Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A purgatóriumból kikerült a Tottenham, Conte szerint a bajnoki címért még nem versenyezhet a Spurs

Takács Márton

Publikálva 30/08/2022 - 19:30 GMT+2

Úgy tűnik, a Tottenham ebben a szezonban is esélyes lesz a top négyre a Premier League-ben, miután a nyáron többek között Richarlisont, Yves Bissoumát és Ivan Perišićet is szerződtette a londoni klub. Antonio Conte azonban úgy véli, a Spursnek több időre van szüksége ahhoz, hogy a bajnoki címért is versenyben legyen. Conte a 2024-ig szerződéssel rendelkező támadó, Harry Kane jövőjéről is beszélt.

Antonio Conte nem veszítette el a realitásérzékét

Fotó: AFP

Idén is beférhet az első négybe a Tottenham a Premier League-ben.
Antonio Conte úgy véli, még legalább két átigazolási időszakra van szüksége ahhoz, hogy a Tottenhamből bajnokesélyest faragjon.
A Spurs erősen kezdte a szezont, 10 pontot szerzett a lehetséges 12-ből. A nyáron több ígéretes szerződést is kötöttek, megszerezték többek között Richarlisont, aki asszisztot adott a Nottingham Forest elleni vasárnapi 2-0-s győzelem során, Yves Bissoumát és Ivan Perišićet is.
Conte, aki tavaly novemberben vette át a londoni egyesület irányítását, egyelőre elvetette a Manchester Cityvel és a Liverpoollal való összehasonlítást, a velük való verseny lehetőségét.
"Ha összehasonlítjuk a helyzetet a tavalyi szezonnal, akkor komplettebbek vagyunk. De ahhoz, hogy elérjük a többi topcsapatot, időre, türelemre és még több új játékosra van szükségünk, még legalább két átigazolási piacra, hogy elérjük ugyanazt a szintet."
A nyári átigazolási ablak csütörtökön zárul, egy nappal azután, hogy a Spurs a West Ham ellen játszik, Conte azt mondja, hogy elégedett lenne azzal is, ha már nem mélyül tovább a keret.
"Beszéltem a klubbal, és elmondtam a véleményemet, ha teszünk valamit csütörtöki, ha nem, mindkét opció rendben van.
Az új játékosokkal mindössze másfél hónapja kezdtünk el dolgozni. Úgy gondolom, hogy a döntéseim jók voltak, mert az első négy meccsen négy jó eredményt értünk el.
Most, amikor háromnaponta egy mérkőzés kell játszanunk, normális, hogy rotációt alkalmazunk, a játékosoknak intelligensnek kell lenniük, hogy megértsék, hogy néha le kell ülniük a kispadra, be kell jönniük onnan, cserélődniük kell.
És ez az az időszak, amikor a klub megértheti, hogy tényleg teljes-e a keret, vagy esetleg tudnánk jobbat is csinálni."
picture

Antonio Conte és Harry Kane

Fotó: AFP

Harry Kane kétszer is betalált a Forest ellen, Conte szeretné hosszabb távra lekötni őt.
Az angol válogatott támadónak jelenleg 2024-ig van szerződése, és tavaly nyáron közel állt ahhoz, hogy távozzon a Manchester Cityhez.
"A Tottenham számára fontos játékosról beszélünk, és mindenki vágya a klubnál, hogy továbbra is itt maradjon, és új szerződést írjon alá. De ha a részletekről, információkról kérdeznek, nem tudok válaszolni." - mondta Conte Kane-ről.
via eurosport.co.uk

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés