Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Manchester Cityhez igazol a Monaco klasszisa

Eurosport
Eurosport

Publikálva 26/05/2017 - 14:03 GMT+2

Bernardo Silva már Manchesterben van, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon.

Fotó: Eurosport

A Telegraph szerint a Manchester Cityhez igazol Bernardo Silva, a Monaco klasszis középpályása. A lap úgy tudja, a portugál játékos már Manchesterbe repült az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokhoz.

A 22 éves portugál válogatott futballistája csütörtök este szállt le a manchesteri repülőtéren, pénteken pedig átesik az orvosi vizsgálatokon is. Ha minden jól megy, ő lesz Pep Guardiola első nyári igazolása.
Egyelőre még nem tudni, hogy pontosan mennyit fizettek érte az angolok, de a több klub által is kitartóan üldözött játékos piaci árát 60 millió euróra taksálják.
Az igazolás azért is érdekes, mert a City eddig is jól állt azon a poszton, ahol Silva jól érzi magát, ott játszik Kevin De Bruyne és David Silva is. Igaz utóbbi már 31 éves, vagyis - ellentétben Bernardo Silvával - nem hosszú távú megoldás.
Guardiola alaposan belekezdett a csapat átalakításába a gyengén sikerült első szezonját követően, öt játékostól - Willy Caballerótól, Bacary Sagnától, Gael Clichytől, Pablo Zabaletától és Jesus Navastól - már megszabadult.
A City várhatóan a továbbiakban szélső védőket is próbál szerződtetni - ezekről a posztokról eddig hárman távoztak - de Guardiola nem volt elégedett a középpályások teljesítményével sem: szerinte túl sok labdát veszítettek el a támadó harmadban. Silva ebben sokat segíthet a csapatnak, nagy szerepe volt a Monaco menetelésében: 58 meccsen 11 gólt szerzett és 12 gólpasszt osztott ki.
A manchesteriek nemcsak Silvát szemelték ki a monacói csapatból, de a balhátvéd Benjamin Mendyt is szeretnék az Etihad arénába vinni. Rajta kívül a Juvés Bonucci és a Tottenham jobbhátvédje, Kyle Walker szerepel Guardiola kívánságlistáján.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés