Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Realtól tartott a Manchester United, ezért tett le a sztáredző megszerzéséről

Szabó Bence

Publikálva 22/04/2022 - 18:23 GMT+2

Mauricio Pochettino sokáig esélyes volt a Manchester United kispadjára, a klub azonban végül Erik ten Hagot hozta el az Ajaxtól. A csapat állítólag attól félt, hogy a Real Madrid az utolsó pillanatban elvinné előlük az argentin edzőt, a döntésben pedig anyagi és szakmai szempontok is szerepet játszottak. Az edző ennek ellenére valószínűleg távozik a PSG-től, a kérdés, melyik nagy klub csap le rá.

Mauricio Pochettino

Fotó: AFP

Hiába sikeres Carlo Ancelotti a madridi kispadon, a MU tartott tőle, hogy az ő jelöltjükre váltanák le.
A csütörtöki bejelentéssel végre pont került a hetek-hónapok óta húzódó ügy végére, a Manchester United vezetőedzője a következő szezontól Erik ten Hag lesz. Arról már írtunk, miért járhat jól az Ajaxtól elhozott edzővel a klub, de ne feledkezzünk meg arról sem, kivel szemben nyerhette el az állást a holland mester. A sajtó leggyakrabban a jelenleg a PSG-t irányító Mauricio Pochettinót emlegette, most pedig kiderült, a csapat végül miért nem őt választotta.
Fontos leszögezni, hogy bár a médiában bedobott nevek korántsem minden esetben jelentenek tényleges szándékot egy csapat részéről, a United és Pochettino között állítólag tényleg komoly tárgyalások zajlottak. Az Athletic információi szerint az argentin edző képviselői még a hónap elején is folytattak megbeszéléseket a klubbal, Pochettino maga pedig a manchesteri lakhatási viszonyokat és a csapat játékosait is figyelemmel követte, készülve a lehetőségre. Ezek után az edzőt teljes sokként érte, hogy tájékoztatás nélkül, a hivatalos bejelentésből értesült ten Hag kinevezéséről.
Hogy mitől gondolta meg magát a klub? Az angol sajtóban megjelent hírek több okot is felsorolnak. A legérdekesebb ezek közül, amit a spanyol média is felkapott, hogy Manchesterben attól tartottak, a Real Madrid az utolsó pillanatban beszáll a Pochettinóért folyó harcba, és megszerzi előlük az edzőt. Érdekes elmélet, tekintve, hogy a madridiakat jelenleg Carlo Ancelotti vezeti, akivel vélhetően bajnokok lesznek idén, és a BL elődöntőjébe is bejutott a csapat. Igaz, az olaszra sokan így sem tekintenek hosszútávú megoldásként.
picture

Mauricio Pochettino

Fotó: AFP

Emellett megemlítik, hogy a döntésnek anyagi okai is lehettek, elvégre nem csak ten Hag, hanem Pochettino is szerződés alatt áll, a holland edzőt viszont jóval olcsóbbnak tűnt kivásárolni az Ajaxtól. Persze szakmai szempontok is szerepet játszottak, a klub vezetői állítólag nagyon meggyőzőnek találták, ahogy ten Hag felvázolta nekik elképzeléseit a csapat jövőjéről.
A United helyzete tehát tisztázódott, Pochettino jövője viszont továbbra is kérdéses. A PSG-nél az újabb korai BL-kiesés után valószínűleg nem elégedettek a munkájával, az edző is nyitott a távozásra, érdekes lesz látni, melyik nagy klub jelentkezik be érte a következő hónapokban.
Forrás: Marca
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés