Mbappé szeretne ott lenni a párizsi olimpián, de a Real Madrid közbeszólhat

Takács Márton

Frissítve 25/03/2024 - 16:50 GMT+1

Kylian Mbappé reméli, hogy részt vehet a párizsi olimpián Franciaország színeiben, de a döntést valószínűleg az éppen aktuális klubja hozza majd meg. Ez várhatóan a Real Madrid lesz, amely szerződtetné Mbappét a PSG-től, viszont a spanyol egyesület nem akarja elengedni játékosait a nyár legrangosabb eseményére.

Kylian Mbappé a párizsi olimpián is képviselné Franciaországot

Fotó: AFP

Kylian Mbappé olimpiai álmát a Real Madrid húzhatja keresztbe.
Kylian Mbappé szeretne ott lenni a 2024-es párizsi olimpián, de elismeri, hogy a döntés nem az ő kezében van.
Az már biztos, hogy Mbappé szerződése június 30-án lejár, így távozik a Paris Saint-Germaintől, és széles körben úgy vélik, hogy szabadon igazolható futballistaként a Real Madridhoz csatlakozik.
A francia csapatkapitány azonban úgy véli, hogy külső hatások megtagadhatják tőle a lehetőséget, hogy a hazai olimpiáján indulhasson. A francia U21-es labdarúgó-válogatottat irányító Thierry Henry többször is azt állította, hogy szeretné, ha a PSG szélsője ott lenne a csapatában a tornán.
picture

Mbappé a párizsi olimpián is trükközne a francia csapatban

Fotó: AFP

"Mindig is ugyanaz volt az ambícióm: a párizsi olimpia különleges" - mondta Mbappé a szombati Franciaország-Németország barátságos mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón.
"Mindig is mondtam, hogy ott akarok lenni, de ez nem rajtam múlik. Az ambícióm nem változott. A döntés még mindig ugyanazé a személyé. Nem mondhatok semmit, nem mondtak nekem igent vagy nemet.”
A 25 éves klasszis mindig is szűkszavú volt a jövőjét illetően, és amikor megkérdezték, hogy ki fogja meghozni ezt a döntést, azt válaszolta:
"A PSG az a klub, amellyel szerződésben állok."
picture

A PSG nyilván nem akadályozná Mbappé olimpiai szereplését, a Real Madriddal már más a helyzet

Fotó: AFP

De mivel Mbappé várhatóan az olimpia kezdetére már a Real Madrid focistája lesz, a végső döntést a spanyol klub hozhatja meg. A Real viszont úgy döntött, hogy játékosai nem vehetnek részt a párizsi tornán. Az olimpia nem FIFA-rendezvény, ez pedig azt jelenti, hogy az egyesületek döntenek arról, hogy a játékosaik részt vehetnek-e azon vagy sem.
A Real így megvétózhatja Mbappé, Eduardo Camavinga és Aurélien Tchouaméni szereplését is.
"Elérkeztem a pályafutásom egy olyan pontjához, amikor visszalépek egyet: ha mehetek az olimpiára, akkor egy álmomat élhetném meg. Ha pedig nem, akkor elfogadom, és azt teszem, amit mondanak nekem" - mondta.
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés