Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Chelsea: Mourinho hosszabbíthat és vásárolhat is

Eurosport
Eurosport

Publikálva 06/05/2015 - 10:30 GMT+2

Az újabb bajnoki cím a hírek szerint új kontraktust és egy vastag csekkfüzetet is garantál a Special One-nak.

Fotó: Eurosport

A hírek szerint a Chelsea bajnoki címe két éves szerződéshosszabbítást érhet a csapat menedzserének, José Mourinhónak. A portugál szakvezető "bónuszként" állítólag egy alaposan kitömött pénztárcát is kap, amelyből kénye kedve szerint vásárolhat játékosokat a csapat megerősítésének céljából. Az angol lapok természetesen már elkezdtek dobálózni a nevekkel, a névsorban a spanyol és a francia bajnokság meghatározó futballistái szerepelnek.
José Mourinho és a Chelsea idén ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel és magabiztossággal nyerte meg az angol labdarúgó bajnokságot. A Premier League friss bajnokának vezetősége a hírek szerint hálából két éves szerződéshosszabbítást ajánl a portugál szakvezetőnek, aki ezt minden bizonnyal el is fogja fogadni. Mourinho- akinek jelenlegi kontraktusa a 2017-es idényben jár le - ráadásként a hírek szerint szabad kezet kap és kénye kedve szerint vásárolhat, az anyagiakat a klub milliárdos tulajdonosa, Roman Abramovic intézi majd. Mourinho noteszában állítólag már gyűlnek a  nevek, az angol sajtó pedig - mint mindig - ezúttal is naprakész információkkal rendelkezik arról, hogy a londoniak kikre vetik majd ki a hálójukat.
A hírek szerint a Chelsea a nyári átigazolási időszak során mindent meg fog tenni azért, hogy megszerezze az Atlético Madrid francia szélsőjét, a mostanság ihletett formában játszó Antoine Griezmant, valamint a Lyon csatárát, Alexandre Lacazette-t és a Real Madrid védőjét, Raphael Varane-t. Az amúgy sem gyenge keret még egy kapussal is bővülhet, aki nem más, mint Vicente Guaita, a Getafe hálóőre.
Csak a rend kedvéért Griezman árát a mértékadó transfermarkt.com oldal 35 millió euróra becsüli, a francia szerződése ráadásul 2020-ban jár le az Atlético Madridnál. A francia a legutóbbi átigazolási szezonban érkezett a madridiakhoz, tökéletesen megtalálta a hangot társaival és Diego Simeone vezetőedzővel is, jelenleg az Atléti legjobbja, nehéz elképzelni, hogy elengedné a madridi vezetőség.
Lacazette - akit szinte minden nap összeboronálnak valamely európai topcsapattal - ára jelenleg 20 millió euró körül mozog és 2018-ig köti szerződés a francia bajnokságban a listavezető PSG mögött három ponttal lemaradó Lyonhoz. A 23 éves csatár idén a Ligue 1-ben eddig 31 mérkőzésen 27 gólt szerzett, nem véletlen, hogy sorban állnak érte. A Lyonnak nagyon nehéz dolga lesz megtartani legjobbját, az ő esetében valószínűsíthető a nyári váltás.
Ami Varane-t illeti, a francia védő állítólag nem tartozik Carlo Ancelotti kedvencei közé, ám ennek ellenére nem valószínű, hogy fillérekért elengedi a vezetőség. Egyrészt mert szerződése 2020-ig köti őt a madridiakhoz, másrészt meg azért, mert jelenleg 20 millió euróra taksálják az árát. Mourinho nagy rajongója a fiatal védőnek, hónapok óta csak arról hallani, hogy mindenképpen meg akarja őt szerezni, ráadásul madridi ténykedése során dolgoztak már együtt, Varane nem is nyújtott rossz teljesítményt. Ami pedig a kapus Guaitát illeti, ő számít a legolcsóbbnak a maga 3 millió eurós vételárával, ez Chelsea-szinten filléreknek mondható. Ugyanakkor a hálóőr kontraktusa szintén hosszú távra szól, 2018-ban jár csak le.
Mourinho tehát nem néz könnyű feladat elé, hiszen a fent nevezett játékosok közül Guaitát leszámítva egyik sem olcsó, viszont mindegyiknek hosszú távra szól a szerződése és gyaníthatóan egyikükről sem szívesen mondana le jelenlegi munkaadója. Persze ahogy mondani szokás, van az a pénz, és mint tudjuk, Roman Abramovicsnak általában rendelkezésére szokott állni az a bizonyos összeg...
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés