Phil Foden, a Manchester City 20 éves középpályása kulcsszerepet játszott csapata Burnley elleni 

5-0-s győzelmében

 az újrainduló Premier League-ben. Pep Guardiola nagy dolgokat vár tőle a folytatásban, Riyad Mahrez is dicsérte fiatal csapattársát, Angliában és nemzetközi fronton is ragyogó pályafutást jósol neki.


Edzője, Pep Guardiola szerint Phil Foden a Manchester City kulcsjátékosa lesz a következő évtizedben. A spanyol menedzser szerint a középpályás az eddigi legjobb játékát a Burnley-vel vívott mérkőzésen nyújtotta a Cityben. A 20 éves labdarúgó főszerepet játszott csapata sikerében, két gólt is szerzett az üres Etihad Stadionban, és további két találat előkészítésében is szerepet vállalt néhány kitűnő passzal. Guardiola ez alapján még a korábban tippeltnél is nagyobb karriert jósol neki a klubnál.
A ManCity angol tehetsége megmutatta, képes pótolni a távozó spanyol klasszist | Eurosport
A Manchester City-nél nyáron új korszak köszönt majd be, amikor is a nagyszerű David Silva dicsőséges évtized után távozik a klubtól a szezon végén. A vasárnapi Ligakupa-döntőn a csapat fiatal angol középpályása, Phil Foden bepillantást kínált a spanyol világklasszis nélküli időkbe.
Premier League
A Chelsea és a MU a BL-ben, a Tottenham az EL-ben indulhat, kiesett a Watford és a Bournemouth -
27/07/2020 08:26
"Nem felejthetjük el, hogy még csak 20 éves, és fejlődnie kell. De a következő évtizedben fontos játékos lesz ennél a klubnál. 
A megkapott perceket megérdemli. Minden percben, amikor  pályán van, öröm nézni a játékát. Amikor játszik, soha nem teljesít rosszul. Azt hiszem, minden alkalommal, amikor velünk szerepelt, magas szintű produkciót nyújtott." - nyilatkozta fiatal középpályásáról Guardiola.
Guardiola rámutatott Foden pályán kívüli érdemeire, és arra is, hogy a srác imád focizni, akkor is, ha nem a Premier League-ben teszi ezt. 
"A Twitteren és az Instagramon is láthatjuk, hogy a szabadnapjain, amikor a barátaival együtt lóg, akkor is labdával látható. Szereti a tengerpartot, és ott csak úgy passzolgatni. Szeret játszani."
Amikor megkérdezték, hogy egyetért-e Foden saját értékelésével, miszerint most teljesített a legjobban City-mezben, Guardiola nem vitte túlzásba a témát, miközben elismerte, hogy "tökéletes", ha a játékos úgy gondolja.
"Ezt nem fogom megbeszélni Phillel. De emlékszem néhány meccsre a kupában, amikor nagyon hasonlóan játszott. Örülök neki, ha azt mondja, hogy úgy érzi, ez volt a legjobb mérkőzése."
"Guardiolát az különbözteti meg a többi edzőtől, hogy a legapróbb részletekre is figyel" | Eurosport
Fernandinho hosszú interjút adott a Sky Sportsnak , melyben egyebek mellett arról beszélt, hogyan sikerült néhány hónap alatt beletanulnia egy teljesen új pozícióba. A brazil középpályás azt is elmondta, miért fontos számára, hogy segítse a keret fiatalabb játékosait, és miért nem bánja azt, hogy viszonylag későn döntött a topligába szerződés mellett.
A City algériai jobbszélsője, Riyad Mahrez örömmel látja, hogy Foden képességei ragyogni kezdenek, és bízik benne, hogy végül kulcsfontosságú szereplővé válik mind a City, mind az angol válogatott számára.
"Mióta megérkeztem, Phil sokat fejlődött. Velünk edzett és sokat javult, de 
még mindig fiatal. Nagyon jó képességekkel rendelkezik,
 és jó úton van ahhoz, hogy egyre inkább javuljon. Nagyon sok ideje van arra, hogy továbbfejlessze magát és vezető szerepet játsszon ebben a csapatban és az angol nemzeti együttesben."
A Burnley elleni két góljával Mahrez már legalább tíz találatot jegyez az összes versenysorozatban öt egymást követő szezonban.
via goal.com
Premier League
A ManUnited és a Chelsea indulhat a Bajnokok Ligájában, Mourinhóék megcsípték az El-t
26/07/2020 17:20
Premier League
Bergkamp nem zárja ki az Arsenalhoz való visszatérésének lehetőségét, várja az ajánlatokat
26/07/2020 10:38