ellen.
"Nem akarok itt számokat mondani" – tette hozzá a Rashford-helyzethez Ten Hag. "Már az elejétől fogva mondtam, Rashford képes 20 gólt lőni a Premier League-ben, erről továbbra is meg vagyok győződve.
"Most négynél jár, de látszik, hogy tud gólokat szerezni, a világbajnokságon hármat lőtt, úgyhogy továbbra is megvan benne a potenciál, hogy a Premier League-ben is szaporítsa a találatai számát.”
A United jelenleg az ötödik helyen áll a tabellán, 14 mérkőzésen 20 gólt szerzett, pontosan feleannyit, mint a Manchester City, úgyhogy Ten Hag pontosan tudja, hogy csapatának gyakrabban kell betalálnia a kapuba.
"Tisztában vagyunk vele, hogy több gólt kell szereznünk, és még sok játékelemben kell javulnunk. Határozottabbnak kell lennünk. Nyilván aggodalomra ad okot, ha egyszerűen nem sikerül helyzeteket teremteni, de az is világos, hogy gólra játszunk, abból pedig több kell.”
"Ha kicsit megkapargatom, hogy mi történt az eddigi meccseinken, látszik, hogy sok problémánk volt a támadósorban: vagy a játékosok nem voltak százszázalékos állapotban, mégis játszattam őket, vagy nem is volt nagyon lehetőségem válogatni a játékosok között.”
„Szóval ez nyilván probléma volt eddig, de ha majd több bevethető játékosunk lesz, akkor jönnek majd a gólok is.”
picture

Cristiano Ronaldo

Fotó: SID

Hogy ki lesz az a játékos, aki a Cristiano Ronaldo után maradt űrt ki tudja tölteni, vagy aki Ten Hagnak is megfelelő lesz, az egyelőre rejtély, de egy világbajnokság után valamivel könnyebb dolguk van a kluboknak, ha egy igazán jót akarnak szakítani. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár nevet, akire lecsaphatnak már most a topcsapatok.
Az angol bulvársajtó persze már egyből elkezdett találgatni, hogy ki lehet a Ten Hagnak is megfelelő CR-pótlék.
A Mirror szerint például a United első számú kiszemeltje nem kisebb név lehet, mint Kylian Mbappé, akire értelemszerűen bitang nagy lett a kereslet, és akiért iszonyatosan sok pénzt kell letennie annak a csapatnak, amelyik kivásárolná a Paris Saint-Germaintől
A kívánságlista második helyén az a Cody Gakpo állt, akire gyorsan lecsapott a Liverpool. A 24 éves középpályás klubja, a PSV Eindhoven hétfőn este jelentette be, hogy megállapodott a brit klubbal.
A holland egyesület közleményében jelezte, a pontos összeget nem hozzák nyilvánosságra, ugyanakkor annyit tudni lehet, hogy klubrekordról van szó. A csúcsot a PSV-ben eddig a mexikói Hirving Lozano tartotta, akiért a 2019/2020-as idényben 45 millió eurót fizetett a Napoli.
A következő célpont Harry Kane lehetne, bár ő nyárig biztosan nem fogja otthagyni a Tottenhamet. Sőt, az is szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy a Spurs főnöke, Daniel Levy el akarná adni, és pont egy Premier League-riválisnak akarná eladni a csapat aranytojást tojó tyúkját, de ugye ismerős a mondás, hogy van az a pénz.
Mindenesetre, ha már mondások, a nem zörgő haraszt korábban már hírbe hozta Kane-t a Uniteddel…
picture

Harry Kane

Fotó: Getty Images

Ott van aztán a szerb Dusan Vlahovic, aki egy halom pénzért érkezett a Juventushoz januárban, de egyelőre úgy fest, egyik szereplőnek sem lett akkora sikersztori ez az év. A Juve nem túl acélos (és akkor az anyagi jellegű gondokról még nem beszéltünk), Vlahovic pedig egyelőre nem hozza a Fiorentinában mutatott formáját. A PL-be viszont tökéletesen passzolna, és néhány hete vele kapcsolatban is megindultak a pletykák, hogy az MU szívesen látná a soraiban.
A pletykák szerint még egy nagy név akad, akit összefüggésbe hoztak a Uniteddel, ez pedig Lautaro Martinezé. Az újdonsült világbajnok elpasszolása anyagilag nagyot lökne az Interen, a játéka viszont őrületesen hiányozna Milánóból. Ha valakire viszont azt lehet mondani, hogy Ten Hagnak tökéletes lenne, az épp ő, az argentin hibátlanul illene a holland mester elképzeléseihez.
De persze mindez csak találgatás (vagy inkább csak álmodozás).
A Manchester Unitednek viszont már ma (kedden) este bizonyítania kell a Premier League-ben, a csapat 9 órakor a Nottingham Forestet fogadja, reményeik szerint végre gólokkal.
Forrás: Eurosport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés