Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ha nem szerzek gólt, úgy gondolják, rosszul játszottam, de ez nem mindig igaz

Eurosport
Eurosport

Publikálva 11/06/2019 - 14:09 GMT+2

Dele Alli, a Tottenham Hotspur középpályása úgy érzi, sokat tanult az előző idényben.

Fotó: Eurosport

Dele Alli, a Tottenham Hotspur és az angol labdarúgó-válogatott középpályása úgy érzi, problémái ellenére sokat tanult az előző szezonban. Bár a szokottnál kevesebb gólt szerzett, a játék más aspektusaiban fejlődött, és bízik abban, hogy a következő idényben építeni tud az idei tapasztalataira. Alli arra is kitért, hogyan hathat az angol válogatottra a hatalmas verseny.

Nyolc gól, hat gólpassz. Szigorúan a számok alapján Dele Alli teljesítménye elmaradt az előző szezonokban megszokott színvonaltól. Az angol válogatott középpályás azonban a Telegraphnak adott interjúban felhívta a figyelmet arra, nem lehet csak a statisztikák alapján megállapítani, mekkora szerepet játszott egy játékos a csapata eredményességében. Ő maga például azt gondolja, csak a kapu előtt teljesített gyengébben a korábbi szezonjaihoz mérten, egyébként a játék más aspektusaiban sikerült fejlődnie.  
"Tanulás szempontjából remek évem volt. Ez volt az első alkalom, hogy izomproblémák hátráltattak, ami megnehezítette a feladatom, ennek ellenére folytattam a munkát. Voltak tehát zökkenők, összességében azonban úgy érzem, nagyszerű szezonon vagyunk túl, amiből tanulhattunk. Izgatottan várom a következő idényt" - nyilatkozta Alli, hozzátéve, szerinte annak ellenére fejlődött a játéka, hogy az előző évekhez képest jóval kevesebb gólban működött közre. Leginkább védekezésben tudott többet hozzátenni a Spurs játékához.
picture

043_dpa-pa_120973725.jpg

Fotó: Eurosport

"Ugyan nem lőttem annyi gólt és nem adtam annyi gólpasszt, de a játékom egyéb területein - például a védekezésben és a labdabirtoklásban - sikerült fejlődnöm, és nem csak a helyzetek befejezésében volt szerepem. Remélhetőleg a következő szezonban minden sikerülni fog, jönnek a gólok és a gólpasszok, ugyanakkor megtartom az összjátékban elért fejlődést is" - folytatta a kiváló játékos, hozzátéve, ugyan fiatalabb játékosként nagyon magasra tette a lécet - Mauricio Pochettino konkrétan a legjobb fiatalnak nevezte -, nem a számok megszállottja.
"Összességében elég jó számokat produkáltam a karrierem során. Még mindig fiatal vagyok és fejlődök, ezért játékosként nem sokat foglalkozom a statisztikákkal. Csak a pályán történtekkel, hogy sikerül-e gólt szerezni, gólpasszt kiosztani, segíteni a csapatnak védekezésben vagy részt venni a támadások felépítésénél. Szerintem fontos, hogy ne nézegessük ezeket. Magasra tettem a lécet az első néhány Premier League-szezonomban, ezért amikor nem szerzek gólt, az emberek úgy gondolják, rosszul játszottam, pedig nem mindig ez a helyzet."
picture

075_fiuza-switzerl190609_npxqz.jpg

Fotó: Eurosport

Alli elismerte, hogy szeretne minél több gólt és gólpasszt szerezni, azonban nem ez az egy dolog, amire középpályásként figyelnie kell. "Fontos, hogy meglegyenek a saját elvárásaim, szeretnék gólokat és gólpasszokat szerezni, de ez nem minden. Remélem, jövőre minden sikerül" - mondta. Valószínűleg szüksége is lesz egy kiemelkedő szezonra, ugyanis az angol válogatottban egyre erősebb a konkurencia, így már nincs bérelt helye a kezdőben. Úgy gondolja, ebből profitálni fognak a háromoroszlánosok.
"Ez nagyon fontos, mert senki sem kényelmesedhet el. Ott van Ruben és Cal [Ruben Loftus-Cheek és Callum Hudson-Odoi], akik komoly sérülést szenvedtek, de biztos vagyok benne, hogy erősebben térnek vissza. Nagyszerű játékosok. A keret és a kezdő tizenegy is képlékeny, mindenki keményen akar majd dolgozni. Fontosnak tartom, hogy csapatként menjünk előre. Minden mérkőzésen küzdeni kell a csapatba kerülésért, és ha leveszed a lábad a gázról, még az U21-es csapatban is vannak jól teljesítő játékosok, akik készen állnak. Így keményen kell dolgozni."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés