Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kiárusítás Liverpoolban

Eurosport
Eurosport

Publikálva 23/06/2015 - 10:46 GMT+2

A csalódást keltő szezon után Brendan Rodgers hat játékostól válhat meg az átigazolási szezon során.

Fotó: Eurosport

A Liverpool a tavalyi kiemelkedő idény után a Premier League mostani szezonjában csalódást keltően szerepelt. Brendan Rodgers együttese csak a hatodik helyen zárt, így nem kvalifikálta magát a Bajnokok Ligájába. A sokak által támadott északír menedzser a hírek szerint kiárusítást tart a nyári átigazolási szezonban, hat játékostól válna meg, persze a befolyt összegből erősítene is.
Finoman szólva is haloványra sikeredett a Liverpool szezonja az angol Premier League-ben. Brendan Rodgers együttesének bár volt egy kiváló sorozata, a bajnokság második felében a Manchester Unitedtől elszenvedett 2-1-es vereséget követően alig nyert meccset (egész pontosan kettőt) és szépen lassan elvesztette minden esélyét arra, hogy elérje az első négy, még BL-t érő hely valamelyikét.
A Pool négy játékost már igazolt, ráadásul egyikükért sem kellett fizetnie Brendan Rodgersnek. Az új fiúk: James Milner, a magyar válogatott kapusa, Bogdán Ádám, Danny Ings és a fiatal Joe Gomez.
Rodgerst a szurkolók többsége a pokolba kívánta, vagy legalábbis az Anfield kapuin kívülre, ám a menedzser maradt és a vezetőségtől kapott még egy – sokak szerint utolsó – esélyt arra, hogy bizonyítson a Vörösök élén. Az északír szakember a hírek szerint a nyári átigazolási szezonban nagytakarítást végez a keretben, nem kevesebb, mint hat játékostól válna meg. Az esetleges távozók között találunk nagy neveket is, akik teljesítményükkel nem feltétlenül igazolták, hogy megérte őket szerződtetni annak idején.
Sebastian Coates (szerződése jövő nyáron jár le, értéke 1.5 millió euró)
A 24 éves védő a szezon során a Sunderlandnél játszott kölcsönben és nem is szerepelt rosszul, hiszen Dick Advocaat együttesében kulcsszerepet játszott a bentmaradás kiharcolásában. A Fekete Macskák szeretnék is megtartani a védőt és a hírek szerint 5 millió fontot fizetnének Rodgerséknek, amit a szakember minden bizonnyal el is fogad majd, miután a Transfermarkt.de 1.5 millió euróra becsüli az értékét.
Fabio Borini (szerződése 2017 nyarán jár le, értéke 7 millió euró)
Az olasz sem váltotta meg a világot az Anfield Roadon, 18 mérkőzésen csupán egy gólt szerzett, ezzel a teljesítménnyel pedig nehéz volt meggyőzni menedzserét, hogy számíthat rá a következő idényben. Borini a hírek szerint maradhat a szigetországban, iránta is a Sunderland érdeklődik, de a Fiorentina és a Lazio is bejelentkezett és 10 millió fontot sem sajnálnának érte kifizetni.
picture

Mario Balotelli úgy tűnik Liverpoolban sem váltotta meg a világot

Fotó: Eurosport

Mario Balotelli (szerződése 2018 nyarán jár le, értéke 15 millió euró)
Talán a Rodgers-éra legnagyobb betlije az olasz leigazolása. Az válogatott csatár 28 mérkőzésen mindössze négy gólt szerzett, igaz, ezúttal legalább komoly botrányai nem voltak. Eladására a hírek szerint nincs nagy esély, ugyanis senki nem meri megkockáztatni, hogy milliókat fizessen érte, cserébe meg ne kapjon semmit. Úgy hírlik, hogy Balotellit kölcsönbe viszont több csapat is vinné - a liverpooli szurkolók legnagyobb örömére.
Javier Manquillo (szerződése jövő júniusban jár le, értéke 6 millió euró)
Az Atlético Madridtól kölcsönben lévő játékos az eredeti tervek szerint még egy idényt a Liverpoolnál töltene, de Brendan Rodgers a hírek szerint nem feltétlenül tartana rá igényt. Manquillo csupán 15 alkalommal kapott lehetőséget a szakembertől még annak ellenére is, hogy a keretben ő volt az egyetlen igazi jobb oldali védő.
Luis Alberto (szerződése júniusban jár le, értéke 3.5 millió euró)
A Liverpool Echo beszámolója alapján a spanyol játékosra nem tart igényt a Málaga, pedig még egy év volt hátra a kölcsönszerződéséből. Alberto azonban nem győzte meg a málagai együttes vezetőségét, így Brendan Rodgersnek vagy el kell adnia a 22 éves játékost, vagy legalább új átmeneti otthont kell neki találnia.
Jose Enrique
Mindössze hét alkalommal lépett pályára a Poolban, még annak ellenére is, hogy Raheem Sterling nem túl sokszor volt bevethető az előző idényben. A 29 éves játékostól mindenképpen megválna Rodgers, kérdés, hogy ki tart rá igényt, és mennyit fizetne a transfermarkt.de alapján 5 millió euró értékű labdarúgóért, akinek szerződése még egy idényre szól.
A többiek
A fentieken kívül a liverpooli lapok biztosra veszik, hogy vagy végleg, de inkább kölcsönbe távozik Andre Wisdom, Lucas és meglepetésre Lazar Markovic is. Wisdom a West Bromnál jó teljesítményt nyújtott, Lucasnak is voltak jó pillanatai, ugyanakkor a nagy dirrel-dúrral beharangozott Markovic nem váltotta meg a világot, nehezen tudta felvenni a PL ritmusát. A szerbnek viszont hosszú távú szerződése van, amely 2019-ben jár le, ráadásul 25 millióért érkezett, ám gyatra idénye miatt az értékét jelenleg „csak” 17 millióra becsüli a Transfermarkt.de, így Rodgersék hatalmasat buknának az eladásán.
Ők tehát az állítólagos távozók, a lehetséges érkezőkről viszont egyelőre nem nagyon hallani. Abban azért biztosak lehetünk, hogy Brendan Rodgers mindent meg fog tenni azért, hogy megerősítse a Liverpool keretét, hiszen a cél, ahogy idén is úgy a következő idényben is a BL-helyek valamelyikének megszerzése lesz.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés