Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Vidi-Fradi lesz a 24. forduló csúcsmeccse az NB I-ben, Böde három lépésre az álomhatártól

Rizmayer Bence

Frissítve 08/03/2024 - 15:22 GMT+1

A hétvégén rendezik az OTP Bank Liga 24. fordulóját, melynek legkiemelkedőbb mérkőzése a Fehérvár-Ferencváros rangadó lesz.

A Vidi-Fradi lesz a 24. forduló csúcsmeccse az NB I-ben

Fotó: MTI

Azonban azt a találkozót csak vasárnap rendezik, így ne szaladjunk ennyire előre. Pénteken Felcsúton vizitál a kiesés ellen harcoló Újpest. Mészöly Gézát még egy ideig nélkülöznie kell a vendégeknek, ugyanakkor a Vidit a hajrában győzték le az előző fordulóban, így tartják a 7 pontos különbséget a kieső helyen tanyázó csapatokkal szemben. A siker úgy kellett a liláknak, mint egy falat kenyér, ám a Puskáshoz nem győzni jár az Újpest. Utoljára 2019 februárjában sikerült idegenben nyerni Felcsúton, míg ebben az idényben egy 3-3-as döntetlen született hasonló leosztásban még a 2. fordulóban.
Szombaton két mérkőzést rendeznek, a két kiesés által leginkább veszélyeztetett alakulat lép pályára. A Mezőkövesd otthon fogadja egy borsodi rangadón a Diósgyőrt, majd a Kisvárda Kecskeméten fog vendégszerepelni. Utóbbi mérkőzés margójára, hogy a Kecskemét eddig oda-vissza legyőzte a Kisvárdát a bajnokságban, ráadásul egy újabb győzelemmel szinte bebiztosíthatják a bentmaradást. A DVTK is oda-vissza felülmúlta a Mezőkövesdet, illetve Vladimir Radenkovic vezetésével még veretlen a miskolci együttes. Ugyanakkor a Kövesd múlt héten a kissé fásult Debrecent verte 1-0-ra, de még mindig nagy lemaradásra van a 10. helytől.
Vasárnap az éllovas Pakssal "indul a nap". Legutóbb Böde Dániel mentette meg csapatát a hajrában az MTK ellen. A rutinos csatár 147 NB I-es gólnál jár - egyre közelebb a 150-es álomhatárhoz. Ebéd után a Debrecent fogadják, amely egy kupakiesésen és egy csalódáskeltő vereségen van túl az előző héten. Egyre távolabbinak tűnik a tavalyi dobogós helyezés megismétlése a Lokinak, ezért kulcsfontosságú lenne nyerni az tabella élén álló Paks otthonában. A hazaiak meccsek óta nagyon alacsony színvonalú találkozókat vívnak, viszont nyerik azokat. Bognár Györgyék szeme előtt egyre inkább az áprilisi FTC elleni rangadó lebeghet, addig meccsen belül kellene maradni - ami eddig kifejezetten jól megy nekik.
picture

A Paks játékosainak gólöröme, jobbról a harmadik a gólszerző Böde Dániel az OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott MTK Budapest - Paksi FC labdarúgó-mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2024. március 3-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Fotó: MTI

Ezt követően jön a Fehérvár-Ferencváros találkozó, amely kiemelkedik a kínálatból. A Vidi ugyan meg-megbotlott az elmúlt időszakban, de még így is 4 ponttal vannak a Puskás Akadémia előtt - igaz, a Fradi előttük 9 ponttal helyezkedik a tabella 2. helyén. Bartosz Grzelak már okozott meglepetést az FTC ellen, hiszen ősszel a gólzáporos 5-3-as vereség után Szabó Levente fejesével megverték a Groupamában a zöldeket. Ugyanakkor sem Szabó Levente, sem a gólpasszt jegyző Kalmár Zsolt nem lesz ott a hétvégi mérkőzésen. A Fradinak kötelező minden meccset húzni, hiszen még mindig a Paks mögött vannak, noha vesztett pontokban jobban állnak.
A 24. kör zárómérkőzése a Zalaegerszeg-MTK összecsapás lesz. A Zete Márton Gábor irányítása alatt megtáltosodott, s kiválóan nyitotta 2024-et. Ennek köszönhetően ellógott a kiesőzóna környékéről a ZTE és mindössze 3 pontra vannak az MTK-tól. Az MTK múlt héten a Paks ellen kapott ki, bár talán ők játszottak jobban azon a mérkőzésen. Horváth Dávid csapatának nagyon jól jönne a 3 pont, mivel azzal tapadnának Puskás Akadémiára. Ebben az idényben egy-egy zalai és fővárosi siker az egymás elleni összecsapásokon, ha ebbe kapaszkodunk, akkor jó eséllyel a Zalaegerszeg örülhet vasárnap este.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

péntek:
  • Puskás Akadémia FC-Újpest FC 20.00
szombat:
  • Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 12.45
  • Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good 15.15
vasárnap:
  • Paksi FC-Debreceni VSC 13.00
  • Fehérvár FC-Ferencvárosi TC 15.30
  • Zalaegerszeg-MTK Budapest 20.00
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása