Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rangnick várja holland utódja hívását, hogy egyeztessenek a Manchester United jövőjéről

Takács Márton

Publikálva 02/05/2022 - 13:52 GMT+2

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick 2024-ig marad a klubnál tanácsadóként, de saját elmondása szerint eddig még nem beszélt leendő utódjával, Erik ten Haggal. A német edző azt várja, hogy holland kollégája hívja fel őt, hogy egyeztessenek.

Ralf Rangnick tűkön és egy ilyen autóban ülve várja, hogy Erik ten Hag felhívja őt

Fotó: AFP

Ralf Rangnick szerint nyitott szívműtét szintű beavatkozás vár a Manchester Unitedre.
Ralf Rangnick még mindig várja, hogy megcsörrenjen a telefonja. Körülbelül Rory várta így Jess telefonhívását egy péntek este a Gilmore girlsben, hiába.
"Egészen biztos vagyok benne, hogy megvan neki a telefonszámom!” - mondta a Manchester United ideiglenes vezetőedzője a Sky Sportsnak, a csöndes Old Trafford belső terében állva pénteken késő este.
"Neki még van pár meccse az Ajaxszal, nekünk pedig még három meccsünk itt. Amikor csak akar velem beszélni és véleményt cserélni, én ezt szívesen megteszem."
Több mint egy hete tudhatjuk, hogy Erik ten Hagot nevezik ki nyártól a United új menedzserévé. Azt várják tőle, hogy egy új korszakba vezeti a klubot, egy olyan korszakba, ahol várhatóan ismét a Premier League bajnoki címéért és a nagy trófeákért fog küzdeni az MU, és amely még csak az első óvatos lépéseket sem tette meg ez irányba.
Ideje lenne a manchesteriek szempontjából, mert közel 10 év és négy állandó menedzseri időszak telt el azóta, hogy Sir Alex Ferguson bejelentette visszavonulását, véget vetve a Manchester United sikerkorszakának. A többi néma csend.
Ahogy a Sky is írja, jelenleg minden eddiginél távolabb van attól a ManUnited, hogy a szurkolók megtapasztalják a múltbeli dicsőséget - úgy tűnik, hogy a Premier League-ben az eddigi legalacsonyabb pontszámával fogja befejezni ezt a szezont a csapat.
Rangnick azonban annak ellenére, hogy elismerte, a klubnak "nyitott szívműtétre” van szüksége, bizakodó, hogy a csúcsra való visszatérés folyamata nem tarthat sokáig, feltéve, hogy a megfelelő változtatásokat végrehajtják.
picture

Rangnick már vázolta is, szerinte mit kell tennie a klubnak

Fotó: AFP

"Tudva, hogy Erik lesz a menedzser, egy jó toborzási folyamat és a megfelelő játékosok megszerzése mellett, nagyon pozitív vagyok, hogy a szurkolók és a média egy jobb csapatot láthatnak majd, és a végén remélhetőleg egy jobb helyezést is a bajnokságban.
Van jó néhány jó példa a Premier League-ben: amikor Jürgen Klopp jött a Liverpoolhoz, Pep Guardiola a Manchester Cityhez, Thomas Tuchel a Chelsea-hez - igen, a szezon közepén jött, és egy csúcsminőségű csapatot örökölt, de akkor is meg kellett nyerni valahogy a Bajnokok Ligáját.”
Miközben Ralf Rangnick várja utódja hívását, a saját jövőjét azért jól bebiztosította. Nem volt elég neki, hogy tovább két szezonon át a Manchester United tanácsadója lesz, az osztrák válogatott szövetségi kapitányaként is fog tevékenykedni.
A 63 éves szakember nem volt hajlandó beszélni az új munkájáról, illetve arról, hogy a kettő pozíció hogyan fog megférni egymás mellett, és arról sem akart véleményt nyilvánítani, hogy Cristiano Ronaldo, aki a csapat legutóbbi 9 bajnoki góljából nyolcat szerzett, bele tud-e illeszkedni Ten Hag igényes játékstílusába.
picture

Erik ten Hagtól várják a fellendülést Manchesterben

Fotó: AFP

"Ezt a kérdést Erik Ten Hagnak kell feltennie” - mondta, miután Ronaldo csütörtök este ismét megmentette a Unitedet azzal, hogy egyenlítő gólt szerzett a Chelsea elleni 1-1-es meccsen. "Megmutatta, hogy még mindig fontos része lehet ennek a csapatnak, de nyilvánvaló, hogy a csapatnak szüksége van még néhány csatárra. Két-három új támadó kellene a következő szezonban, ez elég nyilvánvaló.”
Rangnick azt szeretné, ha a United megtalálná és fejlesztené a jövőbeli top sztárjátékosokat, akiket a klub módszereihez lehet formálni, ahelyett, hogy olyan játékost vásárolna, aki már kész termék, ahogyan azt az elmúlt években előszeretettel tették.
Az ideiglenes főnök úgy véli, hogy ezt a megközelítést minden alkalommal következetes igazolásokkal kombinálva a United ismét közelebb kerülhet az ország topcsapataihoz.
"Ha a Manchester Cityre és a Liverpoolra gondolunk, a két klub minden átigazolási időszakban hozott játékosokat. Megerősítették a csapatot, olyan játékosokat hoztak, akik akkor nem voltak túl ismertek, amikor aláírtak, és a világ két legjobb csapatává fejlődtek.”
picture

Ronaldo szerepe állandó téma a Manchester Unitednél

Fotó: AFP

Rangnick egyetért azzal, hogy minden klubnak követnie kell egy koncepciót.
"Nem számít, hogy melyik klubról van szó, mindig szükséges és fontos, hogy legyen egy elképzelés. Tudni kell, hogyan akarunk játszani, milyen profilokra van szükségünk, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor mindig a tűt keressük a szénakazalban. Erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy nyitott szívműtét. Nem hiszem, hogy elég lenne néhány kisebb javítást és módosítást végezni. Szerintem fontos, hogy a nagy képet lássuk, és aztán remélhetőleg a lehető legjobb játékosokat hozzuk ide.
Össze is kell illeszteni őket, ez is egy kérdés, nem csak arról van szó, hogy hozunk néhány játékost a védelembe, a középpályára és elölre, fontos az is, hogy megismerjük a játékosok személyiségét, és hogy valóban beilleszkedjenek és megfeleljenek egy ilyen nagy klub elvárásainak."
Addig is, amíg a United a szezon utolsó hazai mérkőzésére készül, amely cikkünk megjelenésének napján, hétfőn lesz a Brentford ellen, Rangnick továbbra is várja, hogy megoszthassa elképzeléseit a United újjáépítéséért felelős utódjával.
Várja, hogy Ten Hag felhívja őt, ahogy Luke várta az unokaöccsétől, Jesstől a Gilmore girlsben, persze "nem azzal a céllal, hogy aztán órákat csevegjünk, miközben fekszünk az ágyban és nézzük A szerelem hullámhosszánt.”

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés