Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mourinho nyári tervei

Eurosport
Eurosport

Publikálva 05/06/2015 - 10:28 GMT+2

Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor Higuain, Griezmann és Sterling is Londonban köthet ki

Fotó: Eurosport

Ahogy közeledik a nyári átigazolási szezon, úgy kapnak szárnyra egyre másra az érdekesebbnél érdekesebb, olykor bizony meghökkentő átigazolási hírek, vagy inkább pletykák.  A legfrissebb a Chelsea csapatához köthető, ahová - amennyiben hinni lehet a pletykáknak - újabb nagyágyúk érkezhetnek, igaz hasonlóan nagynevű játékosok távozására is van esély. Az egyik távozó például Diego Costa lehet, akit Gonzalo Higuainnal pótolna José Mourinho.
Diego Costa személyével kapcsolatban hetek óta ellentétes hírek érkeznek. Egyes híradások biztosra veszik, hogy a spanyol csatár elhagyja a Chelsea-t, mások pont az ellenkezőjét állítják, Costa marad, esze ágában sincs eligazolni Londonból. A válogatott támadó első Premier League-ben töltött idényében 20 gólig jutott, főleg a szezon első felében sziporkázott, nagyban kivette a részét a Chelsea idei duplázásából. Ugyanakkor az is igaz, hogy érkeztek felőle olyan hírek, miszerint nehezen szokja meg az új környezetet és szívesen térne vissza Spanyolországba. Lehetséges úticélként korábbi együttesét, az Atlético Madridot emlegetik, amely Mario Mandzukic esetleges távozása miatt csatárt keres. A hír valóságtartalma azonban igencsak véleményes, az ok pedig prózai, a "matracosok" egyszerűen nem engedhetik meg maguknak Costa csillagászati fizetését. A csatár amúgy éppen azért hagyta el a madridi csapatot, mert szeretett volna jóval több pénzt keresni, tehát már csak ezért sem valószínű, hogy Costa a nyáron klubot vált.
Mindezek ellenére a szigetországi sajtó egyes képviselői azt állítják, hogy Costa menni fog, mégpedig azért, mert Mourinho egykori játékosát, Gonzalo Higuaint szeretné a csapatához csábítani. Az argentin jó szezont tudhat maga mögött, a Napoliban jól ment neki a játék, ám miután a nápolyiak nem zártak BL-indulást érő helyen, a távozása valószínűsíthető. Higuain megszerzéséért ugyanakkor komoly versenyfutás várható, hiszen az Arsenal, és a Manchester United is szeretné a soraiban látni, nem beszélve korábbi együtteséről, a Real Madridról, ahol tegnap nevezték ki azt a Rafa Benitezt vezetőedzőnek, akivel Nápolyban dolgozott együtt. Higuain értékét amúgy a transfermarkt.de 40 millió euróra taksálja, szerződése 2018 nyarán jár le, míg Costa 50 millió euróba kerül a honlap szerint és 2019 nyaráig köti szerződés a londoniakhoz.
A másik meglepő átigazolási hír a Chelsea-vel kapcsolatban, hogy a hírek szerint Mourinho gondolkodik azon, hogy eladja a januárban megszerzett Juan Cuadradót. A kolumbiai játékosért a téli átigazolási szezonban sorban álltak a nagyobbnál nagyobb klubok és végül Londonban kötött ki. Az első fél éve ugyanakkor finoman szólva sem volt sikersztori, nem tudta felvenni a PL ritmusát és a beilleszkedés sem ment/megy könnyen neki. Az angol Metro azt írta, hogy a klub beleegyezett a távozásába, érdeklődőkben pedig nincs hiány. A 32 millió euróra taksált támadót az AS Roma, a Barcelona és az Inter is vinné, kérdés, hogy ki tud vagy akar többet adni a Londonban megbukó játékosért, akit 31 millió euróért vásároltak a Fiorentinától. A lap azt is megemlíti, hogy Cuadrado menedzsere és Mourinho már találkoztak egymással és a portugál szakember szintén áldását adta a kolumbiai távozására.
Hogy ki jöhet akkor a helyére? Hát persze, hogy Antoine Griezmann, akivel kapcsolatban már szinte csak az a meglepetés, ha egy igazán nagy csapat nem érdeklődik iránta. A francia szélső elképesztő szezont produkált az Atlético Madridban, 25 gólt szerzett és számos találatot készített elő. Az ára nem véletlen szökött fel 35 millió euróra, ám miután szerződése 2020-ig köti az Atléticóhoz, ennek a duplájáért is könnyen klubot válthat akár. Természetesen nem csak a Chelsea érdeklődik Griezmann iránt, hallani a Real Madrid és a Bayern München érdeklődéséről is, tehát őt sem lesz könnyű megszerezni, már csak azért sem, mert jelenlegi csapata sem szívesen válna meg tőle, persze tudjuk, van az a pénz...
A hírek szerint José Mourinho Mohamed Salahot sem akarja megtartani, így a jelenleg a Fiorentinában kölcsönben szereplő játékos nem valószínű, hogy visszatér Londonba, legalábbis nem a Chelseahez. Az egyiptomi válogatott játékos szerződése a nyáron lejár, így az új csapatának csak vele kell megállapodnia és miután Firenzében jól ment neki a játék (16 meccs 6 gól) valószínű, hogy itt is folytatja pályafutását. A távozásával felszabadult helyre természetesen Mourinhónak már meg is van a kiszemeltje, aki nem más, mint Raheem Sterling. A Liverpoolból elvágyódó támadó szintén több nagynevű csapat látókörébe bekerült, sőt pár napja a nemzetközi sajtó már szinte kész tényként kezelte, hogy a Real Madrid játékosa lesz. A transfermarkt.de oldal által 30 millió euróra taksált Sterlingért (szerződése 2017 nyarán jár le) nagy a versenyfutás, a madridiakon és a Chelsea-n kívül az Arsenalról és a Bayern Münchenről is pletykálták, hogy érdeklődnek a fiatal játékos iránt, aki a BL-ben való szereplés miatt szeretne váltani, persze az sem mellékes szempont, hogy a Pool vezetősége nem kívánja megadni a játékos által kért csillagászati fizetést.
Három esetleges távozó és három esetleges érkező tehát a Chelsea háza táján, ám, hogy az ügyleteknek mi lesz a vége, azt megjósolni sem lehet. Éppen emiatt izgalmas a nyári átigazolási szezon, ahol a londoniak idén is valószínűsíthetően főszerepet fognak játszani.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés