Az Arsenal legendás csatára, Dennis Bergkamp nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy valamilyen minőségben visszatérjen London északi felébe, és szerepet vállaljon egykori klubjánál.

A holland válogatott korábbi klasszisa 11 emlékezetes esztendőt töltött az Arsenalnál. 1995-ben igazolt Londonba az Intertől, egy évre rá követte őt Arsene Wenger is, ezt a két igazolást pedig úgy tekinthetjük, mint amelyek előkészítették azt a sikerkorszakot, amely az 1990-es évek végén, a 2000-es esztendők elején jellemezte az Ágyúsokat. 
Bergkamp szobra most is ott áll az Emirates Stadion előtt, emléket állítva annak, hogy a holland zseni 423 mérkőzésen szerepelt az Arsenal színeiben, olyan játékot nyújtott, amely örökre bevésődött a klub szurkolóinak emlékezetébe. 2006-os visszavonulása után hazatért, és edzői szerepet vállalt az Ajax híres akadémiai rendszerében, amelyen maga is keresztüljutott annak idején. Ezt a posztot azonban 2017-ben otthagyta, és a Bergkamp ismét érezni kezdte a foci hiányát. Ez visszavezetheti az Arsenalhoz, mivel az 51 éves holland elismerte, hogy örömmel fogadná annak a klubnak a hívását, amely még mindig különleges helyet foglal el a szívében.
Premier League
A Chelsea és a MU a BL-ben, a Tottenham az EL-ben indulhat, kiesett a Watford és a Bournemouth -
27/07/2020 08:26
Bergkamp eleinte kételkedett Wengerben, a Japánból szerződtetett ismeretlen edzőben az Arsenalnál | Eurosport
Az Arsenal legendás labdarúgója, Dennis Bergkamp bevallotta, hogy kétségei voltak Arsene Wengerrel kapcsolatban, amikor az ismeretlen francia szakembert 1996-ban kinevezték a londoniak menedzserévé. Az Arsenal vezetői 1996 úgy döntöttek, hogy Bruce Rioch helyett új edzőre van szükség. Az utána következő Stewart Houston és Pat Rice beugróként csak ideiglenes megoldás jelentettek, amíg meg nem találták a megfelelő menedzsert hosszú távra.
Bergkamp a FourFourTwo magazinnak nyilatkozott a jövőbeli terveiről:
"Ha eljön a megfelelő idő, szeretnék visszamenni és szerepet vállalni a klubnál. Hollandiában jelenleg nagyszerűen elvagyunk. V
an egy családom, és egy ideje már nem foglalkozom az edzősködéssel. De be kell vallanom, hogy szorgalmazom, hogy kimenjek újra a pályára, és segítsek, akár egy technikai, akár egy edzői stábnál. Lehet, hogy egy kicsit még túl korai, de soha nem tudhatjuk. Látni fogom, mit kínál fel az élet. Jelenleg ezzel kapcsolatban még nincs fejlemény, nem keresett senki, de amint döntést hozok, nézzük meg, hogy mi történik. Természetesen az Arsenal ideális hely lenne - 11 évet töltöttem ott, és jól éreztem magam a klubnál."
Korábban felmerült a kérdés, hogy Bergkamp vajon együtt dolgozhat-e olyan volt csapattársaival, mint Patrick Vieira vagy Thierry Henry, két ikonikus franciával, akik vezetőedzői szerepet töltenek be a Nice, illetve a Montreal Impact csapatánál.
Bergkamp megpróbálta rangsorolni klasszis arsenalos csapattársait | Eurosport
Thierry Henry "messze a legjobb játékos" volt az Arsenalban, még akkor is, ha csak "70 vagy 80 százalékot nyújtott" - mondja Dennis Bergkamp, az Ágyúsok legendás csatára, aki számos klasszis csapattárssal futballozott együtt a londoni csapatban.
"Távolról követem, hogyan teljesítenek. Kár, hogy az MLS leállt, miután Thierry ott vállalt munkát, és Patrick is jól teljesít Nizzában. 
Nagyon érdekel Mikel Arteta és az Arsenalnál végzett tevékenysége, 
mivel vannak jelek arra, hogy meg akarja változtatni a filozófiájukat. Jól nézett ki azon a néhány mérkőzésen a csapat, amelyeket az év egy korábbi szakaszában néztem. 
De a jövőm, ki tudja? A labdarúgásban az egyik nap nem ugyanolyan, mint a másik." - zárta mondandóját Bergkamp.
via goal.com
Premier League
A ManUnited és a Chelsea indulhat a Bajnokok Ligájában, Mourinhóék megcsípték az El-t
26/07/2020 17:20
Premier League
„Kész vagy mindent feláldozni?” – avagy miért Jordan Henderson az év legjobb játékosa Angliában?
24/07/2020 19:05