Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az 57 percenként betaláló Haaland álma, hogy öt gólt szerezzen öt labdaérintésből egy meccsen

Takács Márton

Publikálva 16/09/2022 - 14:16 GMT+2

A Manchester City csatára, a szezont bámulatos formában kezdő Erling Haaland reagált a játékstílusát ért kritikákra, és elmondta, hogy a legnagyobb álma, hogy öt gólt szerezzen öt labdaérintésből egy meccsen. Pep Guardiolának pedig Johan Cruyff és Zlatan Ibrahimović jutott eszébe Haaland Dortmund elleni látványos találatáról.

Kis gól is gól

Fotó: AFP

Erling Haaland nem törődik sokat az őt bíráló véleményekkel.
9 mérkőzés, 13 gól, egy gólpassz – Erling Haaland 57 percenként betalál ebben az idényben. 22 évesen produkálja mindezt.
Haaland kommentálta azokat az állításokat, hogy nem vesz részt sokat a City csapatjátékában, nem vonja be magát eléggé abba. A norvég szerdán bámulatos győztes gólt szerzett korábbi klubja, a Borussia Dortmund ellen a Bajnokok Ligájában.
Az első félidőben mindössze 11-szer ért a labdához, mégis ellopta a show-t és az összes címlapot azzal, ahogy a 84. percben az egyetlen aznapi helyzetét zseniális mozdulattal, Zlatan Ibrahimovićra jellemző akrobatikus módon fejezte be góllal. Kevesebbet beszélnek róla, de nagyon kellett hozzá João Cancelo sokadik fenomenális, jobb külsővel végrehajtott beadása.
"Az emberek arról beszélnek, hogy nem érek eleget labdához, meg ez meg az, de engem ez nem érdekel. Tudom, mit fogok csinálni, hogy mit kell tennem, és pontosan ezt tettem szerdán is egy nehéz mérkőzésen, és pontosan ezt fogom tenni továbbra is" - mondta Haaland a beIN SPORTS-nak.
Az a legnagyobb álmom, hogy ötször érjek a labdához és öt gólt szerezzek.
Erről a szerdai dugójáról Pep Guardiolának a holland legenda, Johan Cruyff és Ibrahimović jutott eszébe.
"Micsoda gól!" – áradozott Guardiola a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. "Emlékszem, régen Barcelonában Johan Cruyff is lőtt egy egészen hasonlót az Atlético Madrid ellen. Szép, hogy Erling Johan Cruyffot utánozta."
Cruyff eredetije az Atleti elleni 2-1-es La Liga-győzelem alkalmával született 1973-ban. Guardiola, örömmel látja, hogy néhai mentora hatása továbbra is fennmarad.
Hozzátette: "Talán tudják, hogy Johan Cruyff milyen hatással volt az életemre mint ember, mint nevelő, menedzser és mentor.
Cruyff mutatványa eléggé hasonlított Erling Haaland góljához, és abban a pillanatban, amikor gólt szerzett, arra gondoltam, hogy ’ó Johan Cruyff’. Nagyon hasonló volt ahhoz."
A legutóbbi találat jellege miatt Guardiola Ibrahimovićhoz is hasonlította norvég játékosát. A svéd veterán 2009 és 2011 között Guardiola Barcelonájának tagjaként focizott.
Annak ellenére, hogy összevesztek és Ibrahimović második szezonjában kölcsönadták, Guardiola még mindig dicséri a svéd védjegyének számító rugalmasságot és leleményességet a hasonló gólok megszerzésekor.
picture

Haaland és Guardiola

Fotó: AFP

"Emlékszem kedves barátomra, Ibrahimovićra" - folytatta Pep. "Neki is megvolt ez a képessége, hogy a lábát a feje fölé tegye és Erling ebben eléggé hasonlít rá. Azt hiszem, ez a természetéből is fakad. Rugalmas, hajlékony, és megvan benne a képesség, hogy megteremtse a kontaktust, és a labdát a hálóba juttassa."
Közben viszont a játékstílusát kritika érte. A középcsatár a Bournemouth elleni 4-0-s győzelem alkalmával mindössze nyolcszor ért a labdához, ami vitát váltott ki arról, hogy a kevés labdaérintés hatással lesz-e a fejlődésére.
A ManCity szurkolóit azonban valószínűleg ez a statisztikai adat nem fogja érdekelni, amíg továbbra is ilyen ütemben segíti gólokkal Guardiola csapatát, a népszerűsége töretlen lesz.
picture

Erling Haaland a hátán cipeli a Manchester Cityt

Fotó: AFP

via goal.com és eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés