Kedden egy spanyol televízió adásában Pedro Bravo, a játékosügynökök spanyolországi szövetségének elnöke volt a vendég, ahol szóba került Vinicius táncos gólöröme is.
Viniciusnak ideje lenne tisztelni a társait és befejezni a majomkodást.
Szavai természetesen óriási felháborodást keltettek, a brazil foci nagyságai is kiálltak honfitársuk mellett. Most Vinicius Junior közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, ahol megígérte, hogy továbbra sem fog változtatni:
Labdarúgás
Benzema és Mbappé mellett Vinícius is bekerült az idei idény BL-álomcsapatába
31/05/2022 - 12:50
„Az örömöm sokakat idegesít, nem bírják elviselni, hogy egy fekete brazil ilyen sikeres lehet Európában is. Az örömöm, az győzelmi vágyam és a szemeim csillogása viszont sokkal többet ér náluk.
El sem tudjátok képzelni min mentem keresztül. Megint rasszista és xenofób beszólás áldozata lettem, de elhihetitek, hogy nem ez volt az első eset. Néhány hete elkezdték kriminalizálni a táncaimat.

Vinícius Júnior

Fotó: Getty Images

De ezek a táncok nem csak az én táncaim. Ugyanúgy hozzátartoznak Ronaldinho, Neymar, Lucas Paqueta, Griezmann, Joao Felix és Matheus Cunha játékához is, de a brazil funk, szamba és reggaeton énekesek és a fekete amerikaiak személyiségéhez is.
Azért táncolunk, hogy a világ kulturális sokféleségét ünnepeljük ezzel is. Fogadjátok el tiszteljétek, mert nem fogom abbahagyni.


Mindig is profiként próbálok viselkedni, példaképhez méltóan. Ez viszont nem igazán menő manapság. Persze a sztori vége mindig bocsánatkérés, magyarázkodás, hogy nem is úgy gondolták. De megismétlem minden rasszistának: nem fogom abbahagyni a táncaimat.”
A 22 éves játékos tavaly a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is megnyerte a Real Madriddal. Klubja most nyilvánosan is kiállt mellette.
„A Real Madrid elítéli a rasszista és xenofób beszéd és viselkedés minden formáját a sportpályákon és az élet minden más területén is. Kiállunk a játékosunk mellett, aki már többször bizonyította, hogy számára a foci is egy eszköz arra, hogy élvezze az életet, népszerűsítse a sportszerű viselkedést és a tiszteletet.
A labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja, amivel népszerűsíthetjük a különböző kultúrák együttműködését. A klubunk felajánlotta, hogy ha szükséges, akkor jogi segítséget is nyújt Vinicius számára.”


A brazil foci legendája, Pelé is kifejezte támogatását a honfitársa felé.
„A foci élvezet. Tánc. Egy parti. Annak ellenére, hogy a rasszizmus még mindig létezik, nem hagyjuk abba a nevetést. Mindig is harcolni fogunk a rasszisták ellen, azért, hogy boldogok lehessünk.”
A brazil válogatott csapattársak közül Bruno Guimares kelt ki a legélesebben Bravo ellen:
„Ezt az idiótát le kéne tartóztatni. Nincs bocsánat… Gondolj bele, hogy ha a nyilvánosság előtt ilyet mond, akkor máskor mik hagyhatják el a száját. Megbocsáthatatlan, hogy nem csukják le.”
A Real Madrid vasárnap a városi rivális, Atletico Madridhoz látogat, ahol szintén nem szívesen látnák Vinicius táncát. Koke már előre figyelmeztette a brazilt, hogy a szurkolók nem igazán kíváncsiak erre.
Forrás: eurosport.com
FIFA-világbajnokság
Itt a vb álomcsapata: őket várjuk a leginkább a katari tornán
02/04/2022 - 15:16
La Liga Santander
Nemrég még nevettek rajta, most viszont az El Clásico egyik főszereplője lehet
24/10/2021 - 12:51