Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

25 millió font nem elég a Liverpoolnak

Eurosport
Eurosport

Publikálva 12/06/2015 - 10:04 GMT+2

A Manchester City ennyit ajánlott Raheem Sterlingért a Vörösöknek, ők azonban 50-et szeretnének.

Fotó: Eurosport

Jó pár hete lehet arról olvasni, hogy az egyik legnagyobb angol tehetségnek tartott Raheem Sterling nem marad Liverpoolban, miután a támadó iránt a hírek szerint a Real Madrid és a Manchester City is érdeklődik. Utóbbi most meg is tette (első?) ajánlatát a válogatott támadóért, melyet azonban a Liverpool köszönt szépen, de visszautasított.
A 20 éves játékos még 2010-ben, a QPR-tól csatlakozott a Liverpoolhoz, amellyel 2017-ig van szerződése, de ahonnan erősen elvágyik - vagy legalábbis erre utal, hogy a folyamatos tavaszi egyeztetések, és a heti 100 ezer fontos fizetés ajánlása ellenére nem tudott (vagy nem is akart) megegyezni a Poollal a hosszabbításról.
A BBC most arról számolt be, hogy a Manchester City 25 millió fontot ajánlott a játékosért, ez azonban a Liverpoolnak közel sem felelt meg - a Premier League hatodik helyén végzett együttes legalább 50 millió fontot kíván kapni Sterlingért.
"Ebben az átigazolási időszakban csak olyan játékosokat fogunk igazolni, akik illenek a játékunkba, abba a stílusba, amit játszunk. Olyan csapatot szeretnénk építeni, amelyik képes megnyerni a Premier League-et, képes kiválóan teljesíteni a Bajnokok Ligájában, és van benne elég kakaó ahhoz, hogy a két angol kupát is megnyerje" - mondta egy nappal az ajánlattétel előtt a City elnöke, Khaldoon Al Mubarak. Igaz, a Citynél minden évben hasonlóak a célok, aztán láttuk, idén is mi lett a szezon vége...
A Citynek a hazai játékosok számára vonatkozó UEFA-kvóta miatt fontos lenne, hogy tudjanak igazolni pár minőségi angol játékost, főleg úgy, hogy a válogatott James Milner éppen a Liverpoolt választotta új állomáshelyéül, miután Manchesterben lejárt a szerződése, és nem nagyon marasztalták - ráadásul Frank Lampard is New Yorkba távozik. Így jelenleg Joe Hart az egyetlen angol (kezdő)játékosa a Citynek.
Sterling kulcsszerepe játszott abban, hogy a Liverpool ezüstérmet nyert (éppen a City mögött) a 2013-14-es bajnoki szezonban, a legutóbbi évadban azonban az ő teljesítménye is visszaesett a csapatéval együtt - igaz, hét gólig és hét gólpasszig így is eljutott.
Korábban a csapat távozó ikonja, Steven Gerrard azt nyilatkozta róla, hogy hamarosan ő lehet a csapat első számú játékosa és vezére, de persze csak akkor, ha hosszú távra elkötelezi magát a Vörösök mellett. Nagy kérdés azonban, hogy ez megtörténik-e, hiszen a hírek továbbra is élénken szólnak a Real Madrid érdeklődéséről is, amelynek új vezetőedzője, Rafa Benítez "rajong" az angol játékáért.
Márpedig ha a Real Madrid meg akar venni valakit...
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés