Erik ten Hag úgy érezte, kellemetlen helyzetbe hozta volna a portugált, amennyiben 4-0-s hátrányban küldi pályára.
A pocsék szezonkezdet után rendeződni látszott a Manchester United helyzete, most viszont megint sokan köszörülik a nyelvüket a klubon, a hétvégén ugyanis 6-3-ra kikapott a városi rivális Manchester Citytől. A mérkőzést követően Gary Neville és Roy Keane egyetértett abban, hogy ijedten játszott az MU, Keane egyenesen szégyenletesnek titulálta a csapat teljesítményét.
A gyenge játék mellett Erik ten Hag vezetőedzőnek egy másik dolog miatt is magyarázkodnia kellett, Cristiano Ronaldo ugyanis egyetlen percet sem játszott. Bár CR nem számított alapembernek a hollandnál, csereként rendre lehetőséget biztosított neki, ezúttal viszont az egész meccset a padon töltötte, pedig ten Hag öt helyen is változtatott.
Foci-vb
A vb-történelem első mesterhármasát nem adták meg, Magyarország a legjobbak között
16 ÓRÁJA
A karrierje iránti tiszteletből nem küldtem be
- adta meg a magyarázatot ten Hag a meccset követően, aki azt is hozzátette: így Anthony Martial is játékperceket kaphatott, márpedig a sérülése után nagy szüksége van erre.
Keane nem volt elégedett a vezetőedző magyarázatával. „Szerintem a United tiszteletlen volt Ronaldóval. El kellett volna engedni az átigazolási időszakban, az edző azonban ragaszkodott hozzá. Azt mondta, szüksége van az opciókra. De nem ragaszkodsz Ronaldóhoz, hogy aztán a padon üljön. Ő minden idők egyik legjobb játékosa.”

Erik ten Hag

Fotó: Getty Images

Neville viszont megvédte az edző döntését és magyarázatát. „Őszintén szólva, én megértem ten Hagot. Sértés lett volna 4-0-nál és 6-1-nél beküldeni Ronaldót. Lehet, hogy nem fogalmazott megfelelően, talán jobb lett volna egyáltalán nem kimondani, de ha őszinte akarok lenni, nekem tetszik az őszintesége.”
Ten Hag a mérkőzésről is beszélt, és elsősorban a hitet hiányolta a csapatától. „Hiányzott belőlünk a hit. Meglepett, hogy e nélkül léptünk pályára. Immáron négy hete, de egészem más csapatot láttam, más szellemmel, más hozzáállással. Ma nem voltunk meggyőzőek. Nem tudtunk előnybe kerülni, bátortalanok voltunk a labdabirtoklás esetén.”
„Mindig nehéz megtalálni az okokat, különösen egyből a meccs után. Beszélni fogok a játékosaimmal, hogy kiderítsük. Tudom, hogy többre képesek. Láttuk az Arsenal és a Liverpool elleni teljesítményünket, de ha nem harcolsz – és mi most nem harcoltunk – akkor problémákba ütközöl egy Manchester City-szintű ellenféllel szemben.”
Forrás: Sky Sports
Foci-vb
Messi és Ronaldo vébéjének indult, Mbappé tornája lehet az idei világbajnokság
19 ÓRÁJA
Foci-vb
Ronaldo a "kiemelkedő tehetségű" fiatal csapattársait dicsérte
TEGNAP - 08:27