Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lefejelte a Manchester City védőjének apja, nem ünnepelhetett kedvenceivel az Oasis egykori vezére

Takács Márton

Frissítve 24/05/2022 - 15:00 GMT+2

A Manchester City egyik legnagyobb szurkolója, az egykori Oasis egykori dalszerzője, Noel Gallagher lemaradt kedvenc csapata bajnoki címének ünnepléséről, mert a City harmadik, Aston Villa elleni vasárnapi gólja után a csapat portugál védője, Ruben Dias apja lefejelte őt az Etihad Stadion lelátóján. True story.

Nem lehetett ott a Manchester City bajnoki címét ünneplő tömegben Noel Gallagher

Fotó: AFP

Az Oasis-legenda Noel Gallagher feje vérben úszott Ilkay Gündogan bajnoki címet jelentő gólja után Manchesterben.
"Dolgom van egy lánnyal" – az 1997-es Good Will Hunting óta ez a kedvenc szövegünk arról, hogy valaki milyen kifogással maradt le egy örökké emlékezetes meccsről.
A Sean Maguire pszichológus alakításáért Oscar-díjat nyerő Robin Williams mondja ezt a Matt Damon által játszott páciensének, Will Huntingnak a film egyik legjobb jelenetében. 1975. október 21-én játszották a World Seriesben a Boston Red Sox-Cincinnati Red párharc hatodik mérkőzését a Fenway Parkban.
A mesélő a barátaival a legendás bostoni stadion előtt aludt éjjel, hogy jegyet kapjanak a mérkőzésre, sikerrel jártak, de Sean a Red Sox győzelmével véget érő meccs ideje alatt inkább leendő feleségével iszogatott egy bárban. A barátainak a fenti mondat kíséretében adta vissza a meccsre szóló belépőjét.
Az meg pláne ritkán szerepel egy bajnoki címet ünneplő buliról való hiányzást indokló mondatok között, hogy az illetőt lefejelték, de az egykori Oasis egykori vezérével, Noel Gallagherrel most ez történt.
A saját bevallása szerint 1971 óta, tehát több mint 50 éve Manchester City-drukker zenész természetesen ott volt a lelátón, amikor kedvenc csapata vasárnap drámai körülmények között védte meg címét a Premier League-ben, de az Aston Villa elleni 3-2-es siker után nem tudott ott lenni a pályán az ünneplő tömeggel, mert éppen az arcát varrták össze.
Három éve írtunk arról, hogy saját elmondása szerint Noel Gallaghert 1971-ben, egy Newcastle United elleni mérkőzésre vitte ki először az édesapja a Maine Roadra, "a City azóta a csapatom" - mondta. Mindössze négyéves volt akkor.
"A családom nagy része - úgy 6000 tagja - United-szurkoló. Az apám testvérei és az unokatestvéreim is. Csak a két testvérem, Liam, Paul és én vagyunk City-drukkerek." - említette 2013-ban a FourFourTwo-nak a Noel Gallagher's High Flying Birds névadója.
picture

Noel Gallagher (napszemüvegben) egy 2017-es City-meccsen

Fotó: AFP

Azt is elmesélte egy helyütt, hogy amikor Sergio Agüero belőtte élete leghíresebb gólját, amivel a Manchester City megnyerte a 2012-es Premier League-t, "sírtam, mint egy kisgyerek". Gallaghernek David Silva volt a kedvenc City-játékosa, évekkel ezelőtt azt mondta, annyira szereti a zseniális spanyol középpályást, hogy "még azt is megengedném neki, hogy lefeküdjön a feleségemmel".
Az idősebbik Gallagher tesó természetesen ott volt 2019-ben a Brighton-Manchester City mérkőzésen is, majd kedvenc csapata 4-1-es győzelme után beugrott az öltözőbe, hogy a bajnokcsapat játékosaival együtt ünnepelhessen.
Ahogy Noel betoppant Raheem Sterlingék közé, már fel is csendült minden jobb buli elmaradhatatlan kelléke, az Oasis Wonderwall című világslágere, amelyet Gallagher - miután egyenként megölelte az összes játékost - együtt énekelt Edersonékkal.
Na, ez maradt most ki és el.
A 2009 óta inaktív Oasis gitárosa és agya, Noel Gallagher arról számolt be, hogy össze kellett varrni, miután Ruben Dias édesapja lefejelte őt a Manchester City bajnoki címének ünneplése közben.
A City a hatodik PL-címét szerezte meg a hétvégén, miután vasárnap az Etihad Stadionban 0-2-ről fordítva 3-2-re legyőzte az Aston Villát, köszönhetően Ilkay Gündogan késői duplájának és Rodri találatának.
Pep Guardiola csapata kétgólos hátrányból küzdötte vissza magát a három pont és a bajnoki trófea megszerzéséért, Gündogan a 81. rúgta be a győztes harmadik találatot, de a klub egyik legmagasabban jegyzett szurkolója nem láthatta a mérkőzés végét.
Az egyik legnépszerűbb brit zenekar egykori főnöke, Noel Gallagher lemaradt arról, hogy a ManCity átvegye a trófeát, miután Gündogan második gólja után a csapat portugál középhátvédje, Ruben Dias apja mozdulata következtében padlót fogott.
Gallaghert kórházba szállították kezelésre, az eseményekről a következőket mondta a talkSPORT-nak:
"Ahogy a harmadik gól megszületett, abszolút felfordulás uralkodott el a stadionban. Onnan, ahol mi ültünk, Ruben Dias családja néhány páholynyira volt. Úgy ugráltam, mint egy idióta, úgy adtam körbe a fiamat, mint a Premier League-trófeát, mindenki felemelte őt.
Megfordultam, Dias apja egyenesen belém rohant, fejbe vágott, a földön feküdtem, csupa vér voltam. Az utolsó két percet már nem láttam, el kellett vinnie a mentőnek, hogy összevarrjanak."
Gallagher elmondása szerint a stadionból kifelé menet összefutott az aggódó Pep Guardiolával, de az amúgy elég nagy tahó hírében álló zenész nem hagyta, hogy elvonja az időt csapata dicsőséges pillanatától.
"Összevarrták a felső ajkamat, két monokli lett a szememen. Ahogy mentem lefelé a folyosón, Pep sírva futott oda, és megöleltük egymást. Azt kérdezte: 'Mi van az arcoddal?’ ’Azt mondtam: 'Menj és légy a játékosaiddal!"
Ha láttak volna, úgy néztem ki, mintha most érkeztem volna haza a ’80-as évekből az Elland Roadról, mint akinek beverték a fejét. Ez hihetetlen."
picture

Pep Guardiolával legalább összefuthatott Noel Gallagher

Fotó: AFP

A továbbiakban Gallagher azt állította, hogy Dias édesapja teljesen sértetlen maradt az összecsapásuk után, mielőtt kitartott amellett, hogy még mindig jókedvű, miután látta, hogy a ManCity a Premier League koronáját a Liverpoolt megelőzve szerezte meg.
"Sok City-szurkoló kérdezte tőlem, hogy mi történt, én pedig csak annyit mondtam: 'Soha nem fogjátok kitalálni'. Dias apján egy folt sincs. Ő egy nagy, mackós ember. Majdnem kiverte a fogaimat.' – tette hozzá Gallagher.
"Próbáim jönnek a zenekarommal, de az a jó, hogy három Liverpool-szurkoló is van a bandámban!" – zárta rá jellemző stílusban mondandóját Noel Gallagher.
Don't Look Back In Anger, Noel!

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés