Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A bajnok Liverpool fantasztikus szezont záró jobbhátvédje szerint az elveszített BL-döntő volt a

Eurosport
Eurosport

Publikálva 23/07/2020 - 17:36 GMT+2

Trent Alexander-Arnold szerint a Pool fontos leckéket tanult meg a két éve elbukott Bajnokok Ligája-fináléban.

Fotó: Eurosport

Trent Alexander-Arnold szerint a 2018-as kijevi Bajnokok Ligája-döntő fordulópontot jelentett a Liverpoolnál, az a szívszorító vereség a fináléban kellett a következő szint eléréséhez.

A Vörösök Jürgen Klopp hivatali idejének harmadik döntőbeli vereségüket szenvedték el, amikor a Bajnokok Ligája 2018-as aranycsatájában 3-1-re kikaptak a Real Madridtól. A spanyolok Karim Benzema góljával és Gareth Bale duplájával diadalmaskodtak, Sadio Mané révén a Pool csak egyszer volt eredményes a meccsen.
A Liverpool egy évvel később ismét BL-fináléba jutott, és be is gyűjtötte története hatodik trófeáját azáltal, hogy az angol házi döntőben felülmúlta a Tottenhamet. Azóta megnyerték az UEFA Szuperkupát, a klubvilágbajnokságot, és a Premier League bajnoki címét is begyújtötték, Alexander-Arnold pedig megmutatta, hogyan kezdődött a Pool sikersorozata.
Cafú szerint a Liverpool zseniális jobbhátvédje a világ legkiválóbb labdarúgója is lehet | EurosportA kétszeres világbajnok Cafú, minden idők talán legkitűnőbb jobbhátvédje szerint poszttársa, a Liverpool fiatalja, Trent Alexander-Arnold akkora klasszis, hogy egyszer akár még a világ legkiválóbb labdarúgója is lehet. A 21 éves Trent Alexander-Arnold 2018 óta kulcsembere Jürgen Klopp csapatának, tavaly a Premier League történetének legtöbb gólpasszát kiosztó védőjének bizonyult 12 asszisztjával.
"Számunkra a fordulópont valószínűleg Kijev volt." - mondta a 21 éves világklasszis jobbhátvéd. "Ekkor váltunk egy naiv csapatból egy olyan gárdává, amely tudta, hogyan lehet pontosan megnyerni a mérkőzéseket. Tehát azt hiszem, Kijev megtanította nekünk, hogyan kell győzni. Mindannyian többek lettünk attól, hogy a következő szezonra a lehető legtöbb tanulságot vontuk le a történtekből. Mindannyiunknak szüksége volt erre a vereségre, ami állandóan megtörténik mindenki mással is. Hibákat kell elkövetni ahhoz, hogy megtanulja az ember, min kell javítania. Az volt életünk legrosszabb éjszakája, de visszatekintve az volt a legjobb lecke, amit valaha is megtanulhattunk. És az vezetett minket arra az útra, amelyen most járunk."
"Tehát az elmúlt két évben annyi meccs és trófea megnyerése mindössze azon az egy találkozón múlt, ami után megtanultunk győzni. Miután az ember először megízleli, milyen egy trófeát elnyerni, más lesz az azért való küzdelem. Üldözzük az érzést, és soha nem tudjuk igazán, milyen lehet az igazából. Az ismeretlen üldözéséről szól a dolog. De ha megnyertük, tudjuk, mi jön. Tehát összehasonlítva a kijevi éjszakát, amely életünk legrosszabb éjszakája volt, életünk legjobb éjszakájával, Madridban, ott van a kontraszt."
A Liverpool zseniális jobbhátvédjének inkább a középpályán lenne az igazi posztja? | EurosportA középpálya inkább a természetes közege Trent Alexander-Arnoldnak, állítja Emile Heskey, a Liverpool korábbi csatára. A Merseyside-i születésű védő alapember a Bajnokok Ligája-címvédő, bajnok Liverpool és az angol válogatott hátsó sorában. 21 éves korára nem csak a világ egyik legkiválóbb jobbhátvédjévé vált, hanem lehetősége van a földkerekség legjobb labdarúgójának is lenni.
"Mindig azt akartuk érezni, amit egyszer Madridban már átéltünk. A győzelem, a büszkeség és egy sikeres csapat tagjának lenni volt az az érzés. Arra törekszünk, hogy a lehető legjobbak lehessünk, a világ legjobb játékosai, a legjobb csapat a világon. Vissza akartuk juttatni a klubot oda, ahová tartozik. A Bajnokok Ligája megnyerése óta további három trófeát hódítottunk el. Mindig úgy éreztem, hogy ha egyszer megnyertük az elsőt, utána már bármit és mindent meg tudunk nyerni, és begyűjtve a két hazai kupát, az utóbbi két szezonban ezt meg is tettük. A mentalitás a Bajnokok Ligája előtt is megvolt hozzá, de azt hiszem, világszínvonalú csapatként, amely trófeákat képes nyerni, csak Kijev után emlegethettek minket. Megmutattuk, milyen jók vagyunk."
Arra a kérdésre, hogy milyen érzés a Premier League győztesének lenni, Alexander-Arnold így válaszolt: 
"Úgy gondolom, hogy bizonyos mértékben már reagáltam erre, de a bajnokság megnyerése még nem igazán ülepedett le és rendeződött bennem. Ha annyira részt veszel benne és annyira közel állsz hozzá, nehéz egy lépést hátrálni, és megvizsgálni azt, amit elértél. A visszatekintés és az értékelés valódi ideje akkor jön csak el, amikor már visszavonultam. Büszke vagyok arra, amit elértem, eddig nagyon sok mindent elértem, és nagyon hálás vagyok a nekem nyújtott lehetőségekért. Mindenki mindig hitt bennem, és esélyt adott, tehát nagyon sok köszönet jár mindenkinek, aki segített nekem ezen az úton, de még hosszú utat kell megtenni.Ez csak a kezdet."
Szexivé tette a jobbhátvéd posztját a Liverpool 21 éves őstehetsége a Pool legendás védője szerint | EurosportJamie Carragher, a Liverpool legendás védője szerint Trent Alexander-Arnold szexivé tette a jobbhátvéd posztját, amit azért is üdvözöl, mert a Manchester United ikonikus alakja, Gary Neville működéséből ez a vonás hiányzott ezen a poszton. A teljes védelmi vonalat olyan helyzetnek tekintik, amelyben néhány törekvő futballista felnövekszik, akik jól akarják betölteni az ottani posztokat.
A Liverpool szerda este egy fantasztikus mérkőzésen győzte le 5-3-ra a Chelsea-t, majd a csapat megkapta a Premier League-trófeát és az aranyérmeket. Alexander-Arnold egy csodálatos szabadrúgásgóllal és egy assziszttal járult hozzá a sikerhez. Utóbbi volt szezonbeli 13. gólpassza az angol bajnokságban, a saját rekordját megdöntve ez a legtöbb, amit védő valaha elért a bajnokság történetében.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés