Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Guardiola szerint De Bruyne a világ legjobbja jelenleg

Eurosport
Eurosport

Publikálva 03/07/2020 - 10:55 GMT+2

Guardiola szerint De Bruyne jelenleg a posztján a világ legjobbjának számít, de nem csak góljai, vagy passzai miatt.

Fotó: Eurosport

A Manchester City egy kiütéses 4-0-ás győzelemmel köszöntötte a friss bajnok Liverpoolt a Premier League 32. fordulójának csütörtöki játéknapján. A győzelemből Kevin De Bruyne ismét oroszlánrészt vállalt, edzője Pep Guardiola nem is tartotta magában az elismerő szavakat. A katalán mester nem aprózta el, nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy a belgánál jelenleg a posztján egyszerűen nincs jobb játékos. 
A City esélyt sem adott a Liverpoolnak a két gigász csütörtöki rangadóján, a hazaiak Kevin De Bruyne, Raheem Sterling és Phil Foden találataival már a szünetben 3-0-ra vezettek, a végeredményt pedig Alex Oxlade-Chamberlain állította be egy öngóllal a 66. percben. De Bruyne a gólja mellett mindkét másik City gólban benne volt, szokásához hűen pazar átadásokkal vette ki a részét a támadásépítésekből. A mérkőzésnek persze nem volt különösebb tétje, maximum csak presztízse. A Liverpool idénybeli második vereségét szenvedte el, legutóbb több mint két éve kapott tétmérkőzésen négy gólt. 
Guardiola természetesen méltatta csapatát a mérkőzést követően kiemelve, hogy a győzelem azért is fontos számukra, mert látta a Liverpool játékosokon, hogy győzni jöttek hozzájuk. 
"Nagyon boldog vagyok, hogy legyőztük Európa és Anglia legjobb csapatát. Nagyon is koncentráltan és céltudatosan érkeztek, le akartak győzni bennünket. Nem csak ünnepelni jöttek. Elég sört ittak az előző napok során, szerintem ők is egy komoly csatára készültek ellenünk."
Ezt követően csapata legjobbjára, Kevin De Bruyne-re is kitért. 
"Nagyon jó játékos. Egy nagyon nagyon nagyon jó játékos. Különleges. Akár labdával, akár anélkül példa nélkül lát a pályán. Ezen kívül a személyisége is csodálatos, fejben roppant erős és ezt megmutatta azokban a szituációkban is, amikor számunkra nagyon fontos pillanatokban oda mert állni a büntetőhöz és be is lőtte azokat. Jelenleg ő a legjobb középpályás a világon, a pozíciójában nincs jobb nála. Hogy tud-e még ennél is jobb lenni? Persze, hogy tud. És ezt ő is tudja." - idézi a sportskeeda.com cikke a játékosát az egekig magasztaló Guardiolát.
A katalán szakember a győztes mérkőzést követő sajtótájékoztatón megemlítette több más játékosát, így Phil Fodent is, akit az egyik legnagyobb angol tehetségnek titulált és aki szerinte a legnagyobb kincset jelenti az angol kapitány, Gareth Southgate számára. 
Ami pedig a folytatást illeti, a City számára a bajnoki cím jóllehet elúszott, ám az FA Kupában még nyerhet trófeát és a végső győzelemért harcban van a Bajnokok Ligájában is. 
"A mostani csata nagyon fontos volt számunkra az Arsenal elleni FA Kupa elődöntő és a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája visszavágó szempontjából. Tudjuk mire vagyunk képesek. De a mostani győzelemből nem lehet messze menő következtetéseket levonni, legalábbis a következő szezonra vonatkozót biztosan nem. A következő idény teljesen más lesz, mindenki nulláról indul. Meg kell mutatnunk a Liverpoolnak és magunknak is, hogy meg tudjuk ismételni a korábbi évek teljesítményét és címeket tudunk nyerni, ahogy korábban is tettük." - zárta egy kisebb hadüzenettel mondandóját Guardiola. 
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés