Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mi lesz a Spurs pazar dán karmesterével? A Real és a Juve is vinné

Eurosport
Eurosport

Publikálva 21/06/2019 - 13:09 GMT+2

Christian Eriksen új kihívásokat keresve távozna a Tottenhamtől. Hol lehetne hely számára?

Fotó: Eurosport

Christian Eriksen kételyek között maradt. Miközben kinyilvánította szándékát, hogy nyáron új kihívásokat keresve távozna a Tottenham Hotspurtől, Paul Pogba is elhagyná a Manchester Unitedet. A hírek szerint a Real Madrid és a Juventus is érdeklődik mindkét klasszis labdarúgó iránt. 
De a Real vonakodik, hogy 70 millió fontnál többet fizessen Eriksenért, ha lemaradnának Pogbáról. Főleg, hogy Eden Hazard már az övék. 
Zinedine Zidane már 10 éve odáig volt Eden Hazard játékáért, a nyártól együtt dolgozhatnak | HosszabbításZinedine Zidane már 2010-ben beszélt arról, mennyire szereti Eden Hazard játékát. Kilenc év elteltével lett a játékosa, nyártól együtt dolgoznak a Real Madridnál. "Csukott szemmel megvenném Eden Hazard-t." - Zinedine Zidane nem ezen, vagy a múlt héten mondta ezeket a szavakat. Nem is tavaly, 2017-ben, vagy egy évvel azelőtt.
Daniel Levy, a Tottenham elnöke az angol rivális kluboknak már elmondta, hogy 130 millió fontot szeretne kapni Eriksenért, és úgy véli, legalább 80 milliót követelhet a dánért más európai - nem szigetországi - egyesületektől. Ez több, mint amennyit a Real fizetne érte úgy, hogy egy év még hátra van a Spursnél érvényes szerződéséből. Úgy tűnik, a kiváló dán irányítónak meg kell várnia, mi lesz Pogbával, mielőtt végleges választ adna a saját jövőjével kapcsolatos kérdésekre.
Pogba lett volna Zinedine Zidane első számú választása, de a spanyol óriásklubnak most már bevételre is szüksége van az újabb kiadások előtt, főleg, miután 130 millió font körüli összeget adtak ki Eden Hazard megszerzésére. Florentino Pérez, a Real elnöke nagy csodálója Eriksennek - ki nem? -, és úgy látja, a dán olcsóbb alternatívája lehetne Pogbának, ahogy a Chelsea korábbi menedzsere, a Juventushoz szerződő Maurizio Sarri is rajong a dánért. 
Sarri a kedvenc Spurs-játékosának Eriksent nevezte meg, amíg a Stamford Bridge-en dolgozott, és nyilván szívesen élne az eséllyel, hogy a Juventusnál együtt dolgozhasson vele, ha nem sikerülne visszaszerezniük Pogbát. 
Amikor Sarrit arra kérték tavaly novemberben, mondja, meg, kit szeret a legjobban a Tottenhamből, azt mondta: "Természetesen Harry Kane a legjobb angol csatár jelenleg, egy nagyon fontos játékos. De ha mondhatok mást is rajta kívül, akit nagyon kedvelek, az Eriksen lenne. Ő egy nagyon okos futballista, és egy rendkívül technikás játékos. Úgy képes remekül játszani a középpályán, hogy szezononként nyolc-kilenc gólt is szerez. Úgy gondolom, hogy egy nagyon fontos labdarúgó. Nagyon kedvelem őt, de nem akarok beszélni egy Tottenham-játékosról az átigazolási piac szempontjából. Csak egy kérdésre válaszoltam."
picture

Eriksen_Tottenham.jpg

Fotó: Eurosport

Eriksen június elején nyilvánvalóvá tette, hogy kész új kihívást keresni magának, de a Tottenham még nem mondott le róla, hogy újra magához kösse. Bármi is történjék Eriksennel, a klubnak mindenképpen bevételhez kell jutnia, hogy az évek óta esedékes erősítéseket végre tudják hajtani, és hogy Mauricio Pochettino kiszemeltjeit meg tudják szerezni. 
Az argentin menedzser szívesen látná a klubnál a Lyon középpályását, Tanguy Ndombélét, az AS Roma támadó középpályását, Nicolo Zaniolót, az Ajaxból  Donny van de Beeket, és a Fulham bal oldali középpályását, Ryan Sessegnont. Ők négyen állnak a kívánságlistájának első négy helyén. Rajtuk kívül a Bournemouth holland középhátvédje, Nathan Aké is a kiszemeltek között szerepel, pláne, ha Toby Alderwiereld távozna a nyáron a Spurstől. 
Eriksen azt mondta: "Úgy érzem, karrieremnek ahhoz a szakaszához értem, amikor szívesen kipróbálnék valami újat. A legmélyebb tiszteletet érzem mindazért, amit a Tottenhamnél történt velem, és az sem lenne baj, ha maradnék. De ahogy mondtam, kipróbálnék most már valami mást is. Remélem, ez még idény nyáron eldől. Ez a terv. A futballban soha nem tudhatod, mikor következik egy ilyen döntés. Bármikor megtörténhet. Az lenne a legjobb, ha gyorsan megtörténne, de a futballban idő kell az ehhez hasonló dolgokhoz."
picture

Eriksen_Spurs.jpg

Fotó: Eurosport

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés