A támadó évzáró posztjában üzent a rajongóknak, ígéri, hogy jövőre erősebben térnek vissza.

2022 kezdete sokaknál jár visszatekintéssel, reflektálással az előző év eseményeire. Nincs ez másként a sportolók, a focisták esetében sem, akiknek rövid évértékelői ilyenkor rendszeresen ellepik a közösségi média oldalait. A többség persze igyekszik mindenben megtalálni a pozitívumot, kevesen foglalkoznak a közhelyek mellett a problémákkal. A mindig tökéletességre törekvő Cristiano Ronaldót viszont nehéz boldoggá tenni.
A portugál klasszis mögött mozgalmas év van, hiszen a nyáron a Juventust elhagyva hosszú évek után visszatért első igazi sztárcsapatához, a Manchester Unitedhez. A 36 éves támadó egyénileg nem teljesít rosszul, mióta újra a Vörös Ördögök játékosa, a klub viszont koránt sem szerepel úgy, mint azt sokan várták: a bajnokság felénél (igaz, kevesebb meccsel) csak a hetedik helyen állnak, a rossz eredmények miatt pedig már edzőt is cseréltek, Ole Gunnar Solskjaert novemberben Ralph Rangnick váltotta.
Premier League
Cristiano Ronaldo hisztizett a lecserélésekor, az MU edzője is reagált a viselkedésére
20/01/2022 14:48
https://i.eurosport.com/2021/12/28/3277557.jpg
Erre a kettősségre utal Ronaldo Instagram-posztja is, amiben kifejti, saját szereplése kapcsán mennyi mindenre lehetett büszke tavaly.
„Büszke voltam arra, hogy a Juventus színeiben megnyerhettem az Olasz Kupát és Szuperkupát, illetve a Serie A gólkirálya lehettem. Eb-gólkirálynak lenni a portugál válogatottal szintén az év csúcspontjai közé tartozott. És persze a visszaérésem az Old Traffordra pályafutásom egyik legemlékezetesebb pillanata lett.”
Csapatszinten viszont a United teljesítménye a szurkolók várakozásai mellett Ronaldóétól is elmaradt.
„De nem vagyok boldog azzal, amit a Man Unitednél elértünk. Egyikünk sem az, ebben biztos vagyok. Tudjuk, hogy keményebben kell dolgoznunk, jobban kell játszanunk és sokkal többet kell nyújtatnunk, mint azt jelenleg tesszük.”
"Tegyük az újév kezdetét a szezon fordulópontjává! Várjuk 2022-t emelkedettebben és erősebb mentalitással. Célozzuk meg a csillagokat és emeljük vissza ezt a klubot oda, ahová való! Csatlakozzatok hozzánk, számítunk rátok!” – zárja üzenetét boldog új évet kívánva a sztár.
Hogy a manchesteri csapat mikor találhat vissza a helyes útra, az egy jó kérdés. Rangnick irányítása alatt ugyan egyelőre veretlenek a bajnokságban, de három nehézkes győzelem mellett két döntetlen is becsúszott, pedig nem játszott még rangadót a csapat. A német edzőnek időbe telhet, amíg jól ismert stílusára tudja szabni a taktikát, a csapatot ráadásul decemberben a koronavírus is ledöntötte, ami miatt meccseket halasztottak el, a következő hetekben így a szokottnál sűrűbb lehet a programjuk.
Első lépésként a MU majd hétfőn a Wolverhamptonnal találkozik, hogy megpróbálja sikerrel kezdeni az évet. Ismerve Cristiano Ronaldót, a támadó extra motivált lesz, hogy győzelemre vezesse csapatát.
Forrás: Goal
Premier League
Úgy néz ki, CR-nek eddig tartott 2022 derülátó része
14/01/2022 17:03
Premier League
Valakinek több idő kell a Manchester Unitednél, de ki ez a valaki, Ronaldo vagy Rangnick?
13/01/2022 08:14