Steven Gerrardot kereste meg a trónörökös, hogy jókívánságait átadja, rögtön győzött is az Aston Villa.
Neked írt már jókívánságokat egy herceg, kedves olvasó? A cikk szerzője nem tudja, hogy az milyen, de Steven Gerrard például már igen.
Az Aston Villa pocsékul rajtolt a Premier League idei szezonjában, a hatodik körig mindössze egy meccset nyertek, volt egy döntetlenjük és négy vereségük a birminghamieknek. A Premier Leak podcastban már arról is beszélgettek Szabó Peet és társai, hogy a Villa vezetőedzője, Steven Gerrard hamarosan repülhet posztjáról.
Premier League
25 millió fontért sem adta el az Arsenalnak a Villa az Ágyúsoknak szögletből gólt rúgó brazilt
02/09/2022 - 16:50
Az új brit trónörökös, Vilmos herceg régóta köztudottan Villa-drukker (erről lejjebb részletesen írunk), és a nagymamája, II. Erzsébet királynő halála miatti gyásza közepette sem feledkezett meg szeretett klubjáról.
Pénteken javított valamennyit helyzetén az Aston Villa, amely 1-0-ra legyőzte a Southamptont. Steven Gerrard a mérkőzés után elmondta, hogy az egyesület - Gerrardon keresztül - Vilmos hercegtől kapott támogató üzenetet az aktuális bajnoki előtt.
A walesi herceg meglepte Gerrardot a gesztussal, amely ráadásul azután történt, hogy a királynő halála miatt minden labdarúgó-mérkőzést elhalasztottak az eggyel előbbi hétvégén.
"A héten üzent a klubnak, és ez mindent megmutat arról, hogy mit gondol erről az egyesületről. Ez meglepett engem. Vilmos herceg nagyon elkötelezett a Villa iránt. Az, hogy üzenetet küldött nekünk abban a helyzetben, amiben van, igazán lenyűgöző.
Amiatt, hogy jókívánságait győzelemmel és kapott gól nélkül háláltuk meg, biztos vagyok benne, hogy büszke lesz ránk. Azt is írta, hogy ’szívesen ott lennék’. Rendszeresen tartja velünk a kapcsolatot. Nagyon támogatja a fiúkat egyénileg. Igazán lenyűgöző a tudása és az, hogy mennyire fontos neki a klub." – mesélte Gerrard.
A Villa Parkban a kezdőrúgás előtt egyperces gyászszünetet tartottak, és elhangzott a nemzeti himnusz.

Steven Gerrard szerint pénteken büszke lehetett a Villára Vilmos herceg

Fotó: AFP

Vilmos, az Angol labdarúgó-szövetség elnöke és régóta nagy Aston Villa-szurkoló. 2015 májusában az Arsenal ellen elszenvedett FA-kupa-vereség előtt a BBC műsorvezetőjének, Gary Linkernek így mesélt a Villa iránti hűségéről a birminghammail.co.ukcikke szerint:
"Réges-régen, még az iskolában nagyon megszerettem a futballt. Körülnéztem a klubok között. Az összes iskolai barátom vagy Man United-, vagy Chelsea-drukker volt, én pedig nem akartam ezeket a nagy futballcsapatokat követni.
Egy olyan csapatot szerettem volna, amely inkább a középmezőnyhöz tartozik, és amely több érzelmi hullámvasutat tud nekem nyújtani.
Az Aston Villának mindig is nagyszerű történelme volt. Vannak barátaim, akik a Villának szurkolnak, és az egyik első FA-kupa-meccs, amire elmentem, a Bolton-Aston Villa volt 2000-ben.
Fantasztikus volt, az összes szurkolóval együtt ültem a piros sapkámban és nagyon jól éreztem magam. A légkör, a bajtársiasság miatt tényleg úgy éreztem, hogy van valami, amihez kapcsolódni tudok."

Vilmos herceg a Chelsea-Aston Villa Ligakupa-mérkőzésen a lelátón 2021-ben

Fotó: AFP

Van még egy fontos, személyes szempont William választásában, amiért pláne jó ötletnek tartja, hogy a birminghamiek mellett tette le a voksát.
"1982-ben születtem, abban az évben, amikor megnyertük a BEK-et, szóval úgy érzem, hogy a Villa körüli történelem és pedigré mindig is közel állt hozzám."
Ahogy Esterházy Péter írta: "minden ellenkező finom elgondolás ellenére az ember nem azért drukkol egy csapatnak, mert a csapat jó, hanem mert a miénk".
részben via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Premier League
Felzárkózott a Liverpool, a Citynél pattog a labda
10/05/2022 - 21:22
Premier League
Legendák csatlakoztak Thierry Henry, Alan Shearer, David Beckham és Eric Cantona elit klubjához
21/04/2022 - 09:24