Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Libabőr, sikertörténet - Xabi Alonsóék kupagyőzelemmel koronázták meg a Leverkusen szezonját

Takács Márton

Frissítve 27/05/2024 - 09:17 GMT+2

Sűrű hete volt a bajnok Bayer Leverkusennek. A hét közepén az Atalanta elleni Európa-liga-döntős vereség után szombaton a Kaiserslautern felett aratott 1-0-s győzelemmel Xabi Alonso csapata a Német Kupát is begyűjtötte. Alonsóé mellett a meccs egyetlen gólját szerző Granit Xhaka, Lukáš Hrádecký és Robert Andrich nyilatkozatát is hozzuk cikkünkben.

Xabi Alonso Bayer Leverkusenje mindent vitt idén Németországban

Fotó: AFP

Xabi Alonso, Granit Xhaka, Lukáš Hrádecký és Robert Andrich értékelte a Bayer Leverkusen Német Kupa-győzelmét.
Xabi Alonso és játékosai igazi büszkeséggel beszéltek, miután a Bayer Leverkusen emberhátrányban játszó csapata 1-0-ra legyőzte a Bundesliga 2-ben szereplő Kaiserslauternt, ezzel az első bajnoki cím mellé a Német Kupát is hozzárakta a spanyol edző csapata az Európa-liga-ezüstérem mellé.
"Jól küzdöttünk emberhátrányban. A második félidőben több tempót vittünk bele a játékba. Igazi csapatteljesítmény volt ez. A legfontosabbnak a játékosok hite bizonyult. Készen álltak a küzdelemre, és ezt remekül tették.
Nagyon büszke vagyok. A duplázásunk teljesen megérdemelt, ez egy hatalmas sikertörténet. Kell még egy kis idő, hogy értékelni tudjam, milyen jó szezon volt ez. Most ki kell élveznünk. Minden játékos kivette a részét, és ez nagyon fontos volt számomra.” - nyilatkozta Xabi Alonso.
A tavaly nyáron az Arsenalból a Leverkusenhez igazolt Granit Xhaka az első kupadöntős gólját szerezte evör, amivel csapata meg is nyerte a finálét.
"Ez volt az első DFB-kupa-döntőm, és az első gólom kupafináléban. Sokat tettünk azért, hogy itt lehessünk. Nem is lehetnék boldogabb. Újra ki kellett állnunk és küzdenünk kellett [az Európa-liga-döntő elvesztése] után. Most sok közös ünneplés vár ránk. Minden vereség fáj, különösen egy döntőben, de az edző és a klub azt mondta, hogy újra fel kell állnunk. Mindent beleadtunk és újra teljesítettünk."
A Bayer finn válogatott kapusa, egyben csapatkapitánya, Lukáš Hrádecký szerint szépségtapasznak is megfelelt ez a győzelem.
"Libabőrös lettem. A szezon elején egyikünk sem gondolta, hogy megcsináljuk a duplázást. Jó, hogy a kettős győzelemmel magunk mögött hagyhatjuk [az Atalanta elleni vereséget]. A klub [Neverkusen] történelmét tekintve fontos volt, hogy megkoronázzuk ezt az idényt.
Nagyon szerettük volna a szezont magasan befejezni. Az életben semmi sincs ingyen. A piros lap megnehezítette a mérkőzést, de végig küzdöttünk, és megérdemelten nyertünk. Ezt nem fogom elfelejteni. Ma és holnap is ünnepelni fogunk. Itt az ideje, hogy élvezzük."
picture

Xabi Alonso, a kupa és Lukáš Hrádecký

Fotó: AFP

A német válogatott tagjaként a közelgő, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő középpályás, Robert Andrich sportszerűen megemlékezett korábbi klubjáról is.
"Elképesztő. Sok mindent mondtak a tévében, de ez egy csodálatos érzés. Elfogadtuk, hogy a kiállítás után megfordult a meccs, de csak két-három lövést engedélyeztünk. Előtte is 2-0-ra alakíthattuk volna az állást. Természetesen nagyon örülök a régi csapatomnak, a Heidenheimnek [hogy az eredmény alapján kvalifikálták magukat Európába]. Nem gondoltam erre a meccs előtt, de örülök, hogy tudtunk nekik segíteni.”

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés