Az Old Trafford egykori hőse szerint nem volt könnyű nézni a 0-5-öt.

Nagy várakozásokkal vágott neki a szezonnak a Manchester United, miután nagy pénzeket költöttek Cristiano Ronaldo, Raphael Varane és Jadon Sancho megszerzésére a nyáron.
De 10 eddigi meccsen öt vereséget is elszenvedtek már, ami nagy kérdéseket vetnek fel ezekkel az átigazolásokkal kapcsolatban, és hogy Ole Gunnay Solskjaer helyesen döntött-e az összeállítással kapcsolatban.
Premier League
Eriksen Van Gaal, Mourinho és Solskjaer hívására is nemet mondott, míg végül az MU-hoz szerződött
02/08/2022 09:34
A Derby County jelenlegi menedzsere, Wayne Rooney szerint a Unitedet lesöpörte a pályáról a rivális Pool, de leginkább az aggasztotta, hogy túl sok játékos nem volt hajlandó visszafutni, nem volt hajlandó védekezni és nem volt hajlandó mindent kockára tenni ezért a klubért.
Elfogadhatatlannak nevezte a mutatott játékot, ezzel csatlakozott az Ole Gunnar Solskjaer csapatát ért kritikák kórusához.
"Ezeknek a játékosoknak érezniük kell, hogy mennyire fáj a vereség. Nagy felelősség hárul ezekre a játékosokra. Ők világklasszisok, nemzetközi szintű játékosok, és egy olyan klubnak, mint a United, többre van szüksége. A futballistáknak meg kell kérdőjelezniük önmagukat. Túl könnyű a menedzserre hárítani a felelősséget, amikor a játékosok rengeteg pénzt kapnak azért, hogy elvégezzék a feladatukat, és nem hiszem, hogy elég jól csinálják."

Cristiano Ronaldo is tanácstalan volt a Liverpool ellen

Fotó: Getty Images

Rooney megvédte a Manchester United vezetőedzőjét, mint olyasvalakit, aki a végsőkig harcolni fog azért, hogy megfordítsa csapata sorsát.
"Nyilvánvalóan nagy a nyomás Olén - ezt mindenki láthatja. De ismerem őt, egy harcos. Továbbra is a helyes dolgokat fogja tenni, hisz abban, amiben hisz, és megpróbál többet kihozni a játékosokból."
"A Liverpool egy fantasztikus csapat, a Unitedhez hasonlóan világklasszis játékosokkal, Mo Salah személyében talán a világ jelenlegi legjobb játékosával, de a nagy különbség az, hogy ők a labda nélküli mozgásokkal is rengeteget dolgoznak. Ez az egyetlen különbség."

Ole Gunnar Solskjaer

Fotó: Getty Images

A Manchester United korábbi játékosai és edzői kíméletlenül nyilatkoztak a klubról az idei szezonban, Rooney ebben a hónapban csatlakozott Gary Neville és Sir Alex Ferguson kritikájához.
A nyomás a játékosokon is érződött; szerdán Marcus Rashford elismerte, hogy nagyon kínosan érezte magát a Liverpool elleni vereség után.
via goal.com, Sky Sports

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Labdarúgás
Bravúros győzelemmel mutatkozott be Rooney a DC United kispadján
01/08/2022 10:30
Labdarúgás
Megvan hol folytatja pályafutását Wayne Rooney
11/07/2022 09:28