Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Igazi legendák csatlakoztak Thierry Henry, Alan Shearer, David Beckham és Eric Cantona elit klubjához

Eurosport Magyarország

Frissítve 21/04/2022 - 11:33 GMT+2

Sergio Agüero, Didier Drogba, Vincent Kompany, Peter Schmeichel, Paul Scholes és Ian Wright révén hat új taggal bővült a Hírességek Csarnoka az angol labdarúgó Premier League-ben. Eddig Thierry Henry, Alan Shearer, David Beckham, Dennis Bergkamp, Eric Cantona, Steven Gerrard, Roy Keane, Frank Lampard, Patrick Vieira és Wayne Rooney került a Hírességek Csarnokába.

Roy Keane és Paul Scholes

Fotó: Eurosport

Premier League - Hat új tag a Hírességek Csarnokában.
Agüero, a Manchester City volt támadója a liga legeredményesebb külföldi játékosa, 2011 és 2021 között 275 mérkőzésen 184 gólt szerzett. A 33 éves argentin - aki decemberben, egészségi okokból visszavonult a Barcelona futballistájaként - ötször nyert bajnoki címet a Cityvel.
"Szerintem ez a világ legjobb bajnoksága, a futball gyors és nagyszerű, az atmoszféra pedig mindig lenyűgöző" - mondta az angol pontvadászatról Agüero.
Öt bajnoki címe közül négynek a 36 esztendős belga Kompany is részese volt, aki csapatkapitányként vezette a manchesteri csapatot.
picture

Sergio Aguero

Fotó: Getty Images

A Chelsea ex-csatára, a most 44 éves Drogba két londoni időszaka alatt 254 meccsen összesen 104 bajnoki gólt szerzett és négyszer nyert bajnokságot.
Schmeichel az első kapus, aki bekerült a Hírességek Csarnokába, amelynek tagjairól a szurkolók, illetve a PL illetékes bizottsága dönt.
Az 58 esztendős dán sportember 1991 és 1999 között ötször nyerte meg az angol bajnokságot a Manchester Uniteddel, majd később az Aston Villa és a Manchester City játékosa is volt, végül 310 angol élvonalbeli meccsel a háta mögött fejezte be a karrierjét. A találkozók közül 128-on nem kapott gólt, ő maga viszont szerzett egyet.
Scholes a középpályán volt Schmeichel csapattársa az Old Traffordon, ahol a teljes karrierjét töltötte. A 47 éves ex-futballista 1993 és 2013 között 499 találkozón 107-szer talált az ellenfelek kapujába, és 11-szer lett bajnok.
A csatárként szerepelt, 58 éves Wright 1998-ban, az Arsenal színeiben ért a csúcsra a PL-ben, amelyben 213 meccsen 113 találat fűződik a nevéhez, ezek közül néhányat a West Ham United színeiben ért el.
Eddig Thierry Henry, Alan Shearer, David Beckham, Dennis Bergkamp, Eric Cantona, Steven Gerrard, Roy Keane, Frank Lampard, Patrick Vieira és Wayne Rooney került a Hírességek Csarnokába.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés