Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Íme, a 10 legjobb futballista a Manchester City elmúlt 11 évéből

Eurosport
Eurosport

Publikálva 13/05/2019 - 15:15 GMT+2

Nekik köszönhetően lett olyan sikeres az elmúlt évtizedben a klub.

Fotó: Eurosport

A Manchester City Anglia egyik vezető és legsikeresebb klubjává vált 2008 óta, 11 trófeát nyert az egyesület az elmúlt 11 évben. Egy FA-kupát, négy Ligakupát, két angol Szuperkupát és négy angol bajnoki címet.
Sheikh Mansour és a vele együtt érkező milliárdok egy évtized alatt teljesen átalakították a ManCityt, az egykori dicsőséggel élő, de sokáig alulteljesítő klubot a modern angol futball egyik legsikeresebb tagjává változtatták. 2008 óta hatalmas összegért igazoltak játékosokat, de néhányan közülük bizonyítottan többet érnek a pénznél, mint mások. 
Íme, a Manchester City 10 legjobb igazolása a Sheikh Mansour-érából, azaz az elmúlt 11 évből!
(Itt jegyeznénk meg, hogy két védő, Vincent Kompany és Pablo Zabaleta még Sheikh Mansour érkezése előtt szerződött a Cityhez.)

10. Leroy Sane

Mérkőzéseinek száma a Manchester City-nél: 132
City-góljai: 39
37 millió fontot adtak ki a 20 éves német válogatott játékosért, aki az egyik legtöbbre taksált, és legveszélyesebb szélső az európai futballban. Bár Guardiola idén ritkábban adott neki lehetőséget, 37 mérkőzésnél kevesebbet nem kapott még az elmúlt három szezon egyikében sem, és hosszú távon az egyik legnagyobb sztárja lehet a Citynek.
picture

Sane.jpg

Fotó: Eurosport

9. Carlos Tevez

Mérkőzéseinek száma a Manchester City-nél:  148
City-góljai: 73
A Manchester City rajongóinak éveken át el kellett viselniük városi riválisuk, a United sikereit, mire ők is domináns erővé váltak az angol labdarúgásban, Carlos Tevez megszerzése arra utalt, hogy a játéktér kezd kiegyenlítődni. 
Miután az argentin csatár marginális helyzetbe került a Manchester Unitednél az utolsó, ott töltött szezonjában, úgy tűnt, Tevez elhatározta, hogy minden áron bizonyítani akar ismét, a Citynél pedig a csapat talizmánjává vált, röviddel érkezése után bajnoki címet és FA-kupát is nyert a klubbal. Az Etihadban jelenségnek számított, és sikerek övezték az ott töltött idejét. 
picture

Tevez.jpg

Fotó: Eurosport

8. Kyle Walker

Mérkőzéseinek száma a Manchester City-nél: 99
City-góljai: 2
Már a Tottenham Hotspur csapatában és az angol válogatottban is bizonyított jobbhátvédként, de igazán Guardiola irányítása alatt jeleskedik, a spanyol menedzser tette őt a City védekezésének kulcsemberévé, neki is köszönhetően mindössze 50 gólt kapott a Premier League legutóbbi két szezonjában a Manchester City.
Walker több trófeát nyert két City-szezonja alatt, mint előtte összesen, és nem valószínű, hogy a következő idény kezdete előtt elveszíti a helyét a jobb oldalon.
picture

Walker.jpg

Fotó: Eurosport

7. Ederson

Mérkőzéseinek száma a Manchester City-nél:  99
Micsoda igazolás volt a brazil válogatott kapus megszerzése! 2017-ben jött a Benficától, Ederson azóta megmutatta, hogy mi a modern kapus definíciója. 
Fantasztikus lábbal, agilis, amikor arra van szükség, olvassa a gyilkos passzokat az ellenfél meglepetésére, vitathatatlanul nincs más kapusnak akkora befolyása saját csapata játékára és stílusára, mint ennek a 25 éves hálóőrnek.  
Ráadásul senkinek sincs annyi kapott gól nélkül lehozott Premier League-meccse, mint a Citynek, amióta ő védi a kapujukat.
(3
picture

Ederson.jpg

Fotó: Eurosport

6. Raheem Sterling

Mérkőzéseinek száma a Manchester City-nél: 190
City-góljai: 67
Még csak egy ígéretes játékosként érkezett a rivális Liverpooltól. Sterling mostanra már az egyik legkiválóbb támadóvá vált. Legutóbbi két szezonjában egyaránt 20 gól felett zárt, az öltözőben is kulcsfigurává vált. 27 gólban volt közvetlenül benne a vasárnap véget ért Premier League-idényben, 17 találatot szerzett és 12 asszisztot jegyzett. Teljesítménye a hazai sikerek nagy részét képezte.
picture

Sterling.jpg

Fotó: Eurosport

5. Fernandinho

Mérkőzéseinek száma a Manchester City-nél: 273
City-góljai: 23
Nem ismerték túl sokan 2013-ban, amikor 30 millió fontot költött rá a Manchester City, de a későbbi években bebizonyosodott, hogy jó befektetés volt a megszerzése. 
A brazil és Yaya Touré együttműködése a City középpályájának közepén döntő jelentőségű volt a Manuel Pellegrinivel elért Premier League-győzelemben. Az a teljesítmény Guardiola működése alatt is a City szerves tagjává tette őt, még több cím elnyeréséhez segítve a Cityt. 
picture

Fernandinho.jpg

Fotó: Eurosport

4. Kevin De Bruyne

Mérkőzéseinek száma a Manchester City-nél: 173

City-góljai: 40

Egy kreatív zseni, aki kivirágzott a Werder Bremen csapatában és a Wolfsburgban, miután a Chelsea nem tartott rá igényt. Kevin De Bruyne 2015-ben tért vissza az angol futballba, csatlakozott a Manchester Cityhez, annak idején klubrekordnak számító 55 millió font ellenében. 
Sérülések hátráltatták a belga irányítót, de így is bűvös hatással volt a City játékára, tavaly a kulcspasszai és gólra törő céltudatos játéka a legjobbak közé emelte. Az előző szezonban látott fenomenális City tagjaként második lett az Év játékosa-szavazáson Mohamed Salah mögött, és két trófeát is begyűjtött. Ha úgy folytatja, ahogy tavaly játszott, az a teljesítmény hamarosan garantálhat egy magasabb helyet a listán.
picture

De_Bruyne.jpg

Fotó: Eurosport

3. Yaya Toure

Mérkőzéseinek száma a Manchester City-nél: 316
City-góljai: 79
Őszintén szólva Yaya Toure lehetne a Mansour-era legnagyobb igazolása is. Volt annyira jó. 
Az elmúlt évtizedben a ő játéka hasonlított a leginkább Patrick Vieira stílusára. Még védekező középpályásként érkezett a Barcelonától, majd egy megállíthatatlan kolosszus lett, gályázó, box-to-box középpályás.
A 2013/2014-es szezonban 20 gólt lőtt a bajnokságban, ami nagyban hozzájárult a City bajnoki címéhez. 
A Premier League történetének egyik legjobb középpályása, akár az első helyet is elfoglalhatná ezen a listán, ha különböző okok miatt nem került volna ki a csapatból.
Egy ragyogó együttműködés ért véget közte és a City között, amikor a 2017/2018-as idény végén bejelentette távozását. 
picture

Yaya_Toure.jpg

Fotó: Eurosport

2. Sergio Agüero

Mérkőzéseinek száma a Manchester City-nél: 338
City-góljai: 231
Sergio Agüero egy igazán fenomenális gólaránnyal büszkélkedhet, ami még jobb lehetett volna, ha elkerüli azokat a sérüléseket, amelyek akadályozták Manchesterben töltött idejét. A Premier League legtermékenyebb csatára, a Manchester City történetének legjobb gólszerzője. 
Rengeteg sorsdöntő gólt szerzett, de egyik sem volt annyira fontos, mint a QPR elleni a 2011/2012-es szezon utolsó fordulójában, a hosszabbításban lőtt találata, amivel bajnok lett a City. Vasárnap pedig ő egyenlített a Brighton otthonában, amivel beindult a City, amely végül 4-1-re diadalmaskodott, és megvédte címét a PL-ben.
picture

Sergio_Agüero.jpg

Fotó: Eurosport

1. David Silva

Mérkőzéseinek száma a Manchester City-nél:  395
City-góljai:  70
David Silva a karmestere a zenekarnak, páratlan képességei miatt ő a City támadójátékának legmeghatározóbb tagja.
129 asszisztot jegyez a City mezében, kétségtelenül az egyik legtechnikásabb játékos a Premier League történetében.
Az őt szerelni próbáló védőket játszi könnyedséggel játssza át, élmény nézni a produkcióját. 
A Manchester City szurkolói nagyon szeretik, rá senkinek nincs egy rossza szava sem.
picture

David_Silva_City.jpg

Fotó: Eurosport

További említésre méltó szerzemények
Gareth Barry, Nigel de Jong, Edin Dzeko, Aleksandar Kolarov, James Milner, Bernardo Silva, John Stones.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés