Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Conte elégedetlen, távozhat a Chelsea-től

Eurosport
Eurosport

Publikálva 16/06/2017 - 11:01 GMT+2

Egyre feszültebb a helyzet az olasz edző és a klub vezetősége között.

Fotó: Eurosport

Antonio Conte elégedetlen a klub átigazolási politikájával és szerkezeti felépítésével, emiatt távozhat a csapattól - írja a Sky Sports.

Az olasz taktikus már az első szezonjában bajnoki címig vezette a Chelsea-t, ennek ellenére sajtóhírek szerint közel sincs minden rendben Antonio Conte és a klub vezetősége között. A helyzetet nehezíti, hogy mindkét fél neheztel a másikra.
Igazolásokra várva
Conte elégedetlenségét az okozza, hogy a Chelsea eddig egyáltalán nem mozgolódott az átigazolási piacon, az olasz szerint pedig a bajnoki cím ellenére is komoly erősítésekre szorulna a csapata. Jövőre ugyanis nemcsak a hazai sorozatokra kell fókuszálniuk, de a Bajnokok Ligájára is, ehhez pedig több minőségi játékosra lesz szükségük. A Daily Record szerint a 47 éves szakember úgy érzi, hogy azért is tartoznak neki igazolásokkal, mert az utóbbi két lehetőség alkalmával nem szerezték meg az általa kért játékosokat.
picture

Fotó: Eurosport

Emellett pedig a klub hierarchiájával is elégedetlen. Hozzá közel álló forrásokra hivatkozva azt állítják, hogy Conte közvetlen kommunikációs csatornát szeretne a klub tulajdonosához, Roman Abramovich-hoz, és első számú emberéhez, Marina Granovskaiához. Szeretné elérni azt is, hogy az asszisztenseket ő nevezhesse ki az edzői stábjában, ezen belül is Steve Holland cseréjét tartja fontosnak. A Chelsea akadémiai rendszere felett teljes kontrollt szeretne elérni, személyesen szeretne részt venni a rendszerben, és szabadságot arra, hogy új vezetőt nevezzen ki. Végül pedig a jelenlegi fizetésével sem teljesen elégedett, vagyis némi emelést is elvárna az angol csapattól.
A Chelsea sem elégedett
Conte helyzetén valamelyest ront, hogy a csapatnál nem nézték jó szemmel, ahogyan Diego Costa helyzetét kezelte. Az olasz edző szezon végén közölte SMS-ben (!) a spanyol válogatott támadóval, hogy nem számít a szolgálataira a továbbiakban. Conte ráadásul nem beszélte meg döntését a vezetőséggel, így ők is a közösségi médián keresztül értesültek a helyzetről.
picture

Fotó: Eurosport

Diego Costa ára emiatt töredékére csökkent, vagyis kénytelenek lesznek piaci áron alul megválni a játékostól. A támadóért télen a kínai Tianjin Quanjian 76 millió fontos ajánlatot tett, amit végül elutasítottak az angolok. Ennyi pénzt az események fényében aligha kapnak. A legesélyesebb kérője korábbi csapata, az Atlético Madrid lehet, de a spanyolok nem igazolhatnak az idei átigazolási szezonban, így az sem elképzelhetetlen, hogy Costa egy évre kölcsönbe kerül valahová, és csak jövőre távozik véglegesen a Chelsea-től.
Conte nem fog meghátrálni
Érdemes megjegyezni, hogy Antonio Conte nem az a fajta edző, aki hajlandó meghátrálni ilyen kérdésekben. 2014-ben a Juventusnál - azok után, hogy zsinórban három bajnoki címig vezette a klubot - elégedetlen volt a csapat igazolásaival, és végül a távozás mellett döntött. Kérdés persze, hogy képes-e ráerőltetni akaratát (vagy annak legalább egy részét) a nem épp türelméről híres Roman Abramovichra.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés