Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Pogba megerősítette, távozna a Manchester Unitedtől

Eurosport
Eurosport

Publikálva 16/06/2019 - 13:11 GMT+2

Sajtóhírek szerint a Real Madrid vagy a Juventus lehet a következő állomás a pályafutásában.

Fotó: Eurosport

"Ez lehet a megfelelő alkalom, hogy új kihívás után nézzek" - jelentette ki Paul Pogba, a Manchester United klasszisa. Ez azt jelentheti, hogy a világbajnok középpályás három év után távozik az Old Traffordról, sajtóhírek szerint a Real Madrid vagy a Juventus lehet a következő állomás a pályafutásában. Már amennyiben ki tudja valaki fizetni a futballista borsos árát.

2016 augusztusában a Manchester United, akkori átigazolási rekordot jelentő, 89 millió fontot fizetett Pogbáért. Teljesítménye a rajongókat és a szakértőket egyaránt megosztotta: időnként képes volt zseniális dolgokra a pályán, máskor viszont sok kritika érte hozzáállása miatt. Kiegyensúlyozatlanságát remekül alátámasztja a 2018/19-es szezon, melyben pocsékul kezdett, majd Ole Gunnar Solskjaer érkezése után bombaformába lendült, hogy aztán botrányos formában fejezze be a szezont.
Amellett viszont, hogy Pogbának megvolt a maga felelőssége a manchesteri klub gyengélkedésében, kár volna tagadni, hogy az MU szervezeti szinten is óriási válságban van. Hiába költöttek el nagyságrendileg hasonló mennyiségű pénzt játékosokra, mint a városi rivális Manchester City, az eredményességen ez nem tükröződött. Pogba érkezése óta a Manchester United kétszer a hatodik helyen zárt, egyszer pedig ezüstérmes lett a Premier League-ben és a BL-ben sem vált meghatározó erővé.
picture

000_1GE0SO.jpg

Fotó: Eurosport

Nyáron nagyobb változásokra lehet számítani a manchesteriek keretében, Ander Herrera már távozott, David de Gea új szerződése a levegőben lóg, Romelu Lukaku iránt az Inter érdeklődéséről hallani és Pogba esetében is felmerült, hogy nem töltené ki 2021-ig szóló szerződését. Sajtóhírek szerint a francia középpályás Zinedine Zidane újjáépülő Real Madridját szemelte ki, de az sem kizárt, hogy visszatér a Juventushoz. Bár konkrétumokat nem árult el, egy friss interjú alapján nagyon úgy tűnik, valóban közel áll a távozáshoz.
"Három évet töltöttem el Manchesterben. Voltak jó és rossz pillanataim, mint mindenki másnak, mint bárhol máshol. Az idei szezonban történtek után, figyelembe véve azt is, hogy egyénileg ez volt a legjobb évem, úgy gondolom, itt ez lehet a megfelelő alkalom, hogy új kihívás után nézzek valahol máshol. Ezen gondolkozom most" - ismerte el a játékos.
Mino Raiola, a futballista ügynöke tárgyalt már a Real Madriddal egy lehetséges átigazolásról. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat, a Manchester United ugyanis 160 millió fontot szeretne kapni a klasszis középpályásért. A madridiak keményen költöttek ezen a nyáron, Eden Hazard-ért 90, Luka Jovicért 54, Eder Militaóért 45, Ferland Mendyért 43, Rodrygóért 40 milliót fizettek, így valószínűtlennek tűnik, hogy ki tudják fizetni ezen a nyáron az MU vezetősége által remélt összeget.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés