Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Liverpool- és ManCity-verő Arsenal edzője a fenomenálisan játszó brazil védőjét dicsérte

Eurosport
Eurosport

Publikálva 20/07/2020 - 09:05 GMT+2

David Luiz meghálálta azt a bizalmat a héten, amit Mikel Artetától kapott.

Fotó: Eurosport

David Luiz megérdemli az összes dicséretet edzője, Mikel Arteta szerint, amelyet az Arsenal lenyűgöző sikere után kap, mivel az FA-kupa elődöntőjében a londoniak 2-0-ra legyőzték és kiejtették a címvédő Manchester Cityt.

A brazil középső védő képességeit gyakran megkérdőjelezték egy sor nagy horderejű és sokba kerülő hiba után, ám ő mesterien játszott a Wembley-ben, amikor az Arsenal 2-0-s, meglepő sikert aratott a Manchester City ellen. A második félidőben 11 szerelést, négy labdaszerzést és egy blokkot mutatott be, mind a négy fejpárbaját megnyerte, és többször ért labdához, mint bármelyik másik csapattársa. 
David Luiz a meccs után dicséretben részesült fantasztikus teljesítményét követően az angol válogatott egykori csapatkapitányától, Rio Ferdinandtól, aki szerint masszív hármast alkotott a brazil Shkodran Mustafival és Kieran Tierney-vel. 
Az Arsenal új vezetőedzője csak azokra számít, akik elkötelezettek a klub iránt | EurosportMikel Arteta szerint csapata egyre inkább kezd úgy játszani, ahogyan azt ő megálmodta, de tisztában van azzal, hogy hosszú út vezet még a céljaik eléréséhez. A télen kinevezett szakember a Sky Sportsnak adott interjúban beszélt az eddig elvégzett munkájáról, a váratlan nehézségekről és az előttünk álló átigazolási szezon fontosságáról.
Ideje volt, hogy a hátvéd a lehető legjobb formáját hozza a City ellen, mivel széles körben kétségbe vonták a helyét, amikor az Arsenal ugyanezen riválissal szemben 3-0-ra kikapott a Premier League-ben a múlt hónapban. Akkor David Luiz a 49. percben piros lapot kapott, előtte benne volt az első gólban, majd a második előtt ő hozott egy kiállítást is érő büntetőt.
'Ez része a labdarúgásnak. Nem kételkedtem David Luiz reakciójában. A City elleni múltkori meccs után feltette a kezét, de erre nem volt szükség. Mindannyian hibázunk. Fenomenális volt, ahogy edzett, segített a többieknek és fellépett az érdekükben. Örülök, hogy az emberek most láthatják azt is, hogy milyen látványos teljesítményre képes és meg is dicsérem őt, mert megérdemli." - mondta róla edzője, Mikel Arteta. 
Az Arsenal sokakat meglepett, amikor néhány nappal azután, hogy a 33 éves bekk az Etihad Stadionban megégett, új egyéves szerződés-hosszabbítást kapott. 
Klopp liverpooli csodája lehet a példa Arteta számára az Arsenal újjáépítéséhez | EurosportAz Arsenal edzője szerint a megfelelő klubkultúra kiépítése és az okos átigazolások voltak a Liverpool sikerének titka. Úgy látja, ma már nehezebb véghezvinni egy ilyen újjáépítését, de következetes munkával csapata is elindulhat a helyes irányba.
"Amire szüksége van, az az, hogy bízunk benne, és nem kételkedünk abban, hogy mire képes. A legjobb módszer erre az, ha játszatjuk őt. Néhány nehéz pillanata volt már, de hihetetlen momentumai is akadtak. A nagy sportolók mind átesnek ilyen helyzeteken - örülök, hogy olyan szinten játszik, mint most. Azt szeretném, ha a pályán bizonyítana. Most ismét nagyon jól tette a dolgát, ennek nagyon örülök." - folytatta Arteta.
Maga Luiz úgy reagált a kritikákra a meccs után, hogy hangsúlyozta, a legutóbbi hibák elkövetése után még erőteljesebben dolgozik.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés