Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Wayne Rooney elfogadhatatlannak nevezte az MU játékosainak teljesítményét

Takács Márton

Publikálva 29/10/2021 - 20:45 GMT+2

Wayne Rooney azt a kritikát fogalmazta meg a Manchester United játékosaival szemben, hogy azok nem mutattak elég erőfeszítést a múlt hétvégi, Liverpool elleni 5-0-s MU-vereséggel végződő mérkőzés során.

Wayne Rooney

Fotó: Getty Images

Az Old Trafford egykori hőse szerint nem volt könnyű nézni a 0-5-öt.

Nagy várakozásokkal vágott neki a szezonnak a Manchester United, miután nagy pénzeket költöttek Cristiano Ronaldo, Raphael Varane és Jadon Sancho megszerzésére a nyáron.
De 10 eddigi meccsen öt vereséget is elszenvedtek már, ami nagy kérdéseket vetnek fel ezekkel az átigazolásokkal kapcsolatban, és hogy Ole Gunnay Solskjaer helyesen döntött-e az összeállítással kapcsolatban.
A Derby County jelenlegi menedzsere, Wayne Rooney szerint a Unitedet lesöpörte a pályáról a rivális Pool, de leginkább az aggasztotta, hogy túl sok játékos nem volt hajlandó visszafutni, nem volt hajlandó védekezni és nem volt hajlandó mindent kockára tenni ezért a klubért.
Elfogadhatatlannak nevezte a mutatott játékot, ezzel csatlakozott az Ole Gunnar Solskjaer csapatát ért kritikák kórusához.
"Ezeknek a játékosoknak érezniük kell, hogy mennyire fáj a vereség. Nagy felelősség hárul ezekre a játékosokra. Ők világklasszisok, nemzetközi szintű játékosok, és egy olyan klubnak, mint a United, többre van szüksége. A futballistáknak meg kell kérdőjelezniük önmagukat. Túl könnyű a menedzserre hárítani a felelősséget, amikor a játékosok rengeteg pénzt kapnak azért, hogy elvégezzék a feladatukat, és nem hiszem, hogy elég jól csinálják."
picture

Cristiano Ronaldo is tanácstalan volt a Liverpool ellen

Fotó: Getty Images

Rooney megvédte a Manchester United vezetőedzőjét, mint olyasvalakit, aki a végsőkig harcolni fog azért, hogy megfordítsa csapata sorsát.
"Nyilvánvalóan nagy a nyomás Olén - ezt mindenki láthatja. De ismerem őt, egy harcos. Továbbra is a helyes dolgokat fogja tenni, hisz abban, amiben hisz, és megpróbál többet kihozni a játékosokból."
"A Liverpool egy fantasztikus csapat, a Unitedhez hasonlóan világklasszis játékosokkal, Mo Salah személyében talán a világ jelenlegi legjobb játékosával, de a nagy különbség az, hogy ők a labda nélküli mozgásokkal is rengeteget dolgoznak. Ez az egyetlen különbség."
picture

Ole Gunnar Solskjaer

Fotó: Getty Images

A Manchester United korábbi játékosai és edzői kíméletlenül nyilatkoztak a klubról az idei szezonban, Rooney ebben a hónapban csatlakozott Gary Neville és Sir Alex Ferguson kritikájához.
A nyomás a játékosokon is érződött; szerdán Marcus Rashford elismerte, hogy nagyon kínosan érezte magát a Liverpool elleni vereség után.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés